Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Wat ligt er op jou bord vanavond?
Collapse
X
-
Mediterraanse bouletjes, patatjes en broccoli met Tomme uit de oven, komkommer/schapenkaas/dille/yoghurt salade en brood. (sambal voor mezelf)
20230410_173332.jpg 20230410_173622.jpg
Beetje brood en ayran. Lekker alweer.
- Likes 3
Comment
-
Spitskool omelet met ui, knoflook en paprika. Entrecote met roomsaus en een salade met appel en walnoot..
filedata/fetch?id=1800947&d=1681143114&type=thumbYou do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 4
Comment
-
Vandaag even de vegetarier uithangen. Een couscous met wat eitjes😋You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 1
Comment
-
Vandaag lekker Turks, rustig ook tijdens de ramadan overdag. Iskender kebab.
20230413_133746.jpg Met Ayran natuurlijk. Efes schenken ze niet.
- Likes 5
Comment
-
Vleesbaconkaasworstjes, patatjes, spinazie.
20230415_182542.jpg
Voor mij met mosterd, ketsjup voor de kinderen.
- Likes 5
Comment
-
Enkele pizzabakkers uit Napoli zijn van mening dat je pizzadeeg uitsluitend met de hand kneedt. Gisteren heb ik dat advies noodgedwongen opgevolgd omdat een degelijke deegmachine mij domweg te duur is.
Krijg nou tieten!!
IMG_9707.jpg Dit deeg heb ik gisteren rond 18u gemaakt. Het bestaat voor 60% uit water. De hoeveelheid water bepaalt hoe hoog de oventemperatuur moet zijn en hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de pizza klaar is. Dat moet je dus al bepalen voordat je het deeg maakt. Een pizza binnen een minuut afbakken resulteert in een zijdezachte bodem en daar is een hoge temperatuur voor nodig van minimaal 480 graden. Deze wijze van bakken noemt men violenta (geweldadig) waarbij sommige ingrediënten zoals sommige kazen en delicate ham post bak of drie kwart bak worden toegevoegd. Neem je een deeg van 70% dan kan je diezelfde zachtheid bereiken door een lagere oventemperatuur van zo'n 400 graden. Dit omdat er meer water te verdampen is dus is een langere baktijd nodig is van twee minuten. 500 graden is te warm om de pizza gaar te krijgen zonder dat je hem zwart bakt dus vandaar een lagere temperatuur. Het deeg is plakkeriger en lastiger om mee te werken. Heb zelf weinig ervaring met 70% deeg omdat ik nog niet overtuigd ben of diezelfde zachtheid wel te bereiken is met meer water en een langere baktijd. Maar ik ben wel geïnteresseerd dat eens te ontdekken. Het valt op dat een bepaalde groep Italiaanse pizzabakkers echt in het kamp van een hoge hydratatie zit van 70% water en zelfs meer. Nadeel is dat je door de plakkerigheid meer semolina nodig hebt om de pizza van de schep te lanceren wat weer een bittere smaak geeft. Edoch is stretchen een wandeling door het park.Last edited by Hork; 16 April 2023, 10:35.
- Likes 4
Comment
-
De olie inderdaad ook, tijdens het kneden toevoegen, en daarna nog wat als ik me goed herinner. Ben van plan dat filmpje van Vito beetje precies te volgen, ook voor de techniek van het kneden. NY pizza is toch dikke bodem? Ik ben meer van de hele dunne krokante bodem, al gaat iedere soort pizza er goed in😁 Even wat kazen uitgezocht op versafdeling van AH net, niet op prijs gelet, ben blut🤣
-
De echte New York style pizza heeft een dunne bodem en lijkt veel op de Napolitaanse. Het is in wezen een geëvolueerde Napolitaanse pizza die ontstaan is in Amerika bij gebrek aan een steenoven. Niet te verwarren met die van de grote ketens, de vieze vette meuk met dikke bodems zijn Amerikaanse pizza's.
-
De tieten zijn gegroeid maar worden zo gestretcht.
IMG_9717.jpg Ze zitten vol met lucht, net ballonnen. Als er siliconen in hadden gezeten zou dat vreemd beginnen te ruiken bij 500 graden.
Comment
-
Zuurkool, pompoen schotel met gebakken uitjes, rookworst, dille, thijm en salie..
filedata/fetch?id=1802322&d=1681662480&type=thumbYou do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 4
Comment
-
Spinaziepasta gemaakt.
20230416_175528.jpg
Met groene asperges in room/kaas/truffel-saus op wens van de oudste dochter.
20230416_181206.jpg
- Likes 6
Comment
Comment