High again,
Snel even een verfrissend receptje tussendoor uit Montys keuken, de hash appel.
Receptjeis gebaseerd op de welbekende kaneel appel.
Men neme:
4 flikke appel, ras naar keuze
8 zoete kersen, verse of uit het potje;
4 eetlepels basterd suiker;
4 eetlepels citroensap;
4 eetlepels fijn gesneden hash
1 pakje bladerdeeg.
Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Als je geen appelboor in de keukenla hebt liggen kun je ook met een aardappelmesje voorzichtig het klokhuis rond wegsnijden. Meng in een kommetje de basterd suiker met de kaneel en de hash eerst heel goed mengen dan een heel klein beetje water toevoegen en nogmaals goed mengen. Leg de appels elk op een plakje bladerdeeg. Vul de holte van het klokhuis met het suiker/kaneel/hach mengsel. Met de kersen dicht je de appel af. Vervolgens besprenkel je elke appel met ongeveer 1 eetlepel citroensap eventueel sprenkel je hier nog iets kaneel overheen en vouw je het bladerdeeg om de appel. Als het een grote appel is kun je een extra plakje bladerdeeg gebruiken. Bak de appelpakketjes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in een goed voorverwarmde oven op 180 graden.
Een heerlijke afsluiting van een maaltijd en ook heel smakelijk met een kopje koffie de mazzel.
Snel even een verfrissend receptje tussendoor uit Montys keuken, de hash appel.
Receptjeis gebaseerd op de welbekende kaneel appel.
Men neme:
4 flikke appel, ras naar keuze
8 zoete kersen, verse of uit het potje;
4 eetlepels basterd suiker;
4 eetlepels citroensap;
4 eetlepels fijn gesneden hash
1 pakje bladerdeeg.
Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Als je geen appelboor in de keukenla hebt liggen kun je ook met een aardappelmesje voorzichtig het klokhuis rond wegsnijden. Meng in een kommetje de basterd suiker met de kaneel en de hash eerst heel goed mengen dan een heel klein beetje water toevoegen en nogmaals goed mengen. Leg de appels elk op een plakje bladerdeeg. Vul de holte van het klokhuis met het suiker/kaneel/hach mengsel. Met de kersen dicht je de appel af. Vervolgens besprenkel je elke appel met ongeveer 1 eetlepel citroensap eventueel sprenkel je hier nog iets kaneel overheen en vouw je het bladerdeeg om de appel. Als het een grote appel is kun je een extra plakje bladerdeeg gebruiken. Bak de appelpakketjes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in een goed voorverwarmde oven op 180 graden.
Een heerlijke afsluiting van een maaltijd en ook heel smakelijk met een kopje koffie de mazzel.
Comment