Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

funny financials

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #91
    Re: funny financials

    en de woningmarkt dan ? al die leuke semi-afbetaalde woningen die binnen nu en een jaar of 15 op de markt verschijnen ? gekoppeld aan minder werkenden die ook nog eens meer moeten betalen, onder andere om redenen die je hierboven -trouwens in een hardstikke goed stuk- omschrijft ? Met een financiele sector die aan lifesupport ligt en daar niet meer vanaf kan, en draconische eisen zal gaan stellen aan leningen ?
    Voor genadebrood is er straks geen meel meer te vinden Xtreme, wat er overblijft wordt in zorg, pensioenfondsen en "veiligheid" gestopt, daar zorgt het betrouwbare electoraat(de generaties voor X en Y) wel voor. De uitkeringsgerechtigden worden verplicht om aan de slag te gaan, wat een extra mes is in de rug van laaggeschoolde bedrijvigheid. Ik zie al veel voorbeelden van baantjes die worden "ingepikt" door mensen die voor hun uitkering komen werken. Enerzijds een goed initiatief natuurlijk, maar anderszijds oneerlijke concurrentie voor een beroepsgroep die al aan de onderkant staat en geen kant op kan.
    Wij zullen hier ook moeten aanpassen, en mijns insziens kunnen we dat maar beter rap gaan doen want degene die als eerste uitstapt zal hoogstwaarschijnlijk het minste verliezen. Maar of het kan ? Nederland is een open samenleving, een open economie die zeer sterk afhankelijk is van wereldeconomische ontwikkelingen. En die zien er niet goed uit, wat er ook van wordt gezegd. Een collaps van de samenleving zullen we hier niet snel gaan meemaken (anders dan bv Amerika, die staan voor de keus een heuse nieuwe revolutie te ontketenen of anders gebukt te gaan onder en totalitair regime), maar de tijden worden grimmig, en dan zijn meestal de eerste slachtoffers "menselijkheid" en "morele plichten".

    Het komt misschien wat zwartgallig over wat ik hierboven aanhaal, maar zo zie ik het zelf niet. Er zijn in zo'n proces geweldige kansen voor geweldige verbeteringen, alleen willen die een kans krijgen moet eerst het oude systeem neergehaald worden. Daar is gelukkig geen hulp bij nodig, dat gaat vanzelf. Met moed en visie valt er dan veel te doen, misschien zelfs een basis voor een echt ontwikkelde samenleving, die zo is ingericht dat er helemaal geen have of have nots zijn. Die zo is ingerict dat we de basis van Maslovs pyramide echt voor mekaar hebben en ons dan kunnen richten op ontwikkeling van onszelf en anderen om ons heen. Ja, ik ben een dromer, maar zonder die dromen is er alleen maar egoisme, lafheid, kortzichtigheid en prepuberale communicatie. eum...misschien ga ik nu wat ver...
    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


      #92
      Re: funny financials

      als de olie op is word het nog veel en veel gekker

      Comment


        #93
        Re: funny financials

        @Het komt misschien wat zwartgallig over wat ik hierboven aanhaal, maar zo zie ik het zelf niet. Er zijn in zo'n proces geweldige kansen voor geweldige verbeteringen, alleen willen die een kans krijgen moet eerst het oude systeem neergehaald worden. Daar is gelukkig geen hulp bij nodig, dat gaat vanzelf. Met moed en visie valt er dan veel te doen, misschien zelfs een basis voor een echt ontwikkelde samenleving, die zo is ingericht dat er helemaal geen have of have nots zijn.

        Mijn maatschappijbeeld (waarbij een ieder de rechten kan uitoefenen die hij heeft en een ieder zijn verplichtingen nakomt)

        We moeten een ding voor ogen houden: een ieder is gebaat bij een geordende en stabiele samenleving. Een gezond eigenbelang -eigen volk eerst- kan niet los gezien worden van het algemeen belang. Immers, een maatschappij, die tot een sociale puinhoop is verworden, beperkt de kansen voor slimmerikken en dommerikken, voor de rijken en voor de armen.
        De tijd dat de gebraden duiven in je mond vlogen is voorbij en zal waarschijnlijk nooit meer terugkomen. We hebben in tijden van welvaart op te grote voet geleefd en daar krijgen we nu de rekening van gepresenteerd en worden we geconfronteerd met inkomensdalingen. Niet alleen de werkgevers en de banken zijn de oorzaak van de economische malaise, maar de overheid heeft daartoe ook zijn steentje bijgedragen.
        Als voorbeeld kan ik de pensioenfondsen aanvoeren. Toekomstige pensioenverplichtingen worden actuarieel gewaardeerd tegen een rekenrente van 4 of 4,5 %. In de tijd dat de rente veel hoger was -het rentepercentage op staatsleningen bedroeg ooit 12 %- was er sprake van overwinst bij deze fondsen. Statutair heeft elk pensioenfonds een regeling, waarbij overwinsten dienen te worden aangewend voor pensioenverbetering. Dat met onverwacht grote overwinsten enigszins rekening werd gehouden bij de premieafdracht door werkgevers en werknemers is alleszins gerechtvaardigd. Maar er werd -naar mijn oordeel- misbruik van gemaakt.
        Een schrijnend voorbeeld is het ABP. De gemeente Amsterdam had ooit een eigen pensioenfonds voor de Amsterdamse ambtenaren. Zoals gebruikelijk in een overwegend linkse gemeente werden de gemeentelijke inkomsten aangewend om leuke dingen voor de mensen te doen en de premieafdracht schoot er dus bij in. Door druk van de overheid moest het ABP de verplichtingen van de gemeente Amsterdam overnemen en de Amsterdamse ambtenaren met hun voorzieningen tekort volledige pensioenrechten toekennen. Het Rijk -ook krap bij kas- bleef eveeens in gebreke premies af te dragen.
        Het ABP had op een gegeven moment ook nog een vordering tussen de 15 en 30 miljard op het Rijk wegens achterstallige premies en de accountants weigerden een goedkeurende verklaring af te geven omdat ze twijfelden of het Rijk ooit de achterstallige premies zou betalen.
        Dit werd op een prachtige manier opgelost: het ABP moest verzelfstandigen, de achterstallige premies hoefden niet meer te worden betaald, met als argument dat het Rijk de hoogte van welvaartvaste pensioenen toch garandeerde. Je voelt de bui al hangen: het ABP maakte door de hoge rente overwinst dus de garantie kon vervallen. Nadien moest het riante arbeidsongeschiktheid pensioen door hogere premies van de ambtenaren worden gedekt. Echter, de premieafdracht daartoe stopte het Rijk in de algemene middelen, omdat het ABP het invaliditeitspensioen wel uit haar reserves kon betalen.
        Als keer op keer je portemonnee wordt leeggeroofd komt er een moment dat je geld te kort komt, ongeacht je rijkdom. Deze manier van creatief boekhouden en het niet nakomen van rechtens afdwingbare verplichtingen is bij de overheid schering en inslag. De enige die er beter van werd, was het Rijk: een eenmalige meevaller van meer dan 15 miljard.
        Een ander schrijnend voorbeeld: minister-president Lubbers zei destijds: "als er meer dan 1 miljoen werklozen komen treed ik af". Zodra echter dit aantal bereikt was, halveerde hij dit bestand door de 57 plussers niet meer mee te tellen, omdat iemand van 57 plus zonder werk niet als werkloos mocht worden aangemerkt, want die kwam toch niet meer aan de bak.
        Wanneer staat er weer een groot staatsman op met de statuur van een Thorbecke, Drees of Lieftinck. Je ziet, ik noem zowel een liberaal, een socialist en iemand van de CHU (later opgegaan in het CDA) die zegt: "we hebben er met zijn allen een grote puinhoop van gemaakt en nu is het tijd voor de grote schoonmaak. De EU was een grote en kostbare vergissing. De Euro: de regering had het fout en het gewone volk had gelijk, dus terug naar de gulden. Ontwikkelingshulp: weg met dat quasi humane stokpaardje, het is toch dweilen met de kraan open. Kortom, we moeten alle registers opentrekken om in de nabije toekomst Griekse toestanden te voorkomen. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden."
        Maar ja, dan verdwijnen de goudgerande banen in Brussel voor uitgerangeerde politici. Waarom vinden de mensen de overheid onbetrouwbaar? Omdat liegen en bedriegen, met rechtsregels worden gelegaliseerd.---------- Post added at 11:56 ---------- Previous post was at 10:00 ----------

        Het relativiteitsbeginsel (een voorbeeld van een onbetrouwbare overheid)

        De overheid hanteert terecht het adagium "de vervuiler betaalt".
        Maar wie moet de vervuiling uit het verleden betalen? Industrieel afval dat volgens de regels van de overheid correct werd gedumpt, bleek na jaren toch nog vervuiling te gaan veroorzaken (doorgeroeste vaten e.d.). Als ondernemer denk je dan: ik heb kosten gemaakt om het afval op de voorgeschreven manier te verpakken en ik heb kosten voor het storten betaald, dus hiermee is de kous gewoon af.
        Volgens de regels van moraal en fatsoen kun je als Rijk niet nadien de regels aanscherpen en alsnog kosten gaan verhalen. Toch doet het Rijk dat wel. Het argument daartoe luidt: het moest van ons op die manier, maar je had als ondernemer kunnen weten dat onze voorschriften niet toereikend waren. Je hebt als ondernemer wel de voorschriften in acht genomen, maar achteraf zien we dat toch als een onrechtmatige daad. Dus wetgeving met terugwerkende kracht is gerechtvaardigd. Dus alle vervuiling, ontstaan na 1976, komt voor rekening van de vervuiler, ook al leefde hij de voorschriften correct na. Alleen, de vervuilers waren door fusies, faillissmenten en vertrek naar het buitenland niet of nauwelijks meer te achterhalen. Wie moest de vervuiling dan wel gaan betalen? Zoete lieve Gerritje soms? Nee hoor, er werd een nieuw fenomeen van stal gehaald: de grondeigenaar moest voor de kosten opdraaien. Dus als je in 2010 schone grond kocht, waarbij in 2012 een vergeten vervuiling uit 1980 wordt ontdekt, dan moet je voor de saneringskosten opdraaien. Om daartoe een rechtingang te vinden is er een heel fraai woord verzonnen: als koper van de grond word je namelijk als niet-onschuldig-eigenaar aangemerkt.
        Maar, wie kaatst, kan de bal verwachten. Hoe gaat een multi-national met zo'n probleem om? De muna richt buiten de fiscale eenheid van het concern een dochteronderneming op, waaraan de vervuilde grond wordt overgedragen. De dochter schept een betalingsachterstand bij de belastingdienst en er volgt openbare verkoop van de grond. Aangezien niemand de grond wil kopen wordt de Dienst der Domeinen (een overheidsinstelling) eigenaar van de grond. Dus via deze omweg is het Rijk -onbedoeld- ook niet-onschuldig-eigenaar van vervuilde grond geworden.

        De mannenbroeders (voorbeelden van onbetrouwbare lagere overheden)

        Ook de gemeentelijke overheden weten van wanten. Twee voorbeelden van de zelfde gemeente waar de SGP, GPV en het CDA -mannenbroeders dus- het voor het zeggen hadden. Gemeentelijke bestuurders krijgen een forfaitaire vergoeding voor de kosten van zakelijk verreden kilometers met hun prive auto. De vergoeding is afhankelijk van de grootte van de oppervlakte van de gemeente. Een keurige regeling die opvalt door zijn eenvoud. Alleen, de gemeente van de mannenbroeders bestond voor 90 % uit water. Het is een Zeeuwse gemeente en de diverse meren en zeearmen behoren tot het gemeentelijke "grondgebied". Toch vonden ze het moreel aanvaardbaar ook een vergoeding te krijgen voor het "on-land": dus de bodem van het wateroppervlak moest worden meegenomen bij de hoogte van de vergoeding. Ik vind dat moreel verwerpelijk. Terzijde: een wethouder had geen rijbewijs, maar kreeg de vergoeding toch. Daarnaast declareerde hij zijn taxiritten.

        Maar de heren hadden nog meer in petto. In die gemeente woonden twee ongetrouwde zusters van boven de 80 jaar in een huisje uit een erfenis verkregen van een rijke, gierige oom. Het "geld" was verstopt en nergens te vinden. De gemeente wilde het huisje kopen om te slopen en de dames bedongen dat naast de koopprijs ook eventueel gevonden "geld" bij de sloop aan hun zou toekomen. En inderdaad bij de sloop werd er "geld" gevonden, te weten gouden tientjes en vijfjes, zilveren rijksdaalders en guldens. Toen de dames meenden daarop recht te hebben kwam bij de mannenbroeders de aap uit de mouw. Destijds stond in artikel 6 van de muntwet welk geld als wettig betaalmiddel moest worden aangemerkt. De niet meer in omloop zijnde gouden tientjes e.d. waren immers geen geld. De dames konden naar hun geld fluiten. Ze hebben destijds mij nog geraadpleegd: ik zag nog wel mogelijkheden om de overeenkomst wegens dwaling en bedrog te doen ontbinden, maar procederen in civiele zaken tegen de overheid duurt tien jaar of langer: daar hebben 80-jarigen niet zo veel aan. Ik had liever de koopovereenkomst van te voren gezien: dat addertje onder het gras zou ik echt wel onderkend hebben. Het zal je niet verbazen dat de notaris die de koop- en transportakte heeft verleden ook een mannenbroeder was.

        Abdij-gate (het provinciebestuur in de fout)

        Nog zo'n triviale affaire: als provinciebestuurders op dienstreis buiten de deur eten hebben ze recht op een vaste maaltijdvergoeding, waarbij geen bonnetjes moeten worden overgelegd. Leden van gedeputeerde en provinciale staten hadden natuurlijk ook betaalde bestuursfuncties bij het havenbedrijf. En laat dat bedrijf nu een VIP-restaurant hebben met een zeer goede keuken. De noodzaak tot werkbezoeken en werkvergaderingen aldaar kwam al snel om de hoek kijken. De heren en dames kregen om half twaalf toch wel trek in een hapje: dus rap een of meer taxi's besteld voor het vervoer naar het havenbedrijf voor de gratis werklunch buiten de deur. Niettemin, werden er deftige vergoedingen voor de gratis lunches gedeclareerd. Wie wil dat niet? Gratis lunchen en dineren en toch daarvoor declareren.


        Slotopmerking

        Het lucht toch op om uit de school te klappen, al stoort het me mateloos dat deze immorele figuren nog steeds op het pluche zitten. Het adagium misdaad loont niet gaat kennelijk niet op voor politici. Je zal je huurwoning maar moeten verlaten voor 4 lullige wietplanten, terwijl graaien en de kluit belazeren bij landsdienaren diep geworteld zit.

        Xtreme
        Last edited by Xtreme; 29 February 2012, 14:34.

        Comment


          #94
          Re: funny financials

          we kennen geld bijdrukken ,maar grondstoffen niet,daarom komen nu ook die andere zogenaamde arme landen bij de eurozooi,omdat hun het wel hebben,denk alleen maar aan potgrond.als de olie op is moeten we ook het probleem van de kunstmest aan gaan pakken,want dat wordt daar ook van gemaakt.ik zie zelf maar een oplossing ouderwets roven,maar dan geen specerijen maar olie!.aan geld heb ie geen drol meer als grondstoffen opraken,want dan wekt kapitalisme niet meer.want dan gaan landen als het goed is voor de eigenbevolking zorgen.grondstoffen exporteren is er dan niet meer bij.je ziet ik rook alleen maar superwiet

          Comment


            #95
            Re: funny financials

            Vandaag in het nieuws : de bankenfederatie IIF kan geen scenario's vinden waarin een Grieks bankroet minder dan 1 biljoen euro zou gaan kosten.

            -zucht- dat getuigt van erg weinig fantasie.

            1/ de banken lopen dat risico helemaal niet. Dat doen de centrale banken tegenwoordig. De ECB met haar LTRO-geldbuidel zonder end, de happy printing family FED, en ga zo maar door.
            2/ ze staan er even voor het gemak niet bij stil wat er aan de hand is als Griekenland niet bankroet mag gaan. Of beter : als gekochte verzekering op leningen aan Griekenland niet gaan uitbetalen. Dit zijn de CDS-en, de credit default swaps.

            Als er een ding is wat zeker is dan is het wel dat Griekenland zn schulden niet kan betalen, en dat dat geen kortetermijnprobleempje is agv tijdelijk liquiditeitstekort. Nrmaal zouden nu dus verzekeringen aangegaan op leningen aan Griekenland gaan uitkeren. Maar de scheidsrechters in het grote CDS-spel laten dat niet toe : CDS-triggering wordt afgehouden ondanks bewijs op bewijs op bewijs dat poen geleend aan griekenland alleen in ieniemieniebeetjes terugkomt en dat dat ook nog eens door anderen wordt betaald. Wat heb je dan aan zo'n Credit Default Swap ?

            De totale markt voor CDS-en wordt nu geschat op 700biljoen dollar, oftewel 700x de weinig fantasievolle schets van het bankentheekransje. En die markt staat op z'n grondvesten te schudden, want het hele systeem van verzekering op lening blijkt gewoon een wassen neus. Ze hebben paraplu's gekocht terwijl de zon scheen, op het moment dat het begint te regenen blijken die van suikerwerk (oftewel, ze lossen direct op). Er worden gigantische posities in die markt ontbonden, en dat geld -wt al nep is- zoekt zn weg naar andere investeringsmogelijkheden. Apple bijvoorbeeld, met z'n hollandse tulpenkoers van tegen de 500dollar per aandeel. Of voor mijn part de totale dow jones index : in deze tijd met deze uitdagingen 13Kpunten op het bord... en dan willen ze wiet verbieden omdat je nuchter moet zijn ?
            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

            Comment


              #96
              Re: funny financials

              jeuh, vandaag om 1300CET de meeting van het ISDA om te bepalen of die verzekeringen op griekse leningen (CDS-en) gaan uitkeren. Da's een gewichtige beslissing : de totale markt voor CDSen (niet alleen griekse maar alles bij mekaar) is inmiddels meer dan 700biljoen dollar waard, en reken maar dat die een dreun krijgt als men besluit dat het overduidelijk failliete Griekenland geen aanleiding is om tot uitbetaling van die verzekeringen over te gaan.

              Er is trouwens nog iets opgedoken (dat krijg je als je een paar jaargangen slimste jongetjes van de klas opkoopt en in een kantoortje stoute financiele plannetjes laat maken) : Sommige griekse leningen hebben een clausule die directe opeisbaarheid introduceert als de voorwaarden waaronder die leningen zijn aangegaan later in de tijd (nu dus) verandert worden. Griekenland heeft een leningruil in de steigers staan en het plan is om die nieuwe leningen met terugwerkende kracht van een door de grieken zelf bedachte set voorwaarden te voorzien. Dat zou dan 3 miljard euro direct opeisbaar maken...

              commentaar van een financieel specialist op CNBC op de vraag : is er een alternatief voor het huidige systeem? "Kapitalisme". En hier kopt Nu.nl dat "Griekenland met de schuldenruil gered is van een faillisement", terwijl eerder deze week al werd gesproken over de noodzaak een derde pakket gratis geld te gaan voorbereiden, want die 100miljard-plus van nu gaat de brand niet blussen. Wat een ontzettende verschillen zijn er nu tussen mainstream meida met oogkleppen en meer specialistische infobronnen... om kippevel van te krijgen
              Last edited by moreweed; 9 March 2012, 07:04.
              Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

              Comment


                #97
                Re: funny financials

                Smeer je anus maar alvast in met vriendenvet (vaseline), wand dit gaat zeer doen.

                Of allemaal PVV stemmen, en terug naar de gulden.

                Grtz.

                Comment


                  #98
                  Re: funny financials

                  alleen nog maar opmaatjes poffert, zodat de ECB blijft doorprinten, waardoor de FED nog meer moet printen, waardoor nog meer amerikaanse staatsleningen gedumpt gaan worden, die dan in nog grotere aantallen met nepgeld door de FED opgekocht moeten worden etc etc etc
                  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                  Comment


                    #99
                    Re: funny financials

                    De PVV botst ook met mijn gedachtegoed, met namen hoe de partij gefinancierd word, schopt mij tegen het verkeerde been. Maar eerst uit de Euro, dan gewoon weer VVD stemmen.

                    Ik dacht dat de FED was begonnen met het ombeperkt bij drukken van monepoly geld.....

                    Grtz.

                    Comment


                      Re: funny financials

                      en China is bezig de yuan beschikbaar te maken voor leningen aan de brics > ziedaar de nieuwe wereldmunt. Er valt nog wel wat voor te zeggen ook -op korte termijn dan- , ze hebben ontegenzeggelijk de grootste backup qua goud en andere commodities, buitenlandse tegoeden en vooral : produktiviteit.

                      over die CDS-en : hier een link naar wat er zou moeten gaan gebeuren als ze getriggerd worden (oftewel als die verzekeringen gaan uitbetalen en hoe dat in zn werk gaat) : http://zerohedge.blogspot.com/2009/0...uction-is.html STEVIGE KOST wel, ik begrijp het zelf maar half.

                      zo, nu even een boterhammetje beleggen
                      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                      Comment


                        Re: funny financials

                        Heb nu ff een kabauter in mijn kop, die met een moker aan het huishouden is.

                        Nu even niet lol


                        Grtz.

                        Comment


                          Re: funny financials

                          Comment


                            Re: funny financials

                            al een tijdje niets meer gepost in dit topic, omdat :

                            1- er helemaal niets grappigs meer aan is
                            2- het financiele universum inmiddels zo sterk gemanipuleerd wordt dat "conventional wisdom", logisch redeneren en onafhankelijke blik tekenen worden genoemd van een terroristische inslag
                            3- de gemiddelde nederlander/belg dit soort zaken gewoon helemaal niet wil horen/zien.

                            Met een laatste filmpje wil ik dan ook graag dit topic afsluiten, leuk dat er wat lui meekeken/meedachten en zich mede verbaasden over de waanzin van de financiele realiteit. De orde van de dag begint weer te gloren > het buitenkweekseizoen komt er weer aan !

                            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                            Comment


                              Re: funny financials

                              Bij deze.

                              Comment

                              Bezig...
                              X