Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Pepernoten Tiramisu (ik had het blind overgenomen maar het zijn natuurlijk kruidnoten Q ! )
Pepernoten Tiramisu
Bereidingstijd 20 minuten
100 ml mascarpone
20 gram suiker
100 ml vanillevla
100 ml kwark
100 ml sterke koffie (afgekoeld)
25 ml Tia Maria
90 pepernoten Let op KRUIDNOTEN !! Voor de garnering:
stukje pure chocolade
cacao
paar pepernoten Bereiding:
Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Als het goed gemengd is roer je de kwark en vla erdoor.
Meng de afgekoelde koffie met Tia Maria. Doop de helft van de pepernootjes in de koffie, haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen. Verdeel de pepernootjes over vier glaasjes. Schep over de laag met pepernootjes een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernootjes in de koffie en verdeel deze over de laag mascarponemengsel. Verdeel tot slot het mascarponemengsel over de geweekte pepernootjes. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Garneer de glaasjes met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en (stukjes) pepernoot. Tips: Als je dit toetje voor kinderen maakt kun je de Tia Maria uit het recept laten. Is het al 5 december geweest en heb je toch trek in dit toetje? Vervang de pepernoten dan door stukjes speculaas.
Kon er geen beschrijving bij vinden, maar vond hem zo schattig !
Ik denk zelf nodig te hebben
Brede glazen vaas
poedersneeuw (losse sneeuw)
2 hertjes (of andere kleine figuurtjes naar wens)
(gedroogd) takje uit de tuin of plantsoen
kleine kerstballetjes
kerstbalhaakjes of dun ijzerdraad
klein led lichtsnoertje ( evt. op batterijen)
evt. lijm als je de figuurtjes of takjes vast wil lijmen
Leuk die sneeuwpop, zou dit ook met lijm werken ?
Een kerstman variant erbij maken, mbv rode bekertjes ook bij action,
lijkt me leuk erbij wel even puzzelen verhouding wit rood voor gezicht.
Comment