Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Zou ik kunnen slagen met deze vorm deegbol vanavond?
IMG_8613.jpg Diepvriesbakje omdraaien en dan komt de deegbol er zelf uit! Is een tip van een Texaanse pizzabakker van een pizzaforum waar ik ook actief ben. Die kerel laat zijn houtgestookte oven rustig acht tot twaalf uur voorverwarmen (waar anders moet ie zijn wijn drinken desgevraagd) en bakt ze beter dan menig Napolitaan en zijn spreuk is: 'slapping for show, stretching for dough!' Ik vind het een mooi man, ook al is ie een tikje eigenwijs!
Tomatenvleessaus in de maak, te gebruiken bij pasta of risotto of bonen. Men snijdt anderhalve rode ui of twee als je wilt.
IMG_8686.jpg Aanbakken in olijfolie op niet al te heet vuur en als de meeste olijfolie verdampt is afblussen met een glas witte wijn.
IMG_8691.jpg Nog altijd op zacht vuur door blijven koken tot de wijn verdampt is. Dan het rundergehakt er bij maar half-om-half kan ook als je dat liever hebt. Hier komt nog wel eens een orthodoxe jood eten dus... Nee geintje hoor!
IMG_8693.jpg
Dit kan je dus ook vervangen met vleesvervangers of schoenzolen!
Gehakt prakken en nog eventjes doorbakken en afblussen met een blik gepelde tomaten en twee pakjes gezeefde tomaten. Maar dat mogen ook drie blikjes gepelde tomaten zijn, of vier pakjes puree, dat alles luistert niet zo nauw. Wat wel nauw luistert is zorgen dat het niet aankoekt, 'want dan is de saus mislukt' luidde het keiharde oordeel van mijn tante in Italië steevast! Soms met het vingertje en de pollepel nog in de hand. Máár ik flikker geen goeie saus weg als die een bietje aankoekt hoor, ben je mal! Die tantes weten ook niet alles!
IMG_8695.jpg
Mijn grootste fan is er ook weer bij!
IMG_8692.jpg Deksel op de pan tegen spatten en laten koken (af en toe roeren) tot het meeste vocht er uit is. Zonder deksel gaat sneller maar dat spat zo.
IMG_8696.jpg Nou dat is dan mijn recept voor een lekkere tomatenvleessaus dus ik dacht deel het ff met mijn vrienden en vriendinnen hier!
Remco ik eet hier drie of vier keer van, want wat teveel is aan saus vries ik in. Volgende keer hoef ik dan alleen maar de spaghetti te koken, schep kookvocht in de koekenpan, de saus er in (maakt niet uit als er nog wat ijs in zit) roeren, spaghetti er bij, vocht er uitkoken en lekker eten!
Dank u Greyvol ze is mooi en ook nog eens heel lief!
Comment