Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Ik kom wat terug op patentbloem alhoewel het wel werkt voor een snel deeg. Nu wou ik Caputo bestellen tot ik zag dat de Supermarkt tegenwoordig Molino Chiavazza 00 for pizza verkoopt. Pizzabakkers noemen het een hidden gem! Eens proberen, 2 euro per kilo. Misschien iets voor jou ook?
Mijn poolish recept (gebaseerd op Vito's) 200 gram lauwwarm water. Daarin 1,5 gram droge gist oplossen met een bietje honing. Dan 200 gram bloem erbij, roeren, deksel op het diepvriesbakje en in de koeling. Volgende dag 120 gram bloem erbij en 10-12 gram zout en roeren maar.
Ja hij gebruikt ook dezelfde poolish voor verschillende porties deeg. Dus kleine porties hebben dan meer gist. Ikzelf houd 1-gram idy op 200 gram lauwwarm water.
Eens geen Pizza (de poolish staat in de koelkast) maar lekker makkelijk (aarg) uit, jawel een potje. Boze saus van Barilla die aangelengd met kookvocht erg goed was. Kosten bijna 4 euro maar kan er 3 keer van eten. 20240904_130621.jpg20240904_131402.jpg
Molino Chiavazza bloem gekocht. Ik kan al ruiken dat dit goeie bloem is. Dit doet niet onder voor Caputo, dat voel ik meteen wel. Het neemt heel goed water op.
20240904_174907.jpg
Ik heb er serieus moeite mee dat het geen oneven aantal balletjes zijn, ik had er eigenlijk al eentje moeten eten voor de foto maja
Het overlevings instinct van ratten en muizen is al helemaal ingesteld op gif. Ze eten van alles wat ze vinden maar een beetje, zodat ze meer kans hebben bij vergiftiging
Comment