Dit is een van de vijf kweekverslagen van de Spliff Seeds contest die hier te vinden is.
De andere vier verslagen zijn van:
- HashiZall die kweekt met Bubblegun.
- k1 die kweekt met Snow White.
- [Line Trough]fl13r3flu1t3r[/Line Trough] die kweekt met Jack F1.
- [Line Trough]Fruitboer[/Line Trough] die kweekt met Spliff's Strawberry.
Tot slot kweek ik zelf met de Blue Berry zaden.
Inleiding
Ter voorbereiding op de contest heb ik vast drie zaden laten ontkiemen in verschillende soorten aarde. Zo dacht ik alvast een keuze te kunnen maken welke aarde ik wilde gaan gebruiken tijdens de contest. Tevens kon ik dankzij deze test ook wat meer kiem resultaten tonen aan Spliff Seeds, dit is natuurlijk een belangrijk gegeven voor de zaadbank. Oorspronkelijk zou ik medio januari van start gaan met de kweek omdat ik nog een voorgaande kweek aan het afronden was. Echter heb ik tussentijds besloten de kweek af te ronden in een ander kweekhok en zodoende kon ik de contest toch vast starten met de drie zaden die bedoeld waren om een keuze te maken uit de soort aarde om op te kweken.
Keuze van het medium
De drie soorten aarde die ik gebruikt heb zijn:
- Eerder gebruikte light mix van een onbekend merk.
- Florentus biologische aarde voor moestuin.
- Mix van bovenstaande twee in de verhouding 1:1.
Omdat de light mix toch echt geen vocht meer opneemt en het zaadje er ook niet in wist te overleven viel deze aarde natuurlijk af. In aarde nummer drie is het ontkiemde plantje iets gestrekt en is er een gelige verkleuring te zien. Blijkbaar is deze mix van aarde toch niet ideaal. De Florentus biologische aarde voor moestuin vertoont geen enkel probleem en de keuze is dus eenvoudig gemaakt.
Licht, voeding en schema's
Zaaien
Voordat ik de test wilde gaan uitvoeren met de verschillende soorten aarde heb ik eerst de kweekpotten gereinigd en genummerd. De drie te gebruiken zaden gekozen en vervolgens de kweekpotten gevuld met aarde en deze bevochtigd (eerst de volledige aarde bevochtigd met een plantenspuit en daarna nog 10 ml water op de plek van het zaad).
Er is duidelijk te zien dat aarde een het vocht totaal niet opneemt en twee en drie dit wel doen. Aarde nummer twee bevat geen perliet en nam het vocht het beste op en hield het vocht ook het meest lang vast. Nu is het wachten op ontkiemen. Het ontkiemen heeft ontzettend lang op zich laten wachten, (vrij koude bodem, geen bodemverwarming) maar liefst vijf hele dagen voor aarde twee en zes dagen voor aarde drie en zelfs elf dagen voor aarde een. Dat het kiemen wat langer duurt dan gebruikelijk is in dit geval te verwijten aan de lage temperatuur, ik had echter geduld omdat het slechts als een experiment voor de keuze van de aarde begon. De keuze viel op aarde twee die het best vocht opnam, vasthield en ook nog eens als eerste het zaad wist te laten ontkiemen. Later was ook te zien dat het zaadje zich beter thuis voelde in aarde twee omdat ze hierin minder strekte dan in aarde drie.
De gekozen aarde is dus nummer twee, dit is een biologische aarde voor moestuin van Florentus.
Groei
30 december: Nu moest ik verder met twee van de drie ontkiemde zaden, de keuze werd echter voor mij gemaakt door natuurlijke selectie. Het zaadje dat bivakkeerde in aarde een besloot het voor gezien te houden, naar mijn idee omdat de aarde geen vocht wilde opnemen en geen structuur meer had. Echter liep dit zaadje ook een achterstand op vanwege de kiemtijd dus deze keuze had ik anders zelf ook gemaakt. In het begin van week 3 zijn de planten verpot naar 6,5 l potten en is er gefimmt na node vier in plaats van de derde node die meer gebruikelijk is.
4 januari: De eerste wortels groeien al onderuit de 6,5 l potten.
Er zijn enkele varenrouwmuggen te zien, zoals op het blad op onderstaande foto. Om te zien hoe erg de bodem besmet is met deze plaag heb ik geprobeerd larven aan te trekken met stukjes aardappel.
Er zijn echter 24 uur later geen larven aangetroffen op de stukjes aardappel.
7 januari: De groei zit er goed in, en de planten staan er gezond bij. Er is zelfs een verbrandde bladpunt te zien omdat deze vermoedelijk tegen de lamp aan is gekomen. Van varenrouwmug is op dit moment even geen teken.
8 januari:
Bloei
Week 1
9 januari: De 6,5 l potten zijn verruild voor 11 l potten.
11 januari: De groei zit er weer goed in, de wortels komen na twee dagen al weer onderuit de nieuwe potten.
14 januari: De verschillen tussen de twee worden iets groter, plant 3 (rechts) groeit iets harder en staat er ook iets mooier bij naar mijn mening.
Week 2
16 januari: Plant 2 (links) krijgt even geen water, deze houdt veel te veel vocht vast momenteel. Plant 3 heeft net water gehad en ziet er nog steeds erg mooi uit.
18 januari:
19 januari: Beide planten zijn gesnoeid, gediefd en tonen de eerste stampers. De eerste foto's zijn van plant 3 die mijn voorkeur heeft.
Daarna was plant 2 aan de beurt; na enige overwegingen toch maar besloten rigoureus te snoeien en zelfs nogmaals te toppen (en flink ook) om zo (hopelijk) wat meer groei te krijgen onderin de plant.
Tot slot een overzicht van hoe de twee nu weer in het hok staan, zoals altijd links plant 2 en rechts plant 3.
22 januari: Plant 2 trekt een beetje bij qua groei, wel heeft ze meer last van overvoeding dan plant 3. Beide krijgen nu de komende week even alleen maar kraanwater in de hoop dat het stikstof overschot verminderd. Ze zien er verder keurig uit nu. Het stikstof overschot komt met name aan het licht aan de onderste twee bladeren van plant 2, je ziet duidelijk een zogeheten "nitrogen claw".
Week 3
23 januari: De groei lijkt wat meer te stoppen vergeleken met gisteren; wat natuurlijk typerend is voor de Indica soort. Het stikstof overschot toont zich met name bij plant 2 op dit moment. Voeding krijgt ze dus even niet meer tot het afgenomen is naar het gewenst niveau.
26 januari: Niet veel bijzonders te melden vandaag, wel foto's om te laten zien.
Week 4
31 januari: Planten zijn even van plek gewisseld i.v.m. lamp hoogte. Anthocyaankleuring duidelijk aanwezig bij plant 2. Plant 3 vormt reeds mooie toppen en heeft een mildere anthocyaankleuring op enkele bladstelen.
4 februari: Stikstof overschot is er inmiddels wel redelijk uit, de bloei is er wel door geremd lijkt het.
Week 5
8 februari: De bloei vordert zichtbaar, het stikstof overschot lijkt nu volledig opgelost te zijn.
10 februari: Plant 3 steekt inmiddels ver boven plant 2 uit; plant 2 is wel een inhaalslag begonnen. De toppen beginnen langzaamaan meer vorm aan te nemen.
12 februari: Plant 2 haalt niet zo heel snel in, de bloei vordert wel. Wellicht tijd om plant 3 te knakken om plant 2 meer licht te bieden.
Week 6
17 februari: Plant 3 is gedeeltelijk geknakt om de lichtverdeling wat eerlijker te maken, dit is pas laat gebeurd om zeker te zijn dat het fenotype niet meer veel zou wijzigen.
19 februari: Geknakte toppen zijn keurig hersteld, licht verdeling is een stuk evenrediger nu. Plant 2 (rechts) is iets minder sterk (resistent) dan plant 3 en hersteld minder snel/vergt een hele andere aanpak. Qua fenotype verkies ik sterk plant 3, ze brengt haar toppen lekker snel naar de lamp wanneer er gefimmt wordt en groeit daarna lekker in de breedte. Ideaal voor een volgende scrog ronde die bedoeld is voor een goede oogst i.p.v. de contest.
Week 7
22 februari: Weinig nieuws, ze gaan beide langzaam, maar gestaag.
25 februari: De onderlinge verschillen tussen de twee planten wordt steeds groter. Plant 3 (links) vordert het meest. De toppen van plant 3 zijn nogmaals geknakt, omdat ze te ver omhoog gingen staan.
Week 8
27 februari: De toppen die geknakt zijn herstellen vliegensvlug, de lamp moet alweer een stukje hoger er door.
1 maart: Plant 3 gaat zoals altijd nog steeds beter dan plant 2. Qua vordering in de bloei gaat deze het snelst, ondanks dat beide planten behoorlijk onder stress gezet zijn om de resistentie (overbewatering, overbemesting, en zelfs bij toeval nog wat varenrouwmug) te testen. Het lijkt er op dat plant 3 mooi volgens schema uitgebloeid is en dat plant 2 er iets langer over gaat doen.
5 maart: Het einde van week 8. De geknakte toppen gaan steeds meer rechtop staan waardoor toch weer verschil ontstaat in hoogte. Het is niet anders, deze kweek was toch al niet gericht op de opbrengst dus het geeft niets. Het ziet er naar uit dat plant 3 keurig op schema zit ondanks de vele stress en resistentie testen. Plant 2 heeft er duidelijk meer moeite mee, met name overbewatering lijkt dit fenotype slecht tegen te kunnen waardoor ze een achterstand heeft opgebouwd.
Week 9
7 maart: Het einde begint in zicht te komen, met name bij plant 3.
9 maart: Trichomen zijn nog vrijwel allemaal kleurloos.
Week 10
16 maart: Ik blijf gigantische hoeveelheden bladafval opruimen en de ontwikkeling lijkt nog steeds door te zetten. De achterstand is vrijwel volledig te verwijten aan alle stress die benodigd was om de onderstaande tabellen te vormen.
17 maart: Overzicht van onder andere de verschillende toppen
Week 11
22 maart:
Week 12
27 maart: Trichomen zijn nu vrijwel allemaal melkachtig
Week 13
5 april: De toppen groeien nog steeds!
Week 14
12 april: De toegenomen groei kenmerkt zich bij plant 2 met name in toename in blad in en rondom de toppen, bij plant 3 nemen de buds zelf vors toe en heeft het sterk weg van een 2e internode bloei. Het verschil in vorm van de toppen is ook steeds beter zichtbaar tussen de verschillende fenotypen. Mijn voorkeur is hierdoor toch verschoven naar het fenotype van de kleinere plant, plant 3 die rechts staat.
Week 15
18 april: Het verschil met vorige week blijft duidelijk zichtbaar. Toename in alle opzichten. De bloei is nu bijna op zijn einde gezien al ruim de helft van de stampers bruin is verkleurd. Trichomen zijn nog net niet op het hoogtepunt.
21 april:
23 april: Bijna oogst klaar: trichomen zijn nu allemaal melkachtig en een enkeling is amberkleurig.
Week 16
25 april:
28 april:
30 april: Plant 3 is geoogst, plant 2 moet nog afbloeien.
Week 17
6 mei:
Week 18
11 mei:
Oogst
Plant 3 is op 30 april geoogst:
Plant 2 is op 2 juni geoogst:
Fenotype en analyse:
Vetgedrukte expressies zijn nog niet definitief.
Conclusie:
De kwaliteit (kiemkracht) van de zaden is goed, in het juiste medium kiemen de zaden vlot en groeien snel uit tot krachtige planten met een dikke en gezonde stam.
De opbrengst is potentieel zeer hoog (potentie gebaseerd op de opbrengst in verhouding tot de uitgevoerde experimenten en benodigde tijd in dit kweekverslag).
Smaak en high zijn exact zoals omschreven door Spliff Seeds: aards en zeer fruitig, naar mijn mening helemaal geweldig.
Qua verschillende fenotypen in dit ras is het wel jammer dat ze zo uiteenlopend zijn, echter geeft dit wel een prettige diversiteit in de oogst. Keuze is dus aan jou om te bepalen wat je liever hebt, homogeniteit of diversiteit.
Al met al zeer tevreden en ik ga direct weer van slag met een nieuwe Blue Berry ronde, wederom indoor.
P.S.
Inmiddels is er een tweede partij Blue Berry zaden ontkiemt, wederom is de kiemtijd erg lang (4 dagen) waar de andere zaden van Spliff Seeds (Fast Bud Outdoor) die onder gelijke omstandigheden gezaaid zijn wel na 2 dagen al ontkiemt zijn. Het lijkt er dus op dat de Blue Berry wat traag zaad heeft.
Spliff Seeds heeft op haar website een opiniepeiling staan over de kweekverslagen, zie hier: http://www.spliffseeds.nl/. Vind je het leuk om de kweekverslagen te volgen; steun ons dan door de website van Spliff Seeds te bezoeken en een stem uit te brengen op je favoriete verslag.
De andere vier verslagen zijn van:
- HashiZall die kweekt met Bubblegun.
- k1 die kweekt met Snow White.
- [Line Trough]fl13r3flu1t3r[/Line Trough] die kweekt met Jack F1.
- [Line Trough]Fruitboer[/Line Trough] die kweekt met Spliff's Strawberry.
Tot slot kweek ik zelf met de Blue Berry zaden.
Inleiding
Ter voorbereiding op de contest heb ik vast drie zaden laten ontkiemen in verschillende soorten aarde. Zo dacht ik alvast een keuze te kunnen maken welke aarde ik wilde gaan gebruiken tijdens de contest. Tevens kon ik dankzij deze test ook wat meer kiem resultaten tonen aan Spliff Seeds, dit is natuurlijk een belangrijk gegeven voor de zaadbank. Oorspronkelijk zou ik medio januari van start gaan met de kweek omdat ik nog een voorgaande kweek aan het afronden was. Echter heb ik tussentijds besloten de kweek af te ronden in een ander kweekhok en zodoende kon ik de contest toch vast starten met de drie zaden die bedoeld waren om een keuze te maken uit de soort aarde om op te kweken.
Keuze van het medium
De drie soorten aarde die ik gebruikt heb zijn:
- Eerder gebruikte light mix van een onbekend merk.
- Florentus biologische aarde voor moestuin.
- Mix van bovenstaande twee in de verhouding 1:1.
Omdat de light mix toch echt geen vocht meer opneemt en het zaadje er ook niet in wist te overleven viel deze aarde natuurlijk af. In aarde nummer drie is het ontkiemde plantje iets gestrekt en is er een gelige verkleuring te zien. Blijkbaar is deze mix van aarde toch niet ideaal. De Florentus biologische aarde voor moestuin vertoont geen enkel probleem en de keuze is dus eenvoudig gemaakt.
Licht, voeding en schema's
|
|
Zaaien
Voordat ik de test wilde gaan uitvoeren met de verschillende soorten aarde heb ik eerst de kweekpotten gereinigd en genummerd. De drie te gebruiken zaden gekozen en vervolgens de kweekpotten gevuld met aarde en deze bevochtigd (eerst de volledige aarde bevochtigd met een plantenspuit en daarna nog 10 ml water op de plek van het zaad).
Er is duidelijk te zien dat aarde een het vocht totaal niet opneemt en twee en drie dit wel doen. Aarde nummer twee bevat geen perliet en nam het vocht het beste op en hield het vocht ook het meest lang vast. Nu is het wachten op ontkiemen. Het ontkiemen heeft ontzettend lang op zich laten wachten, (vrij koude bodem, geen bodemverwarming) maar liefst vijf hele dagen voor aarde twee en zes dagen voor aarde drie en zelfs elf dagen voor aarde een. Dat het kiemen wat langer duurt dan gebruikelijk is in dit geval te verwijten aan de lage temperatuur, ik had echter geduld omdat het slechts als een experiment voor de keuze van de aarde begon. De keuze viel op aarde twee die het best vocht opnam, vasthield en ook nog eens als eerste het zaad wist te laten ontkiemen. Later was ook te zien dat het zaadje zich beter thuis voelde in aarde twee omdat ze hierin minder strekte dan in aarde drie.
De gekozen aarde is dus nummer twee, dit is een biologische aarde voor moestuin van Florentus.
Groei
30 december: Nu moest ik verder met twee van de drie ontkiemde zaden, de keuze werd echter voor mij gemaakt door natuurlijke selectie. Het zaadje dat bivakkeerde in aarde een besloot het voor gezien te houden, naar mijn idee omdat de aarde geen vocht wilde opnemen en geen structuur meer had. Echter liep dit zaadje ook een achterstand op vanwege de kiemtijd dus deze keuze had ik anders zelf ook gemaakt. In het begin van week 3 zijn de planten verpot naar 6,5 l potten en is er gefimmt na node vier in plaats van de derde node die meer gebruikelijk is.
4 januari: De eerste wortels groeien al onderuit de 6,5 l potten.
Er zijn enkele varenrouwmuggen te zien, zoals op het blad op onderstaande foto. Om te zien hoe erg de bodem besmet is met deze plaag heb ik geprobeerd larven aan te trekken met stukjes aardappel.
Er zijn echter 24 uur later geen larven aangetroffen op de stukjes aardappel.
7 januari: De groei zit er goed in, en de planten staan er gezond bij. Er is zelfs een verbrandde bladpunt te zien omdat deze vermoedelijk tegen de lamp aan is gekomen. Van varenrouwmug is op dit moment even geen teken.
8 januari:
Bloei
Week 1
9 januari: De 6,5 l potten zijn verruild voor 11 l potten.
11 januari: De groei zit er weer goed in, de wortels komen na twee dagen al weer onderuit de nieuwe potten.
14 januari: De verschillen tussen de twee worden iets groter, plant 3 (rechts) groeit iets harder en staat er ook iets mooier bij naar mijn mening.
Week 2
16 januari: Plant 2 (links) krijgt even geen water, deze houdt veel te veel vocht vast momenteel. Plant 3 heeft net water gehad en ziet er nog steeds erg mooi uit.
18 januari:
19 januari: Beide planten zijn gesnoeid, gediefd en tonen de eerste stampers. De eerste foto's zijn van plant 3 die mijn voorkeur heeft.
Daarna was plant 2 aan de beurt; na enige overwegingen toch maar besloten rigoureus te snoeien en zelfs nogmaals te toppen (en flink ook) om zo (hopelijk) wat meer groei te krijgen onderin de plant.
Tot slot een overzicht van hoe de twee nu weer in het hok staan, zoals altijd links plant 2 en rechts plant 3.
22 januari: Plant 2 trekt een beetje bij qua groei, wel heeft ze meer last van overvoeding dan plant 3. Beide krijgen nu de komende week even alleen maar kraanwater in de hoop dat het stikstof overschot verminderd. Ze zien er verder keurig uit nu. Het stikstof overschot komt met name aan het licht aan de onderste twee bladeren van plant 2, je ziet duidelijk een zogeheten "nitrogen claw".
Week 3
23 januari: De groei lijkt wat meer te stoppen vergeleken met gisteren; wat natuurlijk typerend is voor de Indica soort. Het stikstof overschot toont zich met name bij plant 2 op dit moment. Voeding krijgt ze dus even niet meer tot het afgenomen is naar het gewenst niveau.
26 januari: Niet veel bijzonders te melden vandaag, wel foto's om te laten zien.
Week 4
31 januari: Planten zijn even van plek gewisseld i.v.m. lamp hoogte. Anthocyaankleuring duidelijk aanwezig bij plant 2. Plant 3 vormt reeds mooie toppen en heeft een mildere anthocyaankleuring op enkele bladstelen.
4 februari: Stikstof overschot is er inmiddels wel redelijk uit, de bloei is er wel door geremd lijkt het.
Week 5
8 februari: De bloei vordert zichtbaar, het stikstof overschot lijkt nu volledig opgelost te zijn.
10 februari: Plant 3 steekt inmiddels ver boven plant 2 uit; plant 2 is wel een inhaalslag begonnen. De toppen beginnen langzaamaan meer vorm aan te nemen.
12 februari: Plant 2 haalt niet zo heel snel in, de bloei vordert wel. Wellicht tijd om plant 3 te knakken om plant 2 meer licht te bieden.
Week 6
17 februari: Plant 3 is gedeeltelijk geknakt om de lichtverdeling wat eerlijker te maken, dit is pas laat gebeurd om zeker te zijn dat het fenotype niet meer veel zou wijzigen.
19 februari: Geknakte toppen zijn keurig hersteld, licht verdeling is een stuk evenrediger nu. Plant 2 (rechts) is iets minder sterk (resistent) dan plant 3 en hersteld minder snel/vergt een hele andere aanpak. Qua fenotype verkies ik sterk plant 3, ze brengt haar toppen lekker snel naar de lamp wanneer er gefimmt wordt en groeit daarna lekker in de breedte. Ideaal voor een volgende scrog ronde die bedoeld is voor een goede oogst i.p.v. de contest.
Week 7
22 februari: Weinig nieuws, ze gaan beide langzaam, maar gestaag.
25 februari: De onderlinge verschillen tussen de twee planten wordt steeds groter. Plant 3 (links) vordert het meest. De toppen van plant 3 zijn nogmaals geknakt, omdat ze te ver omhoog gingen staan.
Week 8
27 februari: De toppen die geknakt zijn herstellen vliegensvlug, de lamp moet alweer een stukje hoger er door.
1 maart: Plant 3 gaat zoals altijd nog steeds beter dan plant 2. Qua vordering in de bloei gaat deze het snelst, ondanks dat beide planten behoorlijk onder stress gezet zijn om de resistentie (overbewatering, overbemesting, en zelfs bij toeval nog wat varenrouwmug) te testen. Het lijkt er op dat plant 3 mooi volgens schema uitgebloeid is en dat plant 2 er iets langer over gaat doen.
5 maart: Het einde van week 8. De geknakte toppen gaan steeds meer rechtop staan waardoor toch weer verschil ontstaat in hoogte. Het is niet anders, deze kweek was toch al niet gericht op de opbrengst dus het geeft niets. Het ziet er naar uit dat plant 3 keurig op schema zit ondanks de vele stress en resistentie testen. Plant 2 heeft er duidelijk meer moeite mee, met name overbewatering lijkt dit fenotype slecht tegen te kunnen waardoor ze een achterstand heeft opgebouwd.
Week 9
7 maart: Het einde begint in zicht te komen, met name bij plant 3.
9 maart: Trichomen zijn nog vrijwel allemaal kleurloos.
Week 10
16 maart: Ik blijf gigantische hoeveelheden bladafval opruimen en de ontwikkeling lijkt nog steeds door te zetten. De achterstand is vrijwel volledig te verwijten aan alle stress die benodigd was om de onderstaande tabellen te vormen.
17 maart: Overzicht van onder andere de verschillende toppen
Week 11
22 maart:
Week 12
27 maart: Trichomen zijn nu vrijwel allemaal melkachtig
Week 13
5 april: De toppen groeien nog steeds!
Week 14
12 april: De toegenomen groei kenmerkt zich bij plant 2 met name in toename in blad in en rondom de toppen, bij plant 3 nemen de buds zelf vors toe en heeft het sterk weg van een 2e internode bloei. Het verschil in vorm van de toppen is ook steeds beter zichtbaar tussen de verschillende fenotypen. Mijn voorkeur is hierdoor toch verschoven naar het fenotype van de kleinere plant, plant 3 die rechts staat.
Week 15
18 april: Het verschil met vorige week blijft duidelijk zichtbaar. Toename in alle opzichten. De bloei is nu bijna op zijn einde gezien al ruim de helft van de stampers bruin is verkleurd. Trichomen zijn nog net niet op het hoogtepunt.
21 april:
23 april: Bijna oogst klaar: trichomen zijn nu allemaal melkachtig en een enkeling is amberkleurig.
Week 16
25 april:
28 april:
30 april: Plant 3 is geoogst, plant 2 moet nog afbloeien.
Week 17
6 mei:
Week 18
11 mei:
Oogst
Plant 3 is op 30 april geoogst:
Plant 2 is op 2 juni geoogst:
Fenotype en analyse:
Vetgedrukte expressies zijn nog niet definitief.
|
|
Conclusie:
De kwaliteit (kiemkracht) van de zaden is goed, in het juiste medium kiemen de zaden vlot en groeien snel uit tot krachtige planten met een dikke en gezonde stam.
De opbrengst is potentieel zeer hoog (potentie gebaseerd op de opbrengst in verhouding tot de uitgevoerde experimenten en benodigde tijd in dit kweekverslag).
Smaak en high zijn exact zoals omschreven door Spliff Seeds: aards en zeer fruitig, naar mijn mening helemaal geweldig.
Qua verschillende fenotypen in dit ras is het wel jammer dat ze zo uiteenlopend zijn, echter geeft dit wel een prettige diversiteit in de oogst. Keuze is dus aan jou om te bepalen wat je liever hebt, homogeniteit of diversiteit.
Al met al zeer tevreden en ik ga direct weer van slag met een nieuwe Blue Berry ronde, wederom indoor.
P.S.
Inmiddels is er een tweede partij Blue Berry zaden ontkiemt, wederom is de kiemtijd erg lang (4 dagen) waar de andere zaden van Spliff Seeds (Fast Bud Outdoor) die onder gelijke omstandigheden gezaaid zijn wel na 2 dagen al ontkiemt zijn. Het lijkt er dus op dat de Blue Berry wat traag zaad heeft.
Spliff Seeds heeft op haar website een opiniepeiling staan over de kweekverslagen, zie hier: http://www.spliffseeds.nl/. Vind je het leuk om de kweekverslagen te volgen; steun ons dan door de website van Spliff Seeds te bezoeken en een stem uit te brengen op je favoriete verslag.
Comment