Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vette ruzie bij de Jumbo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Vette ruzie bij de Jumbo

    Korting op 420shop
    Bij de Jumbo hebben ze borden hangen: "Ben je vierde in de rij terwijl er een extra kassa open kan, dan zijn je boodschappen gratis".

    Ik was vijfde in de rij. Ik heb keurig gewacht, mijn boodschappen laten scannen, en toen gemeld dat ik 5'e was en dus niet wilde betalen. En dat ik niet geinteresseerd was in een welles-nietes-discussie. En dat ik niet van plan was eerst te betalen en dan aan de servicebalie terug te gaan bedelen.
    Ik wilde best even praten met de bedrijfsleider, en ik wilde ook best met iemand de bewakingsbeelden terug kijken, maar ik was niet van plan om iemand op zijn woord te geloven. Na nog wat geharrewar met divers personeel bleef me maar 1 ding over...

    ...Ik ben met mijn onbetaalde boodschappen de winkel uitgelopen. Het waren tenslotte mijn boodschappen, die ik keurig had afgerekend voor de 0.00 euro die ik schuldig was. Dat heb ik ze ook gezegd, en er aan toegevoegd "bel de politie maar".

    Dan wordt je vlot staande gehouden door de beveiliging, zowat 10 meter buiten de winkel. De politie bellen doen ze niet, ondanks herhaalderlijk verzoek van mijn kant. Er komen wel steeds hogere bedrijfsleiders naar buiten, die je steeds fatsoenlijker behandelen. Tenslotte kwam er eentje die wel met mij de beelden wilde bekijken. Hij bleeft onzin uitkramen over "strafrecht" totdat 100% duidelijk was dat ik gelijk had. Toen kon ik dus inderdaad weg, met excuses, gratis boodschappen en een bos bloemen.

    Maar nou vraag ik me toch wat dingen af:
    - Wat had ik moeten doen toen ik mezelf als 5-e in de rij zag staan? Heel hard "vijfde-vijfde-vijfde" gaan schreeuwen?
    - Kan ik de Jumbo aanklagen voor vrijheidsbelemmering? Die booschappen waren van mij toen ik de tent uitliep. (Niet dat ik dat ga aanklagen, maar ze stonden zo te zeiken dat ik eigenlijk strafbaar was...)
    - Ik stond erop dat de camerabeelden door mij of door een onpartijdige partij werden bekeken. Dat heeft de bedrijsleider opgelost door ze samen met mij te bekijken, maar dat mag hij niet. Het zijn privacy-gevoelige beelden die hij niet zomaar mag delen.
    Dus wat hadden we dan wel moeten doen? Had ikzelf de politie moeten bellen toen ze me de weg versperden?

    Ondertussen sta ik nog wel te shaken van de adrenaline. Godverdomme zeg, wat een behandeling je opeens krijgt als je ze aan hun eigen beloftes houdt...

    #2
    Re: Vette ruzie bij de Jumbo

    Erm, wat een verhaal

    Doe eens kalm aan Blani is mijn raad!
    sigpic
    100% BIO Indoor autoflower enthusiast

    Comment


      #3
      Re: Vette ruzie bij de Jumbo

      Er zijn vast voorwaarden verbonden aan die 'vijfde in de rij' acties, die je ergens op een onbereikbare site kunt terugvinden. Hier bij de jumbo ben ik zo vijf keer de deur gewezen 'ja sorry de andere collega had de kassa wel geopend, maar zat nog niet op haar plaats, dus je had daar aan kunnen sluiten, dus geen gratis zak chips van 1.60. Jammer'.
      - schreeuwen is altijd een goed idee in de supermarkt. Al helemaal als dat gratis boodschappen betekent. Ik heb me voorgenomen dat ik dat ook hier ga doen voortaan, omdat publieke druk meer betekent dan een manager. Er zullen voldoende mensen zijn die je steunen. En een kwade klant telt voor 20, want die trekken hun mond open naar anderen.
      - Nee, staandehouding is geen officiele vrijheidsbelemmering volgens mij. Je hebt immers de vrijheid om door te lopen, terwijl de andere partij alleen 'stop, halt, boe!' mag roepen. Opsluiting in een kamer, dat mag niet.
      - De camerabeelden in openbare ruimtes mogen gedeeld worden als daarbij geen gevoelige informatie te zien is (zoals pincodes etc.) De boodschappen zelf worden in het systeem en je bon bijgehouden, die tellen dus niet helemaal mee als privacygevoelig. Daarnaast bekeek je beelden van jezelf, daar heb je altijd recht op. Is de supermarkt een openbare ruimte? Dat weet ik niet.

      Die gratis bossen bloemen zijn wel nice. Om de andere maand 'is er iemand jarig' (in het echt niet! Maar we kopen gewoon verjaardagsvoer) bij ons in huis; jumbo geeft ons dan ook gratis bloemen mee. Om die reden alleen al, vind ik het een topzaak. Goed, bij de Emte zitten knappere dames achter de kassa, maar je kan niet alles hebben.
      Ooit liep ik te zeuren over sambal die niet pittig was, kreeg drie andere potjes van Jumbo mee naar huis om te proberen. Daarnaast: gratis vega-vlees om de zoveel tijd. Bij de AH kan ik met een inruil van rotte kip nog geld bij leggen als het vervangende filetje 2 gram meer aan watergewicht bevat. Dat is dan andere koek.

      Je hebt een vervelende situatie gehad Blani. Maar ik blijf toch fan van de jumbo.
      Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
      Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

      Comment


        #4
        Re: Vette ruzie bij de Jumbo

        Haha, mooi man.
        Op de hoogte zijn en principes, ik hou daar wel van.
        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

        Comment


          #5
          Re: Vette ruzie bij de Jumbo

          Inderdaad, wel heel strak dat je je zo aan je principes houdt. Steek er nou maar snel eentje op om weer even te chillaxen

          Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

          Comment


            #6
            Re: Vette ruzie bij de Jumbo

            @LR2: Dat schreeuwen heb ik een jaar geleden gedaan, bij BCC, die een DOA-ontvochtiger niet wilden ruilen. Schreeuwende klanten bederven de sfeer en jagen andere klanten weg, en daar zijn winkels behoorlijk gevoelig voor. Sommige winkels zijn ook gevoelig voor recenties op Internet, maar dat dreigement werkt niet bij BCC - ze staan al zo ontzettend slecht aangeschreven dat het niks meer uitmaakt.

            Wat er vandaag gebeurd is was geen 15 euro waard achteraf. Dat was wel zowat de prijs van mijn boodschappen. Het probleem is: Als je de eerste welles-nietes-discussie hebt afgebroken, een paar minuten hebt gewacht op een bedrijfsleider en daarna nog eens 5 minuten bij de servicebalie hebt staan wachten, dan is de investering te hoog geworden om nog terug te trekken. Zelfs al zou ik dan aanbieden om alsnog te betalen, dan zou ik schuld bekennen. Ik kon niet meer terug.

            Ik ben wel benieuwd wat er gebeurd als ik eerstdaags weer boodschappen ga doen daar. Zou ik niet meer welkom zijn? Zouden ze een extra kassa openen, speciaal voor mij?

            Of zouden ze die trage koe van een cassiere ontslagen hebben die /altijd/ de rijen eindeloos laat oplopen en daar nog over liegt ook?

            Gelukkig heb ik wat reservervoer in huis.

            En ja, dit soort gedonder combineert uitstekend met mijn CBD-wietje! Ik steek nog een pijpje op.

            Comment


              #7
              Re: Vette ruzie bij de Jumbo

              Poot goed stijf gehouden, mijn idee!

              Comment


                #8
                Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                Jammer dat je niet voor een hele hoop geld boodschappen had.
                Langs de andere kant, hier bij ons mag er 10 man aan een kassa aanschuiven, ze doen 1 extra open als ze er zin in hebben en daar heeft geen klant wat over te zeggen.

                Comment


                  #9
                  Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                  Ik weet dat ze in bij de Vomar een keer met een school zo'n truc uitgehaald hadden om een gratis feest te organiseren. Kar volgeladen klaar hebben staan bij de kassa's en toen een hele horde studenten door de winkel laten rennen en (ieder met een rolletje kauwgum oid) alle rijen volgezet. Volle kar er achteraan en gratis

                  Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

                  Comment


                    #10
                    Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                    @Wietefras: Dat heeft mijn Jumbo zeer elegant opgelost. Er worden steeds maar 2 scholieren tegelijk binnengelaten.

                    Een opmerking van L2R blijft rondzingen: Dat ik het recht heb om beelden in te zien waar ik op sta. Verdomd. Waar deden ze dan zo moeilijk over? Waarom weigerden ze de politie te bellen?
                    Het zou toch wel eens kunnen dat dit hun standaard ontmoedigings-beleid is. Dat heb ik dan grondig in de war geschopt door niet eerst te betalen en dan mijn geld terug te vragen, maar door botweg helemaal niet te betalen.

                    Overigens heeft mijn moeder ook een leuk conflict met de Jumbo. Ze trok daar (afgelopen vrijdag) 50 euro uit de pinautomaat, wilde daarmee afrekenen, maar kreeg de horen dat het briefje vals was - uit hun eigen automaat. Dat conflict loopt nog. Mijn moeder heeft het briefje nog, en inderdaad ontbreken er wat kenmerken:
                    - Geen watermerk;
                    - Voelbaar ander papier;
                    - Geen relief in de inkt;
                    - Verkeerd en slecht geplakt hologram;
                    - Geen metalen strook;
                    - Geen zijdeglans-reflectie-strook op de achterkant.

                    Vraagt een mens zich toch af hoe zo'n briefje in de Jumbo-giromaat komt... Geen beste controle daar.

                    Overigens kom ik graag bij de Jumbo. Goed gevulde vakken, ruime keuze, lage prijs, en bijna altijd korte rijen aan de kassa's.

                    Comment


                      #11
                      Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                      Helemaal gelijk ! kost wel heel veel tijd , maar ik hou daar wel van , nou maar een vette peuk . grtz budha

                      Comment


                        #12
                        Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                        Hey Blani, laat je niet gekmakuuuuuuuuhhhhhhh....goeie actie wiet smiley ...hehe.gif...

                        Gtrz, hippie.
                        The seeds of today are the flowers of tomorrow

                        Comment


                          #13
                          Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                          Nog even zitten googelen... en inderdaad: Ik heb het recht om beelden in te zien waar ikzelf op sta. Ook op prive-terrein, zoals een supermarkt. Ik hoef daarvoor geen reden te geven. Ik moet wel "in redelijkheid" aangeven wanneer ik denk op die beelden voor te komen en waaraan ik herkenbaar ben. Nou, dat was allemaal duidelijk zat.

                          Ik had dus echt het recht om die beelden te zien. Ik heb daar expliciet om gevraagd, dus ze hadden dat zonder meer voor me moeten regelen. Geen wonder dat ze het opeens zonder politie wilden sussen: Zij waren strafbaar.

                          Comment


                            #14
                            Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                            Je hebt van die kleine cameratjes................................en je hebt internet.............ik roep maar wat.
                            En klaag bij het hoofd kantoor.
                            Ook zou je aangifte kunnen doen van vrijheid beneming.

                            Ik vind Jumbo een kut winkel, met smalle paden waar altijd wel een geest verdwaast wijf of oud lijk de weg verspert.
                            Altans in Roden en Assen.
                            http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

                            Comment


                              #15
                              Re: Vette ruzie bij de Jumbo

                              Dat is wel lullig dat ze je dan zo proberen af te bluffen. Ga er dan ook vanuit dat ze dondersgoed door hadden dat ze fout zaten.

                              Zijn het fanchisenemers oid? Ik bedoel, dat ze van bovenaf opgelegd krijgen dat ze die boodschappen gratis moeten mee geven als er te winig kassa's open zijn terwijl de franchisenemer het dan uit eigen zak moet betalen en daar dan dus helemaal geen zin in heeft?

                              Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

                              Comment

                              Bezig...
                              X