Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat ligt er op jou bord vanavond?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Een kapotgeschoten neger die heel lief en hulpvaardig een oudere dame hielp oversteken op een provinciale weg.

    ​​​​​​#Stichtingzonnebloemvooreenleukdagjeuit.nl
    ​​

    Ik heb soms t idee dat de wereld verbitterd.

    ​​​​​
    Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
    Het systeem betreurt dit ten zeerste.

    Comment


    • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      Toch vlees Smakelijk



    Bloemkool Bechamel patatjes en runds hamburger èé


    D246CE8E-2291-46E0-A35B-AAF56646D750_1_201_a.jpg

    🔥 Remco 🔥

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


      Dagschoteltje
      20221020_112557.jpg
      ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

      Comment


      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        Das ook een serieus bordje eten , smakelijk , mor t'is al op zeker !!

      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        Restjes en kruimels mee naar het werk

      Vorige week had ik immers die tomatenvleessaus gemaakt?

      Ook goed te gebruiken bij risotto!

      IMG_8743.jpg Dit is al zo'n 140 gram, zo compact is risotto en het is voor eeuwig houdbaar. Ideaal om in huis te hebben in tijden van honger die er aankomen. Dit is afkomstig uit een pak van acht jaar oud dat ik nog terugvond in de kelder. Heb er al meerdere keren van gegeten, smaakt alsof het dagvers is.

      Hier een recept dat in principe bij elke saus is te eten, van erwtensoep tot Bolognese saus, zelfs met aardbeien kan je het eten. Ik gebruik de tomatenvleessaus waar ik vorige week een flinke portie van gemaakt heb. Die heb ik gisteren al uit de vriezer gehaald, maar je kan het er in principe bevroren doorheen doen tijdens het koken.

      Zet een pan met bouillon op het vuur. Ik had groentebouillon uit een pakje en heb er zelf wat uien bij gedaan, maar dat kan uiteraard nog veel beter wat de risotto alleen maar ten goede komt. Edoch aangezien mijn tomatenvleessaus al voldoende bouillon in zich heeft, is dit prima zo. Zelfs water met alleen een schep zou zou kunnen. Even laten koken en dan op zacht zetten.

      IMG_8723.jpg
      Doe wat roomboter en olijfolie in een koekenpan en fruit een rode ui zachtjes aan tot die glazig wordt, doe er de risotto bij. Ik had 120 gram maar dat was iets te veel. 80 gram zal voldoende zijn.

      IMG_8720.jpg
      Bak het niet te hard en blijf roeren tot de risotto de olijfolie en de roomboter heeft opgenomen en blus het af met een glas witte wijn.

      IMG_8725.jpg
      Nu staat alles onder water. Laten koken tot het meeste vocht er uit is en zorg dat de risotto niet aankoekt. Dit gebeurt pas als de rijst niet meer onder het vocht staat, dus houd dat goed in de gaten en zet de vlam zachter wanneer dat gebeurt. Zolang de rijst onder water staat kan er niks gebeuren en is roeren niet nodig. Ideaal dus om even wat te drinken of een bong te roken.

      Zodra de risotto bijna al dente is voeg je de saus toe, in mijn geval de tomatenvleessaus. Veruit mijn favoriete saus en al helemaal bij de risotto!

      IMG_8729.jpg
      De Parmezaanse kaas kun je in blokjes snijden en meekoken, dan hoef je zoveel niet te raspen.

      IMG_8736.jpg
      Nu blijven koken tot het meeste vocht er uit is en even proberen of de korrel al dente is, zo niet, voeg dan nog een schep bouillon toe. Hoe droog je de risotto wilt is je eigen keus, het is feitelijk droge soep. Ikzelf heb 'm het liefst zo droog mogelijk, eigenlijk net voordat ie aankoekt. Maar dat is lastig want als dat gebeurt is je risotto mislukt!

      IMG_8742.jpg
      Hierna zet ik de vlam op z'n zachtst en blijf nog even doorroeren om de laatste druppels vocht er uit te krijgen. Nadat ik geconstateerd heb dat de rijst al dente is, schep ik ze op het bord en besprenkel de risottobol die ik met de lepel gevormd heb met Parmezaanse kaas.

      IMG_8749.jpg
      Lekker eten!!

      Kut, het is koud!


      Horks Fototopic 2.0

      Comment


      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        De bong deed me even alles vergeten! Is jouw voorraadkast zo'n ramp? De mijne is te rommelig om te tonen, dus ik zeg niks! Hier in huis heb ik het wel netjes maar in mijn kasten is het total chaos!!

        Koken doe ik graag voor mezelf want vaak is het Italiaans en dat is mijn lievelingseten!

        En vandaag is het trouwens pizzadag, ik waag me wederom aan deegbollen die bevroren zijn geweest want je proeft geen verschil en hoeft minder vaak deeg te maken... Economisch ook beter dus!

      • Greyvol
        Greyvol commented
        Editing a comment
        Goed zeg! Dat lus ik ook wel

      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        Altijd welkom!

      Verloren Bròód

      Een wentelteefje, ook verloren brood of gewonnen brood is
      een zoet broodgerecht. Het is populair als ontbijt in grote
      delen van Europa en Noord-Amerika. Sneden brood worden
      kort geweekt in een mengsel van melk en eieren en vervolgens
      gebakken. Ten slotte wordt het baksel bestrooid met
      suiker en desgewenst kaneel. Wikipedia




      IMG_3718.jpg

      🔥Remco🔥

      👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

      Comment


      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        Lekker! Smaakt het ook met volkorenbrood?

      • belladonna
        belladonna commented
        Editing a comment
        Hork kan ook met Volkoren maar met Wit is het lekkerste. Ps ik mis je

      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        Wat lief belladonna ik mis jou ook!

      Schakschuka op.mijn eentje zonder hello fresh.
      20221021_172206.jpg

      Comment


      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        hoeveel eitjes ??

      • kelderkastje
        kelderkastje commented
        Editing a comment
        Acht.


      Kapsalon groot , met 🐓 en cocktail saus 7€
      daar kun je zelf niet voor koken !🧑‍🍳!

      IMG_1297.jpg

      Remco.

      👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

      Comment


      • kelderkastje
        kelderkastje commented
        Editing a comment
        Smakelijk!

      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        Kieke is weggevlogen, ik zie alleen konijneneten. Smakelijk!

      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        Ja beter laten vliegen en delen met het konijn

      2u35 had nog honger - burger King èé

      DJI_20220818_181315_651.jpg

      Remco.

      👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

      Comment


      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        Ja ja eigen kweek 😂😂 ⁉️

        Ik heb gene last van mijn darmen , kan me zelfs niet meer herinneren dat ik neen scheet heb gelaten !!?🤔?ii

      • Takketoelli
        Takketoelli commented
        Editing a comment
        Ben blij, echt

      • Zabuza
        Zabuza commented
        Editing a comment
        Hier komen zoveel mooie foto's van gerechten langs. En dan deze, somber, flets, kleurloos 😀

      Eens in de zuivel smijten vandaag
      Wel van knappe Happy cow's, als je het mag geloven

      Smakelijk dan maar en chille zondag gewenst!

      20221023_122839.jpg



      Attached Files
      ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

      Comment


      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        Vit.C bommetjes die bloemkooltjes, 75% vd Indiërs eten vegetarisch zijn er gek op en nodig omdat dit zorgt voor de opname van heemijzer (in groentes).
        Vind het me dan wel te decadent worden sommigen gooien er nog eens een kaassaus over Ofwel eet je de lijken ofwel al het hemelse de moeder voortbrengt.. ja Remco nog misselijkmakende thaise gemalen boomblaadjes, gelukkig apart vd maaltijd

      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        Nen Limousine & chocolate als dessert ? 😀 ?

      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        En der vriendinnen


      Bròód pudding èé



      IMG_1444 2.jpg

      Remco.


      👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

      Comment


        Bloemkool met worst a la béchamel !!

        IMG_4474.jpg

        Remco

        👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

        Comment


        • Hork
          Hork commented
          Editing a comment
          Zo maakt mijn moeder het ook!

          Smakelijk!

        • Rietslang
          Rietslang commented
          Editing a comment
          Smakelijk

        Fantastisch om te zien dat JD en dit topic nog levend is na 4148 dagen (16 June 2011). Mijn dank aan eenieder die heeft bijgedragen! BUKKAKE!!!
        In a democracy you are allowed to say whatever you think but if it's smart thats the second.

        Comment


        • Eerstekamerlid
          Eerstekamerlid commented
          Editing a comment
          Fantastisch om te zien ook dat bukakke nog steeds tot de mogelijkheden behoort.:

        • belladonna
          belladonna commented
          Editing a comment
          Je leef nog steeds Mistooooooo

        Oude geuze.
        20221024_201314.jpg
        Specialleke uit de kelder gehaald. Goe gerief!

        Je moet wel van oude geuze houden. Dat moet je leren appreciëren een beetje.

        Comment


          Glas noedels a la Thai food èé


          IMG_1675.jpg

          Remco.

          👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

          Comment


            Spinazie stoemp met spekjes en worst

            20221024_200528.jpg

            Comment

            Bezig...
            X