Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Amnesia number9 van de Lange 1908 is na de oogst van de eindtoppen weer gereveged en hikt nu weer tegen de bloei aan. Van de nieuwe scheuten zijn stekken genomen. ZO leven de genen van lange's number 9 nog ff door.
Last edited by FlintStoned; 17 September 2015, 16:49.
DSC00379.jpgDSC00380.jpg
De Pompoen klimt vrolijk verder, de eerste vruchten beginnen te vormen. Onder de pompoen staat wat onkruid en heeft zich een wilde aardbei gevestigd. Hiertussen heb ik wat spieren prei gepoot die ik in het voorjaar had uitgezaaid. De tuin is maar klein dus we moeten de ruimte goed benutten ghehe.
Ook weer een Gewone tandkaak tegengekomen die in een dichtgevouwen blaadje haar eicocon zat te bewaken. Aan haar verschrompelde kont te zien komen de kleintjes bijna uit. Want al die tijd dat ze zit te waken eet ze niet.
2015-09-185.jpg
Ik kan met de Sony dx30 ook onderwater foto's maken. Hierboven zie je muggenlarven die aan het wateroppervlak lucht aan het happen zijn met hun luchtbuis.
Ik kwam onder water ook dit spinnenwaterlijk tegen. Op de poot in de linker bovenhoek zie je dat er een wormachtig iets zich tegoed aan het doen is of dat die er juist uitkruipt. Lijkt een nematode te zijn. DSC00417.jpgDSC00415.jpg
Tot mijn verbazing kwam er ook een pissebed langs zwemmen en ook deze knabbelde even aan het spinnenwaterlijk. Ik wist niet dat pissenbedden ook onderwater naar voedsel zochten.
Deze fop-bij, wat dus eigenlijk een vermomde vlieg is, lande pal voor de lens toen ik bezig was een kameleonspin te fotograferen. Omdat ik geen vin meer hoefde te verroeren zag de bij de camera schijnbaar niet als een gevaar en ze kroop nieuwsgierig dichterbij. De camera stond al handmatig ingesteld op de korts mogelijke objectafstand (4 milimeter). De foo-bij kroop exact tot daar, dus klik, jeu, ghehehe. Ja je maakt me blij met een fopbij.
Ze werken gvd samen, de kleine wijngaardslak doet het grove werk en de rups kruipt er achteraan en knipt de randjes netjes bij. Overal in de tuin vind je de slakken hier, zelfs op de bloemen. Wat ze daar doen is mij een raadsel want ze vreten er niet aan. Misschien is deze wel geparasiteerd en zit ze daar te wachten tot er een vogel komt.
Paren doen Groene Stinkwantsen, net als de meeste andere wantsen, door de achterlijven tegen elkaar aan te houden. Het mannetje beklimt het vrouwtje dus niet. Er is dus moeilijk vast te stellen welk dier het vrouwtje is en welk het mannetje, ook al omdat beide in niets van elkaar verschillen. Het vrouwtje zet haar eieren in groepjes af op de onderzijde van een blad. De nimfen die daar uitkomen lijken helemaal niet op hun ouders. Ze zijn groen met veel zwart, maar vervellen al heel snel voor de eerste keer.
De windevedermot (Emmelina monodactyla) is een nachtvlinder uit de familie Pterophoridae, de vedermotten.
Emmelina monodactyla is een heel algemene soort, die verspreid over het hele gebied kan worden gezien. De vlinder kan vrijwel het hele jaar door worden waargenomen.
Vedermotten worden gekenmerkt door de diepe insnijdingen in voor- en achtervleugel. Als de vlinder rust zijn de vleugels vaak enigszins opgerold en staan ze van het lichaam af zodat er een T-vorm ontstaat.
Bijna alle vedermotten zijn soortspecifiek op hun waardplant, dat wil zeggen dat de rupsen van de soort gebonden zijn aan slechts een voedselplant. Zo komen de rupsen van de windevedermot alleen voor op haagwinde.
Deze kruisspin, ook wel tuinspin genoemd, had een groene stinkwants gevangen en zat zijn wantsensorbet lekker leeg te slurpen. Als toetje had ze nog wat vliegen mooi verkapt in het web hangen.
Comment