Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat ligt er op jou bord vanavond?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Happy koeienburger met verse linzenkiemetjes, plantaardig seitansteak, veganaise en versgeslachte romeinse sla hart

    20240307_121418.jpg
    Attached Files
    ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

    Comment


      Had nog een poolish deeg bol over en dit is wat het wordt voortaan!

      IMG_8913.jpg IMG_8912.jpg Post bake ham toevoegen.
      IMG_8914.jpg Dubbelvouwen en....
      IMG_8915.jpg Shit de ham was zo koud dat de toplaag meteen lauwwarm is.

      En het restant deeg heb ik nog een pizzabroodje van gebakken waar ik post bake nlse kaas aan heb toegevoegd. Nog even in de oven nadien kan ook.
      IMG_8916.jpg
      Horks Fototopic 2.0

      Comment


      Broodje bouwen. 🥪🍽️
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 2 photos.

      Comment


      • Babz
        Babz commented
        Editing a comment
        Bij mij groeit spinazie in zakken Rietslang 😉En nee geen kaassticks, gefrituurde kip reepjes. 👌

      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        Bedoel met uit de zak ongewassen. Maar spinazie kweekt ook lekker snel ja en bodemverbeteraar, meestal zwaar verdelgen.

      • Babz
        Babz commented
        Editing a comment
        Ahh op die manier Rietslang. Ja heerlijk, ik ga ook spinazie kweken de komende zomer.
        En radijsjes, pepers, tomaten, komkommers, en kruiden etc.

      Courgette, ui, zoete aardappel, knoflook, paprika met linzen en kikkererwten in tomatensaus met noordafrikaanse kruiding aangebakken en wat gesudderd, couscous en feta met wat munt en walnoten. Erg smakelijke hap. 20240310_131847.jpg
      Met wat sriracha.

      Comment


        Lekker creatief hier allemaal met voedsel.
        Chapeau

        Als ik ergens geen tijd voor heb of neem..
        Always prison cooking myself
        If life keeps putting you down, You better stay high

        Comment


          5 spices teriyaki kip met "thaise" groenten

          20240310_173732.jpg
          Wat sambal, gebakken uitjes en seroendeng sedap erbij....

          Lekker man
          "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
          "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
          "Ajeto" - Buurman en Buurman

          Comment


          • Rietslang
            Rietslang commented
            Editing a comment
            Ziet er lekker uit maar geen groentjes, of je bedoelt de uien en nachtschade🤷

          • Takketoelli
            Takketoelli commented
            Editing a comment
            Prei, rode paprika, rode peper en wat witte kool

          • Rietslang
            Rietslang commented
            Editing a comment
            Witte kool als groente dus😊lekker

          Kiek.
          20240312_165546.jpg
          God was never on your side..

          Comment


          • Takketoelli
            Takketoelli commented
            Editing a comment
            Oh dan

          • Bo$wachter
            Bo$wachter commented
            Editing a comment
            Denk dat je iets te simpel over voeding denkt. 🙃

          • DenSchimmige
            DenSchimmige commented
            Editing a comment
            Uiteindelijk komt alles uit op het periodieke systeem.

          Smakelijk eten mensen en fijne avond! 🍽️🍺
          You do not have permission to view this gallery.
          This gallery has 2 photos.

          Comment


            Poolish deeg voor morgen. Gisteren de poolish al gemaakt, zonet de rest van het deeg erdoor gemixt.

            IMG_8943.jpg
            Horks Fototopic 2.0

            Comment


            • Babz
              Babz commented
              Editing a comment
              I hear ya. Brood, deeg maken luisterd heel nauw.
              Ik ben zelf ook nog steeds lerende. 😊

            • Hork
              Hork commented
              Editing a comment
              Valt mee Babz hoor, ik had het vorige week in een keer goed maar was weer zo eigenwijs dat ik nog minder gist wou gebruiken dan 0,5 gram. Het poolish recept dat ik nu volg is feitelijk een brooddeeg. Mocht je het willen hebben post ik het voor je. De pizzabodem smaakte ook veel meer naar brood dan mijn directe degen vorige week.

            • Babz
              Babz commented
              Editing a comment
              Ik Google het wel joh , alleen ik heb natuurlijk alleen maar m'n oven en geen speciale pizza oven of steen.

            Babz zo'n oven heb je voor brood niet nodig!

            Poolish
            200gr water (37-43c)
            0,4 gr instant droge gist
            200 gr bloem

            Los de gist op in het lauwwarme water en doe de bloem er bij. Mengen, deksel er op en 12-24uur laten rijzen op kamertemp.

            Het deeg
            20 gr water (koud)
            10 gr zout
            120 gr bloem
            Alle poolish​

            Los de zout op in het water en doe dat samen met de bloem en de poolish in een kom (van een keukenmachine als je die hebt).
            Vervolgens kneden tot je een soepel deeg hebt dat aanvoelt als een ballon gevuld met water. Na 2 uur kun je je brood bakken.

            Dit recept kun je vermenigvuldigen of halveren.
            Last edited by Hork; 15 March 2024, 14:44.
            Horks Fototopic 2.0

            Comment


            • Hork
              Hork commented
              Editing a comment
              belladonna bijzonder dat Bruggeman zelf afraadt hun gist met koud water te mengen en dat het bij jou gewoon werkt. Bij mij niet want anders had ik gisteravond wel een lekkere pizza gegeten i.p.v. volkorenbrood!

              Babz poolish is een voor deeg dat het eindresultaat luchtiger maakt en beter verteerbaar! Dus niet in een keer te maken, dan is het een direct deeg.

            • Babz
              Babz commented
              Editing a comment
              Het vuurtje is aangewakkerd, dus ik ga het misschien dit weekend wel maken.

            • Hork
              Hork commented
              Editing a comment
              Het is super eenvoudig, gewoon doen. Het voordeeg is letterlijk 5 minuten werk.

            Was erg smakelijk. 👌
            You do not have permission to view this gallery.
            This gallery has 2 photos.

            Comment


              Babz de poolish is niet eens 5 minuten werk en je kan je handen schoon houden!

              Gewoon 200cl lauwwarm water (37c-43c) in een diepvriesbakje gieten. Daar los je 0,4 gram instant droge gist in op.
              Vervolgens doe je er 200 gram bloem bij en mengen maar (met een eetlepel).

              Dit is genoeg poolish voor ongeveer twee pizza's dus hoeveel brood daarvan gebakken kan worden moet je even bekijken. Anders gewoon het recept verdubbelen of verdrievoudigen etc.

              Dit ziet er dan zo uit en zet je 12-24 uur in de kast om 12-24u op kamertemp te laten rijzen.

              IMG_8953.jpg Morgen de rest van de bloem, zout en water erbij en dan in de keukenmachine of kneden.
              Horks Fototopic 2.0

              Comment


                De poolish is nu al verdubbeld dus heb ik 't in de koelkast gezet om de verdere rijs te vertragen. Anders past het niet eens meer in het bakje straks.
                IMG_8955.jpg
                Dit recept is dus ook binnen een dag haalbaar. Wanneer je 's ochtends meteen de poolish maakt is die 6-8 uur later klaar. Dan heb je nog voldoende tijd om de rest van het deeg erbij te doen, te kneden, het op te bollen en 's avonds nog pizza te eten of brood.
                Horks Fototopic 2.0

                Comment


                • Hork
                  Hork commented
                  Editing a comment
                  Zeker maakt een pizzasteen verschil, maar voor een thuisoven is een pizzastaal de beste optie!

                • Babz
                  Babz commented
                  Editing a comment
                  Ik las het idd, staal breekt niet en geleid hitte beter.
                  Zal wel lang nog lang heet blijven denk ik, maar dat heb je sws wel.

                • Hork
                  Hork commented
                  Editing a comment
                  Ja klopt maar die pizzastalen zijn dure dingen! Voordat ik een goeie pizzaoven had, frituurde ik altijd panzerotti, dat kan ook met dit deeg. Of je kan er broodjes van bakken zodat je het 'probleem' beperkte hitte omzeilt.

                Heb 10 gram zout opgelost in 20ml water en dat met 120 gram bloem en de poolish van gister. Dit allemaal in de kom van de keukenmachine gedaan en die op stand twee ongeveer 10 minuten laten mixen. Vervolgens een bol gemaakt van het deeg dat ik nu in bulk even verder laat rijzen.
                IMG_8956.jpg
                Dit deeg is ontzettend nat, het is net een ballon gevuld met water. Ik heb de foto's snel genomen want het zakt direct weer in.
                IMG_8957.jpg
                Horks Fototopic 2.0

                Comment


                  IMG_4018.jpg Libanees

                  Comment


                  • Eerstekamerlid
                    Eerstekamerlid commented
                    Editing a comment
                    Libanees op Schiermonnikoog?
                    Begint die ellende daar ook al?

                  • Bo$wachter
                    Bo$wachter commented
                    Editing a comment
                    Nee dit was in Groningen

                  • Rreppellsteeltjam
                    Rreppellsteeltjam commented
                    Editing a comment
                    Bij ali bollah, je weet wel, de broer van hez.
                Bezig...
                X