Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat ligt er op jou bord vanavond?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Kieke - rijst - curry en witloof èé
    IMG_5135.jpg
    Remco.

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Snuitje
      Snuitje commented
      Editing a comment
      Sommige katten hebben dat. Zelfs een stukje witvis, zalm, leverworst🤷‍♂️

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Dat herken ik wel Remco want dat is met mijn poes net zo. Ze wil hebben wat ik eet maar lust het niet. Alhoewel ze wel dol is op een stukje kaas.

    • Greyvol
      Greyvol commented
      Editing a comment
      Die van mij luste niks, alleen zachte mouse kattenvoer. Maar nu ze bejaard is wil ze vanalles proberen en is ze verzot op leverworst. Stukje haring, zalm lust ze nou wel

    Gisteren weer pizza geoefend, met: tomatensaus met oregano, parmezaan, mozzarella, ham, zachte geitenkaas, ansjovis, basilicum. 20230424_201710.jpg Beetje veel beleg, maar was ook om de restjes op te maken. In de keukenoven op 250 graden met de pizzasteen, 6.5 minuten totaal, laatste paar minuten op de hoogste grill-stand, bloem van de AH.

    Comment


    • Snuitje
      Snuitje commented
      Editing a comment
      Zie hier inderdaad veel goede dingen over steels Hork https://na-pizza.com/pizza-steel-is-it-worth-it/

      Maar zijn best prijzig, ik denk dat ik die stap oversla, en ga sparen voor een goede elektrische oven. Enige investering tot die tijd nog een betere schep, en misschien een goed werkblad, want m'n aanrechtblad heeft aardig wat reliëf.

      Als ik nog een tussenstap zou maken werd het waarschijnlijk de Ferrari f3 g10006 oven. Ook erg populair in Italië zelf, en mensen modificeren ze zelfs van 400 naar 470 graden. https://m.youtube.com/watch?v=cODbqKq3TM0 In ieder geval een betere bodem dan op de steen, en maar € 99 nieuw in de doos.

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Heb nog zo'n Ferrari oven staan die gemodificeerd is. Het onderste element is naar de bovenkant gebracht en de thermostaat is er uit zodat ie heter kan dan de fabriekstemperatuur van 300 graden. Mijn oven wordt almaar heter tot je de stekker er uittrekt of er een pizza op legt. De ovens zijn niet op de mods gemaakt zodat de achterste plastic pootjes er onder vandaan zijn gesmolten. Ik zette de oven altijd op het ijzer van het fornuis zodat ik daar verder geen hinder van had. Sinds ik de Effeuno 500 gradi heb gekocht gebruik ik de Ferrari niet meer, maar heb 'm veel gebruikt. Een mes er tussen om te voorkomen dat de top verbrandt, dat soort fratsen moest ik uithalen. Als je wilt mag je 'm overnemen voor een symbolisch bedrag. Ik hoef er niet het meeste voor. Eventueel kan je de warmte elementen die er inzitten vervangen voor betere zodat je nog betere pizza's kan bakken met het oventje. Het apparaat is in feite naar hartenlust te tweaken maar daar had ik geen zin in. Het blijft een veredeld tosti ijzer dat absoluut niet kan tippen aan een F1 die uiteraard ook veel en veel duurder is.

    • Snuitje
      Snuitje commented
      Editing a comment
      Hork pootjes die smelten 😅 Ik heb inderdaad ook de Effeuno P134H 509 dacht ik op het oog. Maar zag de 234H ook al voor maar paar tientjes duurder. En de Sage/Breville is 200 euro in prijs gedaald, denk als reactie op het feit dat Ooni hun eerste elektrische oven heeft uitgebracht. Die Sage gaat echter maar tot 400 graden. Dan is er nog de Macte, maar verwarmt alleen van boven, net als de Effeuno N3. Nee, het wordt op den duur toch een Effeuno 134/234. Bedankt voor het aanbod, maar dan maak ik toch weer een tussenstap, teveel variabelen dan. Wil het eerst zo goed mogelijk krijgen in de thuisoven!

    Aangezien ik de pizza gebakken van het 36 uur gerezen en gerijpte deeg aanzienlijk lekkerder vond, heb ik vandaag alvast deeg gemaakt voor donderdag a.s.

    Deeg van 65% hydro en 3% zout en 0,2 gram droge gist voor twee bollen van elk 280 gram.

    IMG_9843.jpg Nu eerst in bulk rijs op kamertemperatuur tot morgenochtend.

    IMG_9845.jpg Natte doeken zijn niet nodig, gewoon een bord of deksel volstaat.

    Heb de Caputo Pizzeria noodgedwongen 75/25 moeten mengen patentbloem. Volgende keer probeer ik weer eens alleen met patentbloem. Ik denk dat een kortere rijs dan wel noodzakelijk is, maar dat gaan we zien.

    IMG_9846.jpg
    Horks Fototopic 2.0

    Comment


    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Yep en daar bovenop een corny pizzabord van de action!

    • Snuitje
      Snuitje commented
      Editing a comment
      AH heeft ook 00 bloem voor pizzadeeg, maar het recept achterop die pakjes gaat uit van 2 uur rijstijd, dus denk niet hele sterke bloem, en vrij prijzig € 1,35/500g. Ik heb het laatste keer wel gebruikt met 8 uur rijzen, ging denk ik goed.

      Mooie ovenschaal inderdaad, heb er één met net iets andere afbeelding. Meegekregen toen ik op kamers ging, en daarvoor was die van m'n oma😄

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Die mooie ovenschalen overleven ons allemaal!

    To pasta or not to pasta😋 pastagroentesalade met orlof gebraadje😋
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

    Comment


    • Remco
      Remco commented
      Editing a comment
      Jup weeral honger , en btw mooi stukske vlèés

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Ziet er heerlijk uit!


    Lekker doempen , a ja met patatten èé

    IMG_5195.jpg

    Remco.

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      Ouderwets lekker..
      Azijnsaus??

    • Remco
      Remco commented
      Editing a comment
      nee magie of hoe noemt da goetje !!

      S""watt , jaja ajuin saus een van de dagen , lekker met een gekookt patatje mm

    Ik denk dat ik ook maar weer eens wat ga eten

    "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
    "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
    "Ajeto" - Buurman en Buurman

    Comment


    • Snuitje
      Snuitje commented
      Editing a comment
      Smakelijk

    Marmer cake
    Vanille & chocolade smaak èé




    IMG_5209 2.jpg

    Remco.

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Lekker ik moet er ook echt eens een bakken!

    Vanmiddag 2 lekkere croques gegeten let geitenkaas😋
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

    Comment



      Remco.

      👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

      Comment


      • Greyvol
        Greyvol commented
        Editing a comment
        Beter!

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Yummie😍

      Ommeleti di ragout pommedori..
      filedata/fetch?id=1804772&d=1682525426&type=thumb
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.
      Last edited by Greyvol; 26 April 2023, 18:13. Reden: Met spinazie, gegrilde groenten en trio fromagio
      2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
      2016 - Greyvol's buitenkweek
      2017 - Santa Maria van Space Cees

      Comment


      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Ola de italiaanse toer op😋

      Rijst onder een lakentje van curysaus vergezeld met vers kippevlees van het beentje geplukt met zoete ananas en perzik😋🤤
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.

      Comment


      • Bo$wachter
        Bo$wachter commented
        Editing a comment
        coeur de boeufs Echt nou nooit van gehoord🤷🏼‍♂️ maar het klinkt als of ik je er sterkte mee moet wensen😂
        Volgende keer gewoon een groter stuk op dat bord leggen dan hoeft de lens niet bijna in de maaltijd😂 die Mac trucjes trappen we niet meer in met die plat geslagen hamburgers van hun.

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Bo$wachter dat zijn DE lekkerste tomaten die ja kan vinden. Die mix je best niet in een soepje😉

      • Bo$wachter
        Bo$wachter commented
        Editing a comment
        Ahaa! Vandaar dat ik ze ni ken. Krijg geen tomaat weg tenzij het tomaten soep is😅 beetje t zelfde als spaghetti lekker vinden en macaroni vies vinden🤷🏼‍♂️😂

      Kon niet wachten tot morgenavond.

      Gebakken in 45 seconden (iets te kort).

      IMG_9857.jpg IMG_9858.jpg Ik had de bodem iets langer mogen stretchen, die was wat te dik. Maar het deeg an sich was prima, dus binnen 24 uur kan wel!
      Horks Fototopic 2.0

      Comment


      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        Beter voor de lijn!

      • Greyvol
        Greyvol commented
        Editing a comment
        Begin jij nou ook al? Nou moe.. hahaha

      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        Elk pondje gaat door het mondje!


      Patatten met ajuinsaas en nen weust èé


      IMG_5218.jpg

      Remco.

      👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

      Comment


      • Greyvol
        Greyvol commented
        Editing a comment
        Zeg eens eerlijk, tweede worstje ook op?

      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        in't pak zaten er drie , dus nog èné worst te gaan !!

      • Greyvol
        Greyvol commented
        Editing a comment
        Ghehehe

      Moest snel gaan vandaag, Mientje gechipt maar tijd voor versgekookte sperzieboontjes met bonenkruid is er altijd, samen met wat left over konijnenkrachtvoer en zeewiet met lekker plantaardige in olijfolie kortgebakken seitan chunks vd biowinkel.
      Vooral pastinaak als bron van koolhydraat lekker licht. Lekker veel eiwit ook wil ik der straks een lap op leggen
      Lekker fair

      20230427_120342.jpg
      ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

      Comment


      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        t'zal wel gèén vlèés zijn maar het trekt er wel op èé

      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        Moeilijk te onderscheiden jawel, enkel lekkerder

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Echt vlees is en ziet er veel lekkerder uit🫤

      Hamburger met gorizoworst, pastasalade met tabasco en verse geraspte vegetarische parmezaankaas😋
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.

      Comment


      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        gebakken gorizo worst !!

        das toch iets salami achtig , of heb ik den verkeerde worst in gedachte ??

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Nee hoor maar sommige beenhouwers verkopen dat ook als bakworst😋

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Chorizo worst*
    Bezig...
    X