Smakelijk eten mensen. 🍽️😊
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Wat ligt er op jou bord vanavond?
Collapse
X
-
filedata/fetch?id=1842229&d=1697478019&type=thumb Bloemkool ovenschotel met worst..You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 3
Comment
-
Oke wie komt er frietjes eten
Screenshot_20231018_101536_CloudEdge.jpg Screenshot_20231018_101248_CloudEdge.jpgGod was never on your side..
- Likes 2
Comment
-
Pizza met jong belegen Nederlandse boerenkaas en pizzasaus van Petti. Gebakken op 510 graden met een draai na een halve minuut. Dit om de pizza gelijkmatig te bakken en de bodem verbrandt niet doordat die even loskomt van de steen.
IMG_8658.jpg IMG_8660.jpg
De sterke smaak van de kaas behoeft geen begeleiding van andere ingrediënten. De tomatensaus wordt flinterdun uitgesmeerd en dient louter ter voorkoming dat de pizza een bol wordt in de hete oven.
- Likes 3
Comment
-
filedata/fetch?id=1842497&d=1697648252&type=thumb Konijntje uit de slowcooker met bruin bier en appelschil sausje met boontjes en erwten.You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 4
Comment
-
Konijn in bruin bier met gekarameliseerde appel voor 2 personen in de slowkoekert
Voor in de slowkoeker
+/- 500 gram konijnenbout of -rug
1 fles bruin bier
200 ml water
1 (rode) ui
3 teentjes knoflook
10cm winterpeen of paar wortels
Rozemarijn
Tijm
Laurierblad
2 eetl (appelcider-)azijn
Om de saus te maken
4-5 soeplepels bouillon uit de slowkoekert
1 theel mosterd
1 eetl bruine suiker
1 eetl appelciderazijn
Peper en zout
Voor de gekarameliseerde appeltjes
2 appels
Beetje citroensap
50 gram (of meer) zuurkoolspek of gerookte spekblokjes
1 eetl bruine suiker
Snij ui door de helft en dan in dunne ringen
Snij wortel in dobbelsteentjes en plet de knoflook (groene kern eruit halen)
Leg dit in de slowkoeker (ik gebruikte de slowkoeker van 3l) en hierop de konijnenbouten/rug. Giet het flesje bier hierop leeg en vul aan met water tot alles net onder staat. Strooi wat rozemarijn en tijm hierop (samen net 1 eetl) en 1 of 2 blaadjes laurier.
Zet op medium voor een uurtje of 6-8.
Saus
Zet de slowkoeker uit. Schep een paar soeplepels (250-300ml)saus in een (saus)pannetje. Breng aan de kook en laat dit 30 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
Voeg de mosterd, suiker, appelciderazijn, peper en zout toe en maak de saus eventueel dikker met maizena.
Gekarameliseerde appeltjes
Als de saus aan het inkoken is snij je met een dunschiller de appels. Bewaar de schillen! Deze karameliseren we dadelijk superknapperig. Appels in 4-en sijden en klokhuis eruit, snij appels in blokjes van 2x2cm. Doe dit in een bakjes met wat citroensap erover tegen het bruin worden.
Als je pulled rabbit wil maken haal je de konijn nu uit de slowkoeker, leg op een bord en laat wat afkoelen. Wil je de konijnenbout heel op je bord dan laat je m nog in de slowkoeker.
Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes uit op middelhoog vuur, af en toe roeren. Na 10-15 minuten zijn ze mooi bruin en het vet eruit gebakken. Doe de appelschillen hierbij en de eetl bruine suiker en roer dit 5 minuten om. Doe de stukjes appel erbij, zet het vuur uit en roer nog 2 minuten om. Op smaak brengen met peper en zout.
Nu kun je de ingekookte saus op laag vuur zetten en afmaken en op heel laag vuurtje houden.
Zet de oven op grillstand en verwarm je borden of ovenschaaltjes voor ongeveer 7 minuten. Pluk zonodig het konijn en breng op smaak met peper en zout. Leg dit of de bout (met peper en zout) op de borden en doe nog 7 minuten terug in de oven.
Zet de pan met appeltjes weer op middelhoog tot hoog vuur zodat de spekjes en gekarameliseerde appelschilletjes lekker knapperig worden, af en toe roeren.
Haal de borden uit de oven, saus over het vlees, appeltjes en groentjes ernaast.
Ik heb er (diepvries-) erwtjes en sperzieboontjes bij gemaakt, maar rode kool is er ook erg lekker bij. Uiteraard kan een aardappeltje ook. Slowcooker van drie tientjes
-
Goed man, geeft ideetjes. Bedankt
-
kelderkastje Duvel is wel wat beter dan Chouffe als je het mij vraagt!
-
20231019_190901.jpgbroodjes met runderrookvlees eitje uitje slasaus beetje peper en, call me crazy,, bieslook.... jummerdejum
sigpic it is just a flower
- Likes 5
Comment
-
Greyvol of iemand anders Tamme kastanjes ze liggen buiten voor het oprapen zijn erg gezond. Kan jij er is iets lekkers mee maken.
ik kook ze met schil met kruisje boven in een na 30 minuten pel ik ze een eet ze op. Die ik niet op eet worden koud en de volgende dag zijn ze nog steeds kei lekker en zoet ook.
Screenshot_20231019_202024_Google.jpgGod was never on your side..
- Likes 4
Comment
-
filedata/fetch?id=1842633&d=1697741610&type=thumb Pasta ovenschaaltje met veel olijven, kaas, paprika en champignons, spekjes en ham..You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 3
Comment
Comment