PDA

View Full Version : overvoeding?primus32
10th April 2008, 17:18
Kan iemand mij vertellen wat er mis is met deze bladeren?

bobo
10th April 2008, 17:31
Dit zijn de eerste symptomen van magnisium tekort, Wat is je medium waar je op kweekt en hoe voed je. Wil je eens wat meer uitleg geven over omstandigheden ;) .

Grtz

primus32
10th April 2008, 17:51
Plantjes(indica) zitten in de 4de week voorgroei en staan in 5l potten met een standaard potgrond (EC 600). Voorgroei onder 6*36W TL. Voeding gebeurd met BAC wortelstimulator en Canna Terra Vega (EC water=0.5 & EC voeding+water= 0,70). Water wordt aangezuurd tot PH 6.

Hier nog enkele foto's

PS: wat kan ik moet ik doen om dit tekort op te lossen en hoe groot is dit probleem?

bobo
10th April 2008, 18:21
In standaard potgrond zit voeding voor 3 max 4 weken, ik zou persoonlijk mijn EC beetje optrekken naar 1.0. Maak je zeker niet ongerust, meestal beginnen de symptomen aan de oudere onderste bladeren, dus je bent er in tijd bij om in te grijpen. En je planten staan er mooi bij 8-) .

Hoe staat het met de wortelgroei, is je pot al mooi doorworteld ?
Ga je uittoppen ?

Grtz

primus32
10th April 2008, 18:28
De potten zijn tot onderaan beworteld sinds een week. Heb gisteren nog enkele plantjes getopt en zou ze binnen enkele dagen overpotten naar 16l potten en in bloei zetten.Is het misschien goed om bitterzout bij te geven? Ik ben namelijk een beetje bang om te overvoeden (eerste kweekje volledig verloren). Mag ik deze EC van 1 gebruiken bij het dagelijks wateren of slechts af en toe?

mvg

bobo
10th April 2008, 18:35
Als je ze nog gaat overpotten zou ik zeker de EC niet verhogen omdat ze in de nieuwe potmaat terug alle voedingstoffen ter beschikking zal hebben voor de eerste 4 weken, laat ze maar lekker doen dan ;) . Beetje wortelstimulator bij het overpotten en laat maar gaan dat komt wel goed, dat wordt lekkere ... :weed: .

Toekomst gericht moet je zeker niet bang zijn om je ec te verhogen, maar eens we zover zijn zien we wel wat de plant nodig zal hebben.
En ja je voedingsbeurten afwisselen met waterbeurten dan.

Grtz

primus32
30th April 2008, 16:22
Ik heb 2 weken geleden overgepot in 16l potten en ben sinds 4 dagen begonnen met een beetje voeding bij te geven. Omdat de planten het de eerste week goed deden dacht ik dat het een opkomend voedingstekort zou zijn. Echter zie ik helemaal geen verbetering. Zou het dan toch overvoeding zijn in dit geval? Ik zit weer met bruin wordende bladeren.

johnny
30th April 2008, 21:02
de nieuwe bladeren zien der in mijn ogen goed uit alleen het bruine ja ik denk self mischien te weinig of te veel voeding maar kweek je buiten of met lampen


peace

primus32
1st May 2008, 01:34
De kweek gebeurd onder een 600 Watt HPS.

zie foto:[attachment=1:2xf9x8k9]IMG_1867b.JPG[/attachment:2xf9x8k9]
[attachment=0:2xf9x8k9]IMG_1880.JPG[/attachment:2xf9x8k9]
De grond had bij overplanten een Ph van 6. Heb eerst 10 dagen afgezuurd water gegeven met ph6 en geen voeding. Ze hebben 4 weken voorgroei gehad vooraleer overgeplant (24/24 TL) en daarna nog 1 week (24/24 Na+TL). Ze staan nu 8 dagen op 12/12

Het lijkt mij wel een zoals een fosforgebrek tijdens de bloeifase, maar de plantjes vertonen echter nog geen bloeiverschijnselen.

iemand?

flap ehv
2nd May 2008, 01:59
is je grond niet te nat?.. het is beter om een paar keer een beetje water te geven dan een keer een hele kwak.. de plantjes staan het liefst op een wat droge, halfvochtige grond.
ik weet niet wat de ph in jouw regiowater is maar als dezerond de 6.5 is, kan je naar mijn mening beter niet afzuren maar gewoon kraanwater geven.. omdat die ph min echt rommel is voor de woteluiteindjes, deze zijn heel teer en kunnen slecht tegen dit zuur
verder kan het ook je temperatuur zijn.. wordt het niet te heet soms? of te koud als de lamp uit is? maar dat zal het denk ik niet zijn.. of heb je hele harde wind op je planten staan?
het lijkt op te veel voeding of te veel water

primus32
2nd May 2008, 12:34
Overvoeding lijkt mij onwaarschijnlijk, te nat staan echter zou wel eens kunnen. Ik heb geen tensiometer en kan ook nergens richtwaarden vinden over de waterbehoefte van een wietplant. Ik geef momenteel 400ml water/plant/dag. De plantjes zijn nu ongeveer 50 dagen oud.Iemand een idee of dit aan de hoge kant is?

bedankt voor de reply

2nd May 2008, 12:44
Amai primus bangelijk bezig man! goe bezig, echt waar.

Kunt ge uw TL langs opzij ook in hoogte verstellen? Want ze lijken vast aan de muur...
Maar echt keurig bezig.

primus32
2nd May 2008, 15:05
Yep, heb ze vorige week 20cm omhoog gehangen! :loveweed:
Ik hoop zo de onderste toppen wat beter te kunnen belichten. Het zijn Grolux TL's.

primus32
2nd May 2008, 20:43
2 dagen later en een stille dood tegemoed,... :?:

[attachment=2:12e8acbx]IMG_1884.JPG[/attachment:12e8acbx]
[attachment=1:12e8acbx]IMG_1886.JPG[/attachment:12e8acbx]
[attachment=0:12e8acbx]IMG_1904.JPG[/attachment:12e8acbx]

flap ehv
2nd May 2008, 21:12
je zou je potten gewoon een keer op kunnen pakken,(dat doe ik altijd) en voelen hoe zwaar je potjes zijn. je kan dan op den duur zelf wel voelen of ze genoeg hebben of niet. of gewoon simpel een keer je vinger heel voorzichtig aan de zijkant voelen.. als ze te nat staan zou ik gewoon een paar dagen nix geven totdat ze weer wat lichter aan voelen. als je een tip mag geven als je toch op aarde kweekt zou ik gewoon met blummat systeem gaan kweken.. dan kun je je waterbevloeiing optimaal houden.. kost in de growshop zo'n 80 euro voor 12 stuks plus alles wat je nodig hebt (slangetjes en aansluitingen) echt waar.. werkt als trein!
verder zie ik dat je probleem zich alleen of vooral aan de zijkanten begeeft.. de plek waar je die TL"s hebt hangen.. dus ik denk dat je t eens moet proberen zonder die TL's en misschien je planten wat verder uit elkaar zetten zodat ze wat meer licht vangen.. mischien in plaats van 1x600 watt 2x400 watt.. dan is je licht wat meer verspreid.. en hoe is je temperatuur als je lampen uit zijn?.. als deze beneden de 18 graden komt.. kunnen je plantjes stil gaan staan en ook dit soort verschijnselen geven.. anders kacheltje drbij.. (bij praxis badkamerradiator 500 watt voor 24,95 euro) ik wens je veel succes..

primus32
3rd May 2008, 12:06
Ik had eerst een gelijkaardig systeem in gebruik maar ben er niet zeker van of ik deze onderaan(langs opzij) in de potten mag steken. Ook ben ik bang dat de opgeloste voeding na enkele dagen zal uitvlokken. Ivm de opstelling; Er is reeds een kacheltje aanwezig welke de bodemtemperatuur steeds boven de 23C houdt. De temperatuur onder de lampen is ongeveer 28C. De TL lampen zou ik idd is kunnen proberen uit te doen en de potten te wegen. Wat betreft 2*400Watt lijkt me wat ver gezocht. Immers het lukt bij zovelen met 600W, 400W, TL,...
Is er echt niemand die het probleem duidelijk herkend? Gisteren hebben ze alvast geen water gekregen en vandaag ook niet.

dank voor de reacties

flap ehv
3rd May 2008, 16:50
ik denk dat het probleem met die TL's te maken heeft omdat je nu met 2 verschillende kleuren licht aan t werken bent.. de TL's zijn prima geschikt om jonge stekjes onder op te kweken maar de meeste TL's hebben een blauw daglicht tot tegenstelling van je hoge druk natriumlamp
die een volrood licht geeft (wat voor de plant hoogzomer betekent)
Het idee om je planten vanaf onder te belichten klinkt logisch maar in de natuur is er ook maar een zon en die staat of hoog of laag, dus ik denk dat het in de praktijk toch niet echt werkt.
over je druppelsysteem.. is verstandig om eerst de gebruiksaanwijzing te lezen want er komen wel een paar dingetjes bij kijken.. als je deze niet hebt volgen hier een paar tips; (als we het tenminste over BLUMMAT hebben, een soort van keramieken kegeltjes) zorg eerst dat je druppelaars uitelkaargedraait 24 uur in het water liggen voordat je ze in de grond steekt. Zorg dat je medium waar je op kweekt niet hoger is dan de druppelaars kunnen reiken (ongeveer 10 cm) omdat dit niet veel is maak ik zelf een grote bak met daarin vijverfolie waarin ik de juiste hoeveelheid zand gooi.. de wortels hebben nu de kans om de hele bak door te groeien.
als je druppelaars er 24 uur in hebben gelegen moet je ze vullen met water, er mogen geen luchtbelletjes in komen dus je kunt ze het beste onder water dichtschroeven. dan sluit je alle slangetjes en koppelingetjes op de juiste lengte aan (deze kan je ook los verkrijgen in de betere growshop) en je stopt de druppelaartjes in de grond bij elke plant, je kan er natuurlijk ook meerdere per plant in doen.. zorg er ook voor dat je watervat minimaal een meter hoog staat voor de druk die nodig is.. vergeet ook niet een kraantje tussen je vat en de aanvoerslang te doen voor als je het vat bij gaat vullen.. maar dit alles is een verbeter idee voor je volgende oogst.. ik zou het nou gewoon houden bij handmatig wateren en potjes voelen.. en die TL's uitdoen, misschien knappen ze wel van op.. succes

primus32
13th May 2008, 01:26
Het heeft wat tijd gekost maar we zijn er weer. Het nieuwe hok is klaar. Intussen hebben de planten 3 dagen en nachten niet in de tent gestaan maar in een kamer met de ramen open en de lichten aan overdag. Ze zien er niet uit maar ze leven nog! Ze hebben nu wel iets langere lichtperioden achter de rug en tijdens de donkerperiode was het ook niet volledig donker in de kamer. Ik hoop dat dit niet nog eens extra stress veroorzaakt heeft.

de veranderingen:

tent=>aangepast 'KETER' tuinhuis in kunsthars (binnenafmetingen; 170cm(*105cm(d)*210cm(h)
binnenkant wit gemaakt met verf met lichtreflecterende pigmenten
4 dubbele verluchtingsroosters onderaan
275m3 ventilator => 1000m3
gewone VSA=>elektronische VSA
ventilator voor luchtcirculatie boven de planten
warme zolder=> frisse achterbouw
Cannazym gekocht

Gisteren heb ik de lamp laten branden en de verflucht afgezogen. Vanmorgen zijn de dames naar hun nieuwe hok verhuisd. Nog even het kacheltje en de waterverdamper erbij plaatsen en klaar. Hier zijn wat foto's van mijn tuinhuisje. En nu maar hopen dat het wat beter lukt. Voorziening maken voor een scrog zal alleszins veel simpeler zijn dan in het tentje.

Vandaag hebben de dames terug HPS kunnen genieten. Blijkbaar vinden ze het toch niet zo leuk. Nieuwe blaadjes kleuren weeral geel vanuit de punten. Nog suggesties? Ik weet het echt niet meer. PH van de grond was 5.8 en de EC 0.5 Ze krijgen voeding met EC 1 de laatste week.

primus32
13th May 2008, 01:28
en ...

primus32
13th May 2008, 01:30
de triestige dames...

Smokey
13th May 2008, 03:13
Mss Kalium tekort?

De verschijnselen die bij een kalium-tekort horen, lijken erg op die van een gebrekkige belichting waardoor de eiwitvorming wordt verstoord. Dus check altijd eerst of de belichting voldoende is.
Symptomen van een tekort: vergeling en necrotische grijze of roestvormige plekken op de bladpunten onder in de plant, langs de hoofdnerven. De necrose van de bladeren gaat van buiten naar binnen, in een later stadium ontstaan roestkleurige en gespikkelde grijze gebieden op bladeren/stengels en krijgen stengels en bladstelen een paarsachtig rode kleur.
Kalium is onmisbaar voor de bloei

http://www.wietforum.nl/uploads/1152985339/gallery_5822_189_28346.jpg

Oplossingen

* Als je geen voeding voor cannabis gebruikt, start hier dan mee.
* Als de EC in het medium te hoog is goed spoelen of tijdelijk geen voeding geven.
* Zelf kalium toedienen. Anorganisch door 5 – 10 gram kalisalpeter op te lossen in 10 liter water. Bij zure bodems kan je extra kaliumbicarbonaat of kaliloog toevoegen (5 ml op 10L water). Wel oppassen met houtas (kaliumcarbonaat ) trouwens , niet te veel! Het vormt in water een sterk basische oplossing met een zeer hoge ph waarde.
Organisch door een waterige oplossing van houtas, kippenmest of drijfmest (pas op voor verbranding!).
* Extracten van druifachtigen bevat ook veel kalium.
* Te veel kalium bijvoeden kan leiden tot zoutschade, calcium en magnesiumtekort en verzuring van het wortelmilieu!

(Copy Paste)
Peace

primus32
13th May 2008, 13:57
hoi,

Hier zijn wat nieuwe foto's van de problemen die zich verder ontwikkelen tot in de top van de planten. De EC heb ik vandaag verhoogd naar 1.2 Ik moet toch iets proberen om het afsterven tegen te gaan. Een Kalium gebrek lijkt het mij niet.

mvg,

primus

bobo
28th May 2008, 18:25
Dmn is dat spijtig dat ik dit niet vroeger kon zien, hebben ze het nog gered en heb je nog iets geoogst of staan ze er nog?

Grtz

Smokey
28th May 2008, 18:55
Ben benieuwt wat er van gekomen is, moet wel erg zijn om je plantjes zo te zien sterven...
Weet jij soms wat het was bobo?

Peace

bobo
28th May 2008, 20:36
Duidelijke overvoeding , geen twijfel mogelijk.

Grtz