Beste genieters...hier nog eens een klein receptje wat makkelijk te maken is.
Nodig:
-gehakt voor balletjes naar eigen keuze
-1,5 kilo tomaten
-uien (veel)
-bouillion of blokjes
-4 liter kokend water (of bouillion)
-roux van boter en bloem
-staafmixer
1: neem de tomaten en uien
2: halveer de uien of in grove parten en doe deze in 4 liter water.
3: maak in de tomaten aan de onderkant kruisjes.
Zet een kleine pan water op en laat koken.
Daarna de tomaten slechts 10 seconden in het kokende water en meteen KOUDSPOELEN om zo het vel te verwijderen...........
- DOE ZE BIJ DE UIEN EN LAAT KOKEN.......
4: smelt 75 gram boter in de pan (niet bruin) en doe daarbij 90 gram ongeveer bloem er bij .....
-goed roeren en 1 minuten op laag vuur gaar laten worden tot het een loslatende bal word.....en daarna lekker wegzetten en laten afkoelen.....hb je pas op het einde nodig..........
5:inmiddels zijn de uien en tomaten aan het koken............
6: anderhalf uur verder is de helft van het water weg en alles goed tot prut gekookt..............
7: dus we nemen de staafmixer en gaan eens flink mixen........daarna de roux met stukjes er bij en goed mixen.....word vanzelf wat dikker.......
(indien te dik) een beetje water er bij....... breng op smaak met bouillion blokjes.............
8: als laatste de balletjes die gedraaid zijn even laten koken afgieten en door de soep............
SMAKELIJK........................
Nodig:
-gehakt voor balletjes naar eigen keuze
-1,5 kilo tomaten
-uien (veel)
-bouillion of blokjes
-4 liter kokend water (of bouillion)
-roux van boter en bloem
-staafmixer
1: neem de tomaten en uien
2: halveer de uien of in grove parten en doe deze in 4 liter water.
3: maak in de tomaten aan de onderkant kruisjes.
Zet een kleine pan water op en laat koken.
Daarna de tomaten slechts 10 seconden in het kokende water en meteen KOUDSPOELEN om zo het vel te verwijderen...........
- DOE ZE BIJ DE UIEN EN LAAT KOKEN.......
4: smelt 75 gram boter in de pan (niet bruin) en doe daarbij 90 gram ongeveer bloem er bij .....
-goed roeren en 1 minuten op laag vuur gaar laten worden tot het een loslatende bal word.....en daarna lekker wegzetten en laten afkoelen.....hb je pas op het einde nodig..........
5:inmiddels zijn de uien en tomaten aan het koken............
6: anderhalf uur verder is de helft van het water weg en alles goed tot prut gekookt..............
7: dus we nemen de staafmixer en gaan eens flink mixen........daarna de roux met stukjes er bij en goed mixen.....word vanzelf wat dikker.......
(indien te dik) een beetje water er bij....... breng op smaak met bouillion blokjes.............
8: als laatste de balletjes die gedraaid zijn even laten koken afgieten en door de soep............
SMAKELIJK........................
Comment