Remco.
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Wat ligt er op jou bord vanavond?
Collapse
X
-
Gisteren weer pizza geoefend, met: tomatensaus met oregano, parmezaan, mozzarella, ham, zachte geitenkaas, ansjovis, basilicum. 20230424_201710.jpg Beetje veel beleg, maar was ook om de restjes op te maken. In de keukenoven op 250 graden met de pizzasteen, 6.5 minuten totaal, laatste paar minuten op de hoogste grill-stand, bloem van de AH.
- Likes 6
Comment
-
Zie hier inderdaad veel goede dingen over steels Hork https://na-pizza.com/pizza-steel-is-it-worth-it/
Maar zijn best prijzig, ik denk dat ik die stap oversla, en ga sparen voor een goede elektrische oven. Enige investering tot die tijd nog een betere schep, en misschien een goed werkblad, want m'n aanrechtblad heeft aardig wat reliëf.
Als ik nog een tussenstap zou maken werd het waarschijnlijk de Ferrari f3 g10006 oven. Ook erg populair in Italië zelf, en mensen modificeren ze zelfs van 400 naar 470 graden. https://m.youtube.com/watch?v=cODbqKq3TM0 In ieder geval een betere bodem dan op de steen, en maar € 99 nieuw in de doos.
-
Heb nog zo'n Ferrari oven staan die gemodificeerd is. Het onderste element is naar de bovenkant gebracht en de thermostaat is er uit zodat ie heter kan dan de fabriekstemperatuur van 300 graden. Mijn oven wordt almaar heter tot je de stekker er uittrekt of er een pizza op legt. De ovens zijn niet op de mods gemaakt zodat de achterste plastic pootjes er onder vandaan zijn gesmolten. Ik zette de oven altijd op het ijzer van het fornuis zodat ik daar verder geen hinder van had. Sinds ik de Effeuno 500 gradi heb gekocht gebruik ik de Ferrari niet meer, maar heb 'm veel gebruikt. Een mes er tussen om te voorkomen dat de top verbrandt, dat soort fratsen moest ik uithalen. Als je wilt mag je 'm overnemen voor een symbolisch bedrag. Ik hoef er niet het meeste voor. Eventueel kan je de warmte elementen die er inzitten vervangen voor betere zodat je nog betere pizza's kan bakken met het oventje. Het apparaat is in feite naar hartenlust te tweaken maar daar had ik geen zin in. Het blijft een veredeld tosti ijzer dat absoluut niet kan tippen aan een F1 die uiteraard ook veel en veel duurder is.
-
Hork pootjes die smelten 😅 Ik heb inderdaad ook de Effeuno P134H 509 dacht ik op het oog. Maar zag de 234H ook al voor maar paar tientjes duurder. En de Sage/Breville is 200 euro in prijs gedaald, denk als reactie op het feit dat Ooni hun eerste elektrische oven heeft uitgebracht. Die Sage gaat echter maar tot 400 graden. Dan is er nog de Macte, maar verwarmt alleen van boven, net als de Effeuno N3. Nee, het wordt op den duur toch een Effeuno 134/234. Bedankt voor het aanbod, maar dan maak ik toch weer een tussenstap, teveel variabelen dan. Wil het eerst zo goed mogelijk krijgen in de thuisoven!
-
Aangezien ik de pizza gebakken van het 36 uur gerezen en gerijpte deeg aanzienlijk lekkerder vond, heb ik vandaag alvast deeg gemaakt voor donderdag a.s.
Deeg van 65% hydro en 3% zout en 0,2 gram droge gist voor twee bollen van elk 280 gram.
IMG_9843.jpg Nu eerst in bulk rijs op kamertemperatuur tot morgenochtend.
IMG_9845.jpg Natte doeken zijn niet nodig, gewoon een bord of deksel volstaat.
Heb de Caputo Pizzeria noodgedwongen 75/25 moeten mengen patentbloem. Volgende keer probeer ik weer eens alleen met patentbloem. Ik denk dat een kortere rijs dan wel noodzakelijk is, maar dat gaan we zien.
IMG_9846.jpg
- Likes 5
Comment
-
AH heeft ook 00 bloem voor pizzadeeg, maar het recept achterop die pakjes gaat uit van 2 uur rijstijd, dus denk niet hele sterke bloem, en vrij prijzig € 1,35/500g. Ik heb het laatste keer wel gebruikt met 8 uur rijzen, ging denk ik goed.
Mooie ovenschaal inderdaad, heb er één met net iets andere afbeelding. Meegekregen toen ik op kamers ging, en daarvoor was die van m'n oma😄
-
Ommeleti di ragout pommedori..
filedata/fetch?id=1804772&d=1682525426&type=thumbYou do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.Last edited by Greyvol; 26 April 2023, 18:13. Reden: Met spinazie, gegrilde groenten en trio fromagio
- Likes 3
Comment
-
Rijst onder een lakentje van curysaus vergezeld met vers kippevlees van het beentje geplukt met zoete ananas en perzik😋🤤You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
- Likes 1
Comment
-
coeur de boeufs Echt nou nooit van gehoord🤷🏼♂️ maar het klinkt als of ik je er sterkte mee moet wensen😂
Volgende keer gewoon een groter stuk op dat bord leggen dan hoeft de lens niet bijna in de maaltijd😂 die Mac trucjes trappen we niet meer in met die plat geslagen hamburgers van hun.
-
Ahaa! Vandaar dat ik ze ni ken. Krijg geen tomaat weg tenzij het tomaten soep is😅 beetje t zelfde als spaghetti lekker vinden en macaroni vies vinden🤷🏼♂️😂
-
Kon niet wachten tot morgenavond.
Gebakken in 45 seconden (iets te kort).
IMG_9857.jpg IMG_9858.jpg Ik had de bodem iets langer mogen stretchen, die was wat te dik. Maar het deeg an sich was prima, dus binnen 24 uur kan wel!
- Likes 4
Comment
-
Moest snel gaan vandaag, Mientje gechipt maar tijd voor versgekookte sperzieboontjes met bonenkruid is er altijd, samen met wat left over konijnenkrachtvoer en zeewiet met lekker plantaardige in olijfolie kortgebakken seitan chunks vd biowinkel.
Vooral pastinaak als bron van koolhydraat lekker licht. Lekker veel eiwit ook wil ik der straks een lap op leggen
Lekker fair
20230427_120342.jpgEverything is nothing and nothing is everything.
- Likes 3
Comment
Comment