Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat ligt er op jou bord vanavond?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Hier een niet van mij zelf
    heb hem wel een keer ook in de oven gemaakt

    Babi Pangang


    Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar in de tussen tijd heb je mooi de tijd om zelf je saus te maken.
    Ingrediënten


    - 600 gram Procureur
    - 3 eetlepels Basterdsuiker
    - 2 eetlepels 5 Spice Poeder
    - 1 eetlepel Paprikapoeder
    - 1 eetlepel Knoflookpoeder
    - 1 eetlepel Gemberpoeder
    - 1 theelepel Gemalen Komijn
    - 1 theelepel Zout
    - 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
    - 6 eetlepels Chilisaus
    - 2 eetlepels Ketjap Manis
    - 1 Ui
    - 2 teentjes Knoflook
    - 3 eetlepels Ketchup
    - 1 eetlepel Sambal
    - 2 cm Verse Gember
    - 4 eetlepels Water
    - 1 eetlepel Maizena
    - 1 klein Blikje Tomatenpuree (70 gr)
    - 1 potje Atjar
    Overige Benodigdheden


    - BBQ met Deksel
    - Aluminiumfolie
    - Zeef
    - Kernthermometer
    Bereiding


    Het marineren van het vlees begint de avond van te voren en is op basis van een droge rub. Meng voor deze rub 1 eetlepel basterdsuiker, het 5 Spice Poeder, het paprikapoeder, het gemberpoeder, komijn, zout en zwarte peper door elkaar.

    Neem nu het vlees en dep het droog met keukenpapier. Snijd vervolgens losse stukjes vlees en vet weg en leg de procureur op je snijplank. Smeer het vlees goed in met de droge rub en pak het vervolgens in om een nachtje te marineren in de koelkast.
    BBQ Dag


    Het bereiden van 600 gram procureur duurde bij mij ongeveer 3 uur, maar neem er ruim de tijd voor, want het kan iedere keer weer anders lopen en je gasten zullen ongetwijfeld niet willen wachten tot laat op de avond voor ze jouw heerlijke Babi Pangang voorgeschoteld krijgen.

    Begin met het aansteken van de BBQ en maak deze klaar voor indirect garen op een temperatuur van ongeveer 120 graden.

    Haal ondertussen het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Als de BBQ op temperatuur is, mag het vlees op de BBQ. Meet de kerntemperatuur van het vlees, noteer deze en sluit de BBQ met de deksel om het vlees een uur te laten garen.

    Zet ondertussen een klein pannetje op het vuur voor de glaze. Doe er 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel basterdsuiker en de 2 eetlepels ketjap manis in. Verwarm tot de suiker is opgelost en haal dan van het vuur. Schenk in een kommetje en laat afkoelen.

    Meet na een uur de kerntemperatuur van het vlees en reken met je beginmeting uit hoe lang het vlees nog moet tot een kerntemperatuur van 62 graden. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat doorgaren tot deze kerntemperatuur.

    Haal de procureur bij een temperatuur van 62 graden even van de BBQ en pak hem in in aluminiumfolie. Leg het vlees weer terug op de BBQ en laat weer een uur garen. De kerntemperatuur mag nu oplopen tot een graad of 80. Hou dit dan ook in de gaten.

    Neem nu weer je kleine pannetje en zet deze op laag vuur. Snipper je ui goed fijn en voeg samen met de knoflook en tomatenpuree toe aan de pan. Laat een paar minuutjes fruiten en voeg dan de ketchup, sambal, rest van de basterdsuiker en het restant chilisaus toe. Rasp ook de gember in de pan en roer dit goed door elkaar. Voeg tenslotte 3 eetlepels water toe en meng de laatste eetlepel water met de maizena. Voeg deze ook toe en roer je mengsel door totdat deze iets dikker begin te worden. Haal op dat moment de pan van het vuur en haal deze door een zeef. Laat de saus een beetje afkoelen.

    Heeft de procureur een kerntemperatuur van 80 graden? Pak het vlees dan weer uit. Smeer je vlees nu in met je glaze en sluit de BBQ met de deksel. Laat het vlees nu nog een minuut of 15 rustig liggen. Haal het vervolgens van de BBQ en laat onder aluminiumfolie een kwartiertje rusten. Snijd je vlees daarna in plakken en leg deze op een bedje van atjar. Giet er de zelfgemaakte saus overheen en je Babi Pangang van de BBQ is klaar! Serveren met rijst of bami en kroepoek en je hebt een heerlijk maal. Eet smakelijk!

    Comment


      Voor de liefhebbers van pittig
      dan moet je deze snel maken de kachel kan dan wel even een paar graden minder
      Peri Peri Portugese Chicken Recipe

      Deze moet je echt makken op bbq of oven
      de marinade is ook super op spareribs

      My take on Portugese Peri Peri or Piri Piri barbecue grilled chicken.http://www.aussiegriller.com

      Comment


        Remco
        heb je een goed recept voor een echte friet stoofvlees
        zo als bij het friet kot

        Comment


          Zooitje van gekookte komijnrijst met gestoofde okra en zoete aardappel met veel karwijzaad.
          Met een kartonnen hamburger
          Snel binnenwerken, daarna een uurtje of 8 dwangarbeid
          20220125_121034.jpg

          Kartonnen mind dus vandaag
          smakelijk
          FB_IMG_1643108887932.jpg
          ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

          Comment



            👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

            Comment





            20220125_182428.jpg

            "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
            "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
            "Ajeto" - Buurman en Buurman

            Comment


            • DCKFACELVRS
              DCKFACELVRS commented
              Editing a comment
              Yumyumyum

            • Remco
              Remco commented
              Editing a comment
              ja da zou nog eens smaken , maar dan nen kapsalon met cocktailsaus !!

            • Rietslang
              Rietslang commented
              Editing a comment
              Toch wat kleur met de plectrums en ketchup,
              Geen groentjes ginder bij de turk?

            Penne met warm geròókte zalm in romige prei-saus met dille èé

            F5B7CC14-931B-4741-832D-BCDB42F3B50E_1_201_a.jpg


            Remco.

            👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

            Comment


              Kip ala remco's met roti brood !!


              CCECC339-6D09-49C3-B6B9-5C8C34A209BD_1_201_a.jpg



              Remco.

              👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

              Comment


                F8A8A9CE-BD84-4115-9B20-65417E957DF6.jpg Nassi, flinke kwak sambal, satésaus, atjar, gebakken uitjes, kokos en een beetje kroepoek.

                Verzorgd door mevr Kip.

                Een dag zonder wiet kent Flip niet.

                Comment





                Stoofvlees met saus
                Aardappelrozetjes ofzoiets
                Zoetzure slangkwamkwammer (verleden tijd van een komkommer)
                Biertje

                20220127_181121.jpg

                20220127_181210.jpg



                "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
                "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
                "Ajeto" - Buurman en Buurman

                Comment


                • Flip Hasjkip
                  Flip Hasjkip commented
                  Editing a comment
                  Toelli aardappelen heten toch geen aardappelen bij jou maar patatten ?

                • Takketoelli
                  Takketoelli commented
                  Editing a comment
                  Das waar Flip, maar we noemen aardappelkroketten geen petattekroketten. Raar genoeg

                • Rietslang
                  Rietslang commented
                  Editing a comment
                  Aardappelen zijn beschaafd nederlands, en heten in WVlaams patatn.
                  Aardappelkroketten gwn kroketn.
                  Aardappelpuree pattateperee.
                  Frieten gwn frietn.
                  Gefrituurde pattatteblokjes heten frietepatatn

                Vlaamse friet
                Zuurvlees
                Erwte

                20220128_175842.jpg

                Blijft lekker. Als de riblappen in de aanbieding zijn een moetje

                "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
                "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
                "Ajeto" - Buurman en Buurman

                Comment


                • Eurogro
                  Eurogro commented
                  Editing a comment
                  Heb je het recept van her zuurvlees

                • belladonna
                  belladonna commented
                  Editing a comment
                  Nee wel van hanchee Eurogro

                • Takketoelli
                  Takketoelli commented
                  Editing a comment
                  Riblap droogdeppen en op hoog vuur flink aanbakken. Uit de pan halen en kruiden met cayennepeper, paprikapoeder, piment, kruidnagelpoeder, peper en beetje zout.
                  4 flinke uien grof snipperen en in pan bakken totdat al het lekkers van de bodem is losgebakken.
                  Vlees er weer bij en effe samen bakken. Dan 250ml water, runderbouillonblokje en ongeveer 5 eetlepels wittewijnazijn erbij. Peperkoek en evt wat stroop en minstens 6 uur pruttele

                  Is erg snel gemaakt, 15min en dan wachten

                  Dalijk maak ik een Italiaanse stoof

                Hanchee is dat zelfde als Zuurvlees
                IMG-20220128-WA0013.jpg
                En bami kip
                20220128_162540.jpg
                Jup 2 verschillende maaltijden ge kook vadaag
                De 1 boerenkool met hanchee de ander bami kip komkomer en casave
                God was never on your side..

                Comment


                • Flip Hasjkip
                  Flip Hasjkip commented
                  Editing a comment
                  Lekker, ik houd wel van die pruttelpannen. Alles erin kwakken, paar uurtjes wachten en bunkeren maar

                  Zuurvlees is ook een soort prutteldingetje, je marineert het vlees in zuur, azijn bijvoorbeeld. Niet erin koken, dat is vieeees ! Heeft een kennisje eens gedaan

                • Hork
                  Hork commented
                  Editing a comment
                  Bella bella Donna! Hasjiesj!


                👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

                Comment


                • belladonna
                  belladonna commented
                  Editing a comment
                  Ow das goedkoop food

                • Hork
                  Hork commented
                  Editing a comment
                  Pasta shoarma ofzo? Gat in de markt! Wel looksaus bij!

                • belladonna
                  belladonna commented
                  Editing a comment
                  Nee Hork volgens mij lig er bij die pasta uitgebakken gerookte speljes


                👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

                Comment


                • belladonna
                  belladonna commented
                  Editing a comment
                  kappen ik word gek van die heerlijke tompoezen nu wil ik oooooooooooooook

                • Hork
                  Hork commented
                  Editing a comment
                  Die tom is niet voor de poes en de poes niet voor tom! Het glazuur spat van je tandje!

                20220129_155805.jpg
                Vandaag drinken we voornamelijk Blauwe Chimay.

                Comment

                Bezig...
                X