Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Wat ligt er op jou bord vanavond?
Collapse
X
-
Ayurvedisch (vegetarisch) rijstgerechje (Kitchari) met gespleten gele mungboontjes en lots of Indische kruidenzooi en ijzerrijk groentjes op het vuur Met een goeie kneep citroen.
Aanvallen!
IMG-20230417-WA0002.jpgEverything is nothing and nothing is everything.
- Likes 4
Comment
-
Het directe deeg voor komende week moet zijn als roomijs alvorens je het laat rijzen en rijpen.
IMG_9752.jpg
Dat is aardig gelukt al zeg ik het zelf.
Morgenochtend maak ik er bollen van die 's avonds klaar zijn voor gebruik en een paar dagen goed blijven in de koelkast. Voor meerdere toepassingen te gebruiken. Ook voor brood, broodjes en Italiaanse pita. De hydratatie is 65% ditmaal.
- Likes 3
Comment
-
Niks op m'n bord nog, maar probeer voor het eerst deeg, pizzadeeg nog wel, te maken. Maar het ziet er anders uit dan in de video van Vito, en dan op de foto's van Hork. Er zitten barstjes in het bolletje dat vanaf nu zou moeten gaan rijzen.
20230418_114439.jpg 20230418_120232.jpg 20230418_125503.jpg 20230418_132205.jpgAfgedekt met vochtig doekje op kamertemperatuur. Hoeveelheid gist was problematisch afwegen, er was maar 0,15g nodig. Zo precies en gevoelig is m'n weegschaal niet. Volgende keer in ieder geval wat meer in 1x maken, of betere weegschaal. Het plakte ook erg in het begin, veel meer dan in de video
- Likes 1
Comment
-
Snuitje het gaat om het direct contact van instant droge gist met koud water, wanneer dat gebeurt slaat de gist dood en krijg je een deeg dat niet rijst en dat je dus wel weg kunt flikkeren. Helaas al een paar keer gehad dus zeker geen bakerpraatje!
-
Even lekker gezond doen, preistoemp met een visje😋You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 2
Comment
-
Nee hoor reis maar eens naar daar voornamelijk veel vis zoals tonijn, zalm, garnalen. Maar ook varkensvlees en verder😉.
Daar zal je veeeel moeite moeten doen om iets vegan te vinden. En als het dan zonder vis is doen ze vaak nog visbouillon bij😉.
Of mijn lieveling sashimi. Levend vers maar dan echt levend vers, levend plakjes van snijden moet je eens proberen🤤
魚はすごいおいしいですね🤤
-
Pizza Margherita met een paar plakjes belegen Noord Hollandse Goudse kaas er onder. Heb de hydratatie van 60% naar 65% wat een iets lichtere korst geeft.
IMG_9757.jpg IMG_9758.jpg
De bodem was zachter en ondanks dat de korst wat lichter van kleur is, is de smaak beter. Heb de bodem zo dun gestretcht dat ie bijna brak, zonder gebruik te maken van een deegroller. De pizza moest wat langer bakken met 1 minuut 30 maar daar ondervond ik geen nadelen van.
IMG_9759.jpg
In de oven rijst het altijd weer een beetje, maar dit is dun genoeg.
Voorlopig de laatste keer pizza, anders groei ik dicht en ben er ook wel even klaar mee.
IMG_9761.jpg
Ze lust het niet maar wil het wel.
- Likes 4
Comment
-
Keiharde mislukking al smaakte het alsnog veel beter dan een oetker of wagner diepvries pizza. Het begon weer enorm te plakken bij verdere verwerking, en ik stond op punt alles weg te flikkeren tot ik de semola herinnerde. Apart spul, toen kon ik het toch nog in de oven krijgen. 20230418_201730.jpg
Volgende keer beter😬
- Likes 4
Comment
-
Het lanceren van de pizza vind ik na jaren ervaring nog altijd spannend. Dat luistert nauw en je leert het alleen maar door het vaak te doen. Maar voor een eerste keer vind ik je pizza helemaal niet slecht en fijn dat het gesmaakt heeft!
Als ik jou was zou ik de volgende keer een direct deeg van 60% water nemen. Dan is het deeg beter hanteerbaar en glijdt het beter van de schep. En in een thuisoven bak je eerst alleen de bodem met de tomatensaus. Dan voeg je de mozzarella toe bak je hem nog even tot de kaas gesmolten is. Maar dat was je al bekend.
-
Gestoomde zoete aardappel met heerlijk groene bladgroente en wortel met lekker veel zeewier, kikkererwtjes en bloemkoolworstjes.
Lekker herstel na een hardcore workout en zo meteen een uurtje of 8 noeste handenarbeid
20230419_120328.jpgAttached FilesEverything is nothing and nothing is everything.
- Likes 4
Comment
-
Lekker veggie amandelworst uit de bakkerij bvb kan ook
Eeuwenoud snoepgoed,
jammer gng uitverkocht.
Screenshot_20230419-161216_Chrome.jpgEverything is nothing and nothing is everything.
- Likes 1
Comment
Comment