Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

CDA'er Cees Veerman: Kabinet moet breken met PVV

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    CDA'er Cees Veerman: Kabinet moet breken met PVV

    Korting op 420shop
    Een leuk stukje voor de anti-gristen talibanners onder ons.....


    zondag 16 oktober 2011 17:26

    Het CDA moet de gedoogconstructie met de PVV opzeggen en op zoek gaan naar een andere gedoogpartner. 'Het moet afgelopen zijn anders loopt het verkeerd af met het CDA.'







    Veerman zegt dat het kabinet de samenwerking met de PVV van Geert Wilders kan opzeggen en deze inwisselen voor gedoogsteun van bijvoorbeeld PvdA of D66. Als dit niet gebeurt, vreest Veerman 'voor het ergste'. PvdA en D66 zetten volgens Veerman het 'landsbelang' boven het 'partijbelang'.

    Kritiek
    De oud-minister is het niet eens met de manier waarop CDA-bewindslieden 'door het stof moeten' voor Wilders. Dit bleek volgens de CDA'er deze week wederom toen Leers van premier Mark Rutte (VVD) uitlatingen over immigratie moest ophelderen na kritiek van Wilders.

    Leers heeft gezegd dat immigratie een 'verrijking' is voor de samenleving. Wilders zette de opmerking weg als 'CDA-onzinteksten'. Voor Veerman zou de kwestie reden zijn geweest om af te treden.
    'Het zou mij niet gebeuren. Ik zou hebben gezegd: "Ik heb gezegd wat ik heb gezegd. En als een andere partij dat niet aanstaat, dan zij het zo." Een beetje onverstoorbaar. En als dat niet zou lukken, zou ik me hebben teruggetrokken.'

    Samenwerking
    Veerman kritiseert ook de manier waarop prominente CDA'ers die tegen de gedoogconstructie waren, zijn behandeld. Onder anderen vicepremier Maxime Verhagen (CDA) en staatssecretaris Henk Bleker (CDA, Landbouw) hadden de taak om degene die tegen de samenwerking waren, weer 'bij de partij' te krijgen. Hier zijn zij in gefaald.

    De oud-minister erkent dat de christen-democraten het moeilijk hebben, onder meer door het leiderschapsprobleem binnen het CDA. 'We hebben een voorman. Verhagen is de voorman, maar voor mij niet de ideale voorman.' Hij weet niet wie wel een geschikte leider zou zijn.
    http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Po...en-met-PVV.htm

    #2
    Re: CDA'er Cees Veerman: Kabinet moet breken met PVV

    Straks is Donner (wiens familie de oranjes al lang in de kont kruipt) ONDER KONING. !!!!

    Een gruwel.
    http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

    Comment


      #3
      Re: CDA'er Cees Veerman: Kabinet moet breken met PVV

      De VVD zit daar niet op te wachten, dus dat gaat niet gebeuren.
      Laat ze maar gewoon met een minderheidskabinet blijven zitten dan en alles door de kamer halen, dat komt wat mij betreft dichter bij democatie dan het 4-jaarlijks onderonsje dat normaal altijd gebeurt.

      Comment

      Bezig...
      X