Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

funny financials

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #31
    Re: funny financials

    Ontopic graag, anders vraag ik opa om eens heel gemeen op wat vingers te komen sabbelen hoor...!

    -Wat hieronder (in de link) wordt vermeld heb ik meerdere keren moeten doorlezen om er wat van te snappen, dus schaam je niet mocht je dit ervaren -

    Want : nu gaat het toch wel spannend worden allemaal. Vandaag kwam er zomaar weer een lijk uit de kast donderen, en wat voor een. Het gaat over "Fractional Reserve Lending". Duh ? Dat klinkt als "Fractional Reserve Banking
    Last edited by moreweed; 9 December 2011, 01:03.
    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


      #32
      Re: funny financials

      Belenen, herbelenen en nogmaals herbelenen: dat worden ook wel "stapelconstructies" genoemd. Met 1 keer een bedrag 20.000 euro kun je bij 1, 10, of 10.000 B.V.'s en wel bij elke B.V. afzonderlijk een geplaatst aandelen kapitaal 20.000 euro volstorten. Alleen als je gaat consolideren ( de vorderingen en schulden tegen elkaar wegstrepen) dan zie je dat er gebakken lucht is rondgepompt. Als een houdster B.V. een vordering op een dochter B.V. heeft dan heeft de dochter een schuld aan de moeder ter grootte van de vordering van de moeder op de dochter. Streep de vordering en de schuld tegen elkaar weg en er blijft nihil over.

      Comment


        #33
        ).

        Maar : het bed is al volledig volgescheten.. door alle bailouts, feestpakketten en steuntjes in de rug lijkt er koersontwikkeling te zijn van produkten en aandelen, alleen zijn die kunstmatig. Ik heb voor de grap een virtuele beleggingsportefeuille(geen poen voor het echte werk, en veels te riskant, en ik weet er te weinig vanaf), en sta daar stevig mee in het rood omdat normaal te verwachten koersdalingen niet uitkristalliseren agv al dat sprookjesgeld wat koersen kunstmatig hoog houdt. De klappen gaan wel komen, daar niet van, maar het zou zo maar kunnen dat dat zo snel gaat dat niemand daar echt van zal kunnen profiteren (behalve natuurlijk de lui met insidekennis, de High Frequency Trading clubs en lui met zoveel poen dat een verlies geen pijn doet).
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


          #34
          Re: funny financials

          Een pracht voorbeeld dat geld het altijd wint van wetgeving: Standard Oil van Rockefeller werd te machtig en moest door een of andere trustwet opgesplitst worden. Dit resulteerde in 34 afzonderlijke maatschappijen, waarvan de beurskoers na introductie binnen enkele weken verdubbelde. Door te manipuleren met de intercompany pricing met uitgestelde winstneming werd belastingheffing naar de verre toekomst verschoven. Het zelfde deed Wereldhave, toen dat nog een gefaciliteerde beleggingsinstelling was. Die moest de beleggingswinst na afloop van het boekjaar binnen 18 maanden doorstoten naar de beleggers. Alleen werden er altijd tussenholdings tussengeschakeld. Pas na een jaar of 20 kwam belastingheffing bij particuliere beleggers aan de orde.
          Last edited by Xtreme; 9 December 2011, 13:41.

          Comment


            #35
            Re: funny financials

            Zoiets lijkt er ook aan te komen voor Homburg heb ik begrepen ... of gaan ze gewoon omvallen ? Te weinig 0-en in ons nationale beursspel Xtreme, dat volg ik allemaal nauwelijks (of er moet een FD op de plee liggen toevallig)
            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

            Comment


              #36
              Re: funny financials

              Overigens hebben de Amerikaanse oliemaatschappijen zich wel eens in eigen voet geschoten. Buitenlandse concessies werden bij voortduring afgewaardeerd ten laste van het concernresultaat. Toen de landen die de concessies hadden verleend wat "mondiger" werden gingen ze over tot nationalisatie. De olieconcerns werden schadeloos gesteld: de vergoeding bestond uit de afgewaardeerde boekwaarde van de concessies, terwijl de echte waarde honderden tot duizenden keren hoger was. Immers, als je olie uit de grond mag halen voor 1 dollar de barrel, terwijl de wereldmarkt 100 dollar doet, dan mis je giga-winsten.
              Als grote concerns een zeperd oplopen, dan zal dat hooguit door eigen toedoen plaatsvinden. Occupy-bewegingen kunnen gewoon geen invloed uitoefenen. Trouwens, de dorpsidioot in mijn vorige woonplaats schat ik slimmer in, dan de occupy-aanhangers. Als die mocht kiezen tussen een stuiver of een dubbeltje dan koos hij steevast de stuiver, terwijl bij de frietboer netjes kon afrekenen. Toen ik eens vroeg waarom hij die stuiver in plaats van het dubbeltje koos zei hij: als ik het dubbeltje kies dan mag ik nooit meer kiezen.
              Last edited by Xtreme; 9 December 2011, 14:51.

              Comment


                #37
                Re: funny financials

                Of occupy-aanhangers slim zijn of niet kan ik niet beoordelen, ik begrijp hun standpunten en ga er tot op zekere hoogte in mee, maar zal er zelf geen deel van uit maken. Invloed hebben ze inderdaad niet maar dat wil niet zeggen dat soortgelijke initiatieven altijd tot mislukken gedoemd zijn. De Franse revolutie (om maar iets te noemen) is ook aardig van de grond gekomen nietwaar... En om echte concrete systemische veranderingen erdoor te krijgen zal niets minder dan een revolutie noodzakelijk zijn vermoed ik, of een full blown crisis of oorlog ofzo.
                Dat is denk ik ook de link naar oorlogspraat die hier en daar de kop op duikt in relatie tot financiele markten, er zijn wat paniekzaaiers die oorlog op europees grondgebied voorspellen. Dat zouden zomaar spindoctors vanuit de financiele wereld kunnen zijn die anticiperen op mogelijke grootschalige protesten tegen euro-plannen zonder draagkracht. Oorlog tegen bezopen en inmiddels compleet richtingloze financiele systemen dus, wat op een andere manier wordt voorgesteld en waardoor mensen nu accoord gaan met maatregelen die hun eigen protest straks de kop in gaan drukken.
                Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                Comment


                  #38
                  Re: funny financials

                  Ik beweerde niet dat ze niet slim zijn, alleen de plaatselijke dorpsidioot dichtte ik meer hersens toe.

                  Comment


                    #39
                    Re: funny financials

                    taxichauffeurs in London schijnen ook uit te blinken in hersenmassa...

                    In de tussentijd is er uitkomst te melden van de Eurotop :
                    - tweejaarlijkse meeting (echt iets voor politici : erin gaan met de stellige belofte "we gaan het nu aanpakken" en dan naderhand triomfantelijk "we hebben de volgende meeting afgesproken"
                    - dezelfde afspraken als bij het verdrag van maastricht maar "nu gaan we ze echt uitvoeren" ->hoe zat dat ook alweer > max 3% begrotingstekort, max 60% van het BNP aan totale schuldenlast. De eerste die over de schreef ging was Duitsland. Er is nog maar een land wat dat kan hardmaken : Finland, en die krijgen nu omdat ze het braafste jongetje van de klas zijn de rekening...

                    Even m'n rekeningnummer doorgeven aan de ECB, wie weet dat er ergens een foutje optreedt en ze heil zien in het MEKSP (Moreweeds Europese KweekWtimuleringsProgramma). Hallo 5 miljard!
                    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                    Comment


                      #40
                      Re: funny financials

                      Wellicht komt de Weimar-republiek nog in zicht. De arbeiders kregen 2 keer per dag hun loon. 's-Middags kwamen de vrouwen de 1e loonbetaling ophalen om iets te kopen. De 2e loonbetaling van de zelfde dag was hoger, omdat de inflatie over een periode van 6 uur zijn werk had gedaan. Leuk voor de mensen met een hoge hypotheek: zal ik vandaag een pakje boter kopen of mijn hypotheek in zijn geheel aflossen?

                      Comment


                        #41
                        CDSen verkocht op staatsleningen van het land waarin ze gevestigd zijn. Eum... so ? Als de onderliggende staatsleningen nou genoeg in waarde dalen (en dat doen ze al maanden) moeten die banken dus op de proppen komen met poen. Wat ze niet hebben, dus gaan ze zouden ze failliet gaan. Wacht! ze mogen niet omvallen, dus stappen ze naar de staat om poen op te halen, maar de staat heeft dat ook niet want anders waren die staatsleningen niet zo in waarde gedaald Oftewel : dan gaan die banken Lehmannstyle ECHT failliet. Dus ze verkopen verzekeringen die -als het goed gaat zorgen voor veel poen voor de banken, en -als het slecht gaat de bank laten omvallen zonder dat ze kunnen uitbetalen. WOW!

                        Oja > CDS uitbetaling heeft voorrang op alle andere betalingen. Dus als een bank als gevolg van zo'n CDS-transactie failliet gaat worden alle bankreserves (ook jouw en mijn poen, de inhoud van bankkluisjes etc) aangewend om maar prettyplease de verplichtingen van die CDS af te betalen. Er loopt nu een rechtszaak tegen een club die failliet is gegaan, goudstaven van klanten in de kluis heeft liggen OM TE BEWAREN, en die goudtsaven worden opgeeist door de eigenaar van een CDS op die club. Ze gaan winnen, dus de eigenaar van die goudstaven is ze gewoon kwijt. Iemand nog een bankkluisje ?
                        Last edited by moreweed; 10 December 2011, 10:55.
                        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                        Comment


                          #42
                          Re: funny financials

                          Nou wordt het wel een beetje surrealistisch allemaal ...ERG surrealistisch :

                          Een van de onderdelen van het recente plan om "Europa" (lees : de banken in Europa) te redden is onbegrensde liquiditeit voor de banken. Je leest het goed : ONBEGRENSD, gedurende een periode van drie jaar. Daarmee kunnen die banken hun eigen straatje schoon vegen maar moeten ze wel massaal staatsleningen opkopen -je weet wel, waar nu lekker veel rente op zit in geval van de zuid Europese landen-, en dat gedurende een periode van drie jaar. Het idee erachter is dat hiermee het dood geboren kindje EFSF(het eerste Europese "stabiliteits" fonds voor de banken) ontlast wordt, en het tweede fonds (ESM, gaat midden komend jaar van start) als back up kan dienen. Want de banken moeten dus die staatsleningen opkopen, waardoor de ECB dit niet meer hoeft te doen, daarover hoeven dus geen moeilijke politieke discussies of besluiten gevoerd/genomen te worden. Politiek is blij want zo is hun bordje weer schoon, hun valt niks meer te verwijten nu (dat zullen we nog weleens zien!). Die drie jaar is gek genoeg ook heel goed in overeenstemming met de aanstellingstijd van de huidige politieke leiders

                          Maar waar komt die poen vandaan dan ? de ECB heeft dat namelijk niet, die gebruikt de achterdeur al een tijd om genoeg poen te verzamelen voor hetgeen ze tot nu toe deden (staatsleningen opkopen). Die achterdeur, nou... dat zijn wij dus. Nederland en Duitsland, de grootste financiers van het Europese financiele feestje. De ECB belooft te kopen, klopt aan bij de Nederlandse Bank en de Duitse Centrale Bank, die maken poen over naar de ECB die daar dan fijn mee gaat strooien. Daarom moeten wij bezuinigen, zodat die geldstroom kan blijven bestaan en kan worden uitgebreid. Want wij bezuinigen wel, wij leveren wel in zodat we kredietwaardig blijven en goedkoop geld kunnen lenen wat we dan zonder politieke tussenkomst direct kunnen doorgeven aan de ECB en haar fondsjes. Zo is dus ook een eventuele verlaging van kredietwaardigheid van die Europese "stabiliteitsfondsen" kortgesloten, de poen komt toch ergens anders vandaan..laat maar downgraden. En nu dus met het nieuwe plan gaat de ECB nog een stapje verder door naast die stroom de geldhoeveelheid uit te breiden, oftewel gewoon de digitale drukpers aan te zetten. Want wij doen zo goed ons best om de al veel eerder gestelde begrotingsregels te volgen dat we daarmee als het ware kredietwaardigheid uitstralen, de euro ondersteunen en een uitbreiding van de totale hoeveelheid geld makkelijk kunnen opvangen via een beetje extra inflatie. We zijn toch rijk zat ? Ik heb het zelfs hier op JD letterlijk gelezen in een ander topic : wat maakt het uit dat we een paar duppies of euro's extra moeten dokken voor boodschappen enzo ?

                          Nu even linkjes leggen > in een eerder postje hier in dit topic gaf ik aan dat er concurrentie aan het groeien is tussen Staten en Banken, beide moeten in 2012 heel veel geld ophalen om uitstaande leningen af te betalen of opnieuw uit te zetten. De staten twv 'n biljoen(of triljard, ik gebruik ze door mekaar, excuses daarvoor), de banken ook zoiets. Waar ik eerst nog een leuke strijd om de spaarder verwachtte durf ik me nu niet meer uit te spreken voor wat er gaat gebeuren. In ieder geval is voor iedereen merkbaar aanzwellend bankreclamegeweld, dat zal nog wel wat gekker worden denk ik. Oja, en het wordt natuurlijk helemaal feest als straks blijkt dat Duitsland helemaal niet zo kredietwaardig is als het lijkt. Ben ik effe blij dat ik geen cent te makken heb..

                          Oja : het zal de lezer vast niet ontgaan zijn dat er veel geruststellend nieuws de wereld in wordt gestuurd. Bij deze de aansporing om dat zelf te (blijven) checken, er is namelijk geen gebrek aan bullshit in deze wereld.
                          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                          Comment


                            #43
                            Re: funny financials

                            Als ik mij niet vergis staat in China en de USA, de geldpers al een tijdje aan. Europa ontkomt er dus niet aan om het zelfde te doen, om zich niet uit te markt te laten concureren. Dit was tot voorkort niet mogelijk doormiddel van wetgeving, maar het is de bankiers blijkbaar gelukt om het er door heen te drukken.

                            Hier zit ook een kale kip, maar als ik mij niet vergis is de bijstand uitkering gekoppeld aan de inflatie, dus ik krijg alleen maar meer (monepoly) geld....

                            Comment


                              #44
                              Re: funny financials

                              je hebt gelijk poffert, ze "moesten"wel... bah, complete waanzin waar we allemaal last van krijgen verdorie. Is trouwens zonder wetgeving gegaan, anders was er een kans geweest dat het niet door zou gaan ivm mogelijke referenda en andere "vertragende" factoren. Dat is de democratie van tegenwoordig. "hebben we geen tijd voor" wordt er gezegd. Wist je dat het oproepen tot massaal geld opnemen van de bank inmidels bij wet verboden is ? (nav DSB verhaal, sinds 200..8?)

                              met bijstand heb je wel voordeeltjes als geen gemeentelijke belasting, max toeslagen etc... ik zit er net boven en hou minder over (maar da's ook wel mn eigen schuld)
                              Last edited by moreweed; 12 December 2011, 23:54.
                              Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                              Comment


                                #45
                                Re: funny financials

                                Met het (finiancieele) mes op de keel worden we gewongen mee te werken aan het oprichten van een New World Order, resentelijk speculeert Russland over de oprichting vd Eurasian union, en aan de andere kant word er in Noord amerika gesproken over een niewe unteenheid (amero of zo)om de dollar te vervangen, dit samen met Canada en Mexico.

                                Het nadeel vd bijstand is dat het te laag is voor iemand met mijn vaste lasten, kwam niet meer uit dus het gevolg schuldhulp verlening, hier komen ze ook te kort dus hebben ze mijn budget verlaagd naar 40Euro per week.
                                Eigenlijk ben ik aanvullend arbeidsongeschikt verzekerd, deze keert enkel uit op 80%, en ik ben maar 73,78% afgekeurd, en met mijn leeftijd van 31 jaar kan ik fluiten naar de 80% wand dan ben je afgekeurd. Maar toch ben ik blij dat ik in NL woon, anders had ik mijn kontje moeten verkopen, of moeten bedelen.


                                Grtz.

                                Comment

                                Bezig...
                                X