Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Koken en bakken recepten 2015

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Koken en bakken recepten 2015

    Korting op 420shop
    Hallo Mensen

    Ik heb ontdekt dat hier toch stiekem behoorlijk veel mensen zitten die lekker kunnen koken en met eten en drinken bezig zijn
    Onder andere hasj is een goede kok .
    Daar om wil ik mensen uit dagen om hier lekkere recepten neer te zetten mag evt met foto.

    Ik zal zelf beginnen met Groene Pasta Makkelijke snelle gezonde maaltijd Foto volg vanavond na het koken

    Be nodig heden: Pasta - 6 spinazie blokjes (diepvries)-Boursain -Uitje -Knoflookteentje-Gerookte spekjes-1 pakje hammetjes


    Doe 2 pakjes gerookte spekjes in een braadpannetje en bak ze tot ze lekker krokant zijn leg ze op een stukje keukenrol zo dat het vet weg kan
    Maak een uitje fijn en bak het in een pan een beetje glazig samen met teentje knoflook
    Doe het pakje Boursain er bij en laat het op laag vuur smelten.
    Zet de pasta op en laat het gaar koken.
    Als de boursain is gesmolten doe er dan de spinazie blokjes er bij en laat die in de saus smelten.
    Als alles tot een mooie saus is geworden doe er dan de spekjes en hammetjes en de pasta bij elkaar

    Eet smakelijk

    Last edited by belladonna; 4 February 2015, 17:02.
    God was never on your side..

    #2
    Re: Koken en bakken recepten 2015

    ik heb dit al een hele poos willen doen...



    van het eindproduct ofso...


    wel lekker recept die groene pasta..

    mijn versie is net een beetje anders: ipv spek en ham koop ik zalm(die filet plakjes, voor op brood ofso)bij de lidl en versnippert gooi ik deze er dan bij...

    maar ik ben reuze benieuwd hoe die van jou zal smaken, ik ga em vd week proberen te maken.


    ik gooi later nog wel een receptje hierbij, eerst maar es ff verder in de keuken.
    Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dan men karakter heeft...

    Comment


      #3
      Re: Koken en bakken recepten 2015

      P_20150204_183624.jpg
      sigpic it is just a flower

      Comment


        #4
        Re: Koken en bakken recepten 2015

        Zo .. ik open dit topic en kijk tegen een grote bak wormen aan.
        Blijkt het macaroni te zijn.
        Vorige week een grote trommel zandkoekjes gemaakt.
        Een foto gaat 'm niet worden, ze zijn al op ook.
        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

        Comment


          #5
          Re: Koken en bakken recepten 2015

          Tis wel de bedoeling om recepten te plaatsen....in plaats van hoe lekker het was
          Mad waar is je recept?
          God was never on your side..

          Comment


            #6
            Re: Koken en bakken recepten 2015

            Zal ff eerlijk zijn! T was nie te vreten!
            sigpic it is just a flower

            Comment


              #7
              Re: Koken en bakken recepten 2015

              aja duuh zo nen droge kak batty ...
              waar is de mayo ? waar is de bruine jus ? waar zijn de wortelkes als ge groenten eet doe het dan goed he fladder muis

              Comment


                #8
                Re: Koken en bakken recepten 2015

                Wat word dit


                Ingredienten

                2 Kippenbouten
                250 gram Sperziebonen (of kouseband natuurlijk)
                3-4 grote vast kokende Aardappels
                2 grote uien
                4 eieren
                6 teentjes knoflook (grote)
                2 theelepels Tomatenpuree
                2 eetlepels Sambal
                1/4 theelepel Witte Peper
                4 eetlepels Curry Masala (Hindoestaans bij AH verkrijgbaar)
                1 liter Water
                3 Kippen Bouillon blokjes
                4 roti pannenkoeken (bij AH of nog lekkerder zelf gemaakt)
                Zout

                Bereiding

                Stap 1

                Los de bouillon blokjes op in kokend water. Als deze zijn opgelost kan het van het vuur.
                Stap 2

                Snij de boontjes en de aardappel in stukjes. snipper de knoflook en de uien.
                Stap 3

                Snij de kippenbouten in 3 stukken, zodat je 2 kippenpoten en 4 halve kippendijen over houdt. Om de kippendij in twee stukken te krijgen moet je wel het bot breken. Dit is belangrijk, want zo kan de smaak van het merg uit het bot goed in de roti trekken.
                Stap 4

                Doe nu de witte peper en het zout op de stukken kip en leg deze even weg.
                Stap 5

                Kook de eieren en pel deze. Droog ze af met wat keuken papier.
                Stap 6

                Doe wat arachide-olie in een pan en wat boter. Bak hier de gekookte eieren in met 1/2 eetlepel curry poeder. Als de eieren rondom mooi goud-bruin zijn leg je deze even weg op een keukenpapiertje.
                Stap 7

                Doe nu de stukken kip in dezelfde pan bij de achtergebleven olie en boter. Als de kip in de pan gaat doe je er ook 3 eetlepel curry masala over heen. Bak de kip ook rondom mooi goud-bruin. Haal deze ook uit de pan en zet het vuur laag.
                Stap 8

                Doe nu de uien, tomaten puree en de knoflook in de pan (ook weer in dezelfde achtergebleven olie). Roer zachtjes om en om tot de uien mooi glazig worden. Doe nu de stukken kip er weer bij en de sambal.
                Stap 9

                Roer alles nog een paar keer om en voeg nu iets van de kippenbouillon bij. Net genoeg dat de kip net niet helemaal onder staat. Roer alles weer voorzichtig om.
                Stap 10

                Als de bouillon en de kruiden goed door elkaar zijn gemengd kan alles in een grotere pan. Ik gebruik zelf de grootste pan die ik heb. Schep wel eerst de stukken kip over in de nieuwe pan en giet dan pas het vocht erbij. Anders 'plonst' het zo en zit je waarschijnlijk helemaal onder de gele vlekken.
                Stap 11

                Doe nu de boontjes, de aardappels en de gekookte/gebakken eieren erbij en giet de rest van de bouillon er over. Zorg wederom dat alles net niet helemaal onderwater staat. Laat dit ongeveer 30-60 minuten op een zacht vuur sudderen.
                Stap 12

                Maak dit een dag van te voren en de smaken komen helemaal tot zijn recht. Wel na afkoelen direct gekoeld bewaren aangezien er kip en ei in het gerecht aanwezig is.
                Stap 13

                Warm de roti-pannenkoeken op in een droge koekenpan. Leg deze op een bord en schep er de kip, groente en ei op. Giet er nog wat van de saus over en smullen maar!

                Last edited by belladonna; 13 February 2015, 17:58.
                God was never on your side..

                Comment


                  #9
                  Re: Koken en bakken recepten 2015

                  chocolade cupjes met aardbeien ijs mmmmmmmmmmmmmP_20150215_114749.jpgVoor de cupjes
                  silicone cake vormpjes inkwasten met silicone kwastje. Pure chocolade werkt het beste.
                  Last edited by batmeid; 15 February 2015, 14:51.
                  sigpic it is just a flower

                  Comment


                    #10
                    Re: Koken en bakken recepten 2015

                    De roti met kip ziet er lekker uit Bel !
                    Stemma doet het forum, stout 2017

                    Stemma doet stout (2016)
                    Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

                    Comment


                      #11
                      Re: Koken en bakken recepten 2015

                      Je moet dit ook niet gaan lezen met honger. Oei de beer danst in mijn buik. 🐻

                      Comment


                        #12
                        Re: Koken en bakken recepten 2015



                        Gele room roosjes
                        Ingredienten:

                        250 gr bloem
                        2 eieren
                        75 gr roomboter (op kamertemperatuur)
                        1 zakje gedroogde gist (7 gr)
                        Snufje zout
                        50 gr suiker
                        2 el lauwwarme melk

                        Room:
                        250 ml melk
                        40 gr suiker
                        Zaadjes van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
                        2 el maizena
                        2 eidooiers


                        Bereiding:
                        Meng bloem met gist en suiker. Meng boter en eieren erdoor en het snufje zout. Doe dan de melk erbij en maak er een samenhangend deeg van. Dat moet een beetje plakkerig en zacht blijven. Als het te veel plakt kun je iets meer bloem erbij doen, max 2 eetlepels. Kneed 10-15 minuten tot het zacht en soepel is. Laat dan een uur rijzen.

                        Maak ondertussen de room door de melk te verwarmen met de vanillezaadjes of de vanillesuiker. Mix de eidooiers met de suiker en maizena tot het licht van kleur is. Giet de melk er al mixend bij en giet het mengsel daarna terug in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat indikken. Dat duurt maar een minuut of 2. Doe daarna in een schaal en bedek met plastic folie (leg de folie op de room zelf), zo voorkom je dat er een vel op komt. Laat daarna in de koelkast afkoelen.

                        Het deeg rol je na het rijzen uit en steek er 12 rondjes uit met een soepkom. Maak 4 inkepingen rondom (zie filmpje) en leg in het midden wat room. Vouw de flapjes er als een roosjes omheen en zet het broodje in een muffinbakplaat. Laat ze nog een half uur rijzen.

                        Bestrijk dan met eigeel en doe er eventueel wat parelsuikertjes op en bak ze op 220 graden (hetelucht 200) voor 12 minuten goudbruin en gaar.


                        God was never on your side..

                        Comment


                          #13
                          Re: Koken en bakken recepten 2015

                          Bron.
                          ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                          Comment


                            #14
                            Re: Koken en bakken recepten 2015

                            Bron is Bella zelf gevonden op het grote Interned
                            God was never on your side..

                            Comment


                              #15
                              Re: Koken en bakken recepten 2015

                              proeven? stuur maar op

                              Comment

                              Bezig...
                              X