Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
DSC04627.jpg
Deze twee citroenvlinders vlogen al parend door de lucht en lande toen voor mijn neus. Ik wist niet dat vlinders dat zelfs vliegend deden, apart.
DSC04546.jpg
De raadselfoto van de vorige update was een wortel met wortelrot.
DSC00009.jpg
Ondanks dat de passiebloem nog volop de zomer doet veinzen zijn we inmiddels toch al flink richting herfst aan het gaan en dat is buiten ook goed te zien.
Wat een mooie plaatjes Flinstoned, vooral die laatste.
Het is me vannochtend ook gelukt, thanx Flintstoned, was bijzonder mooi moment in het maisveld. Was nieuwsgierig geworden wat er nu tussenuit stak, zal toch geen wiet zijn hahaha
heel trots aan mijn vriendin te showen, die schiet meestal de mooiste kiekjes. Ik doe meestal maar wat, maar vooral veel foto's schieten en dan lukken er wel een paar hehehe. Zoooo fijn geen rolletjes meer ontwikkelen.
2015-09-102.jpg
Koning herfst komt zo langzamerhand het land is. De nachten worden kouder. Dit geeft wel altijd een mooi kleurenspel in het blad. De kleur verzadiging is op de foto's iets opgekrikt om het kleurenspel nog net iets dramatischer te maken dan dat het in reallife is overigens.
2015-09-101.jpg
Tijdens het fotograferen van de gekleurde bladeren van de vanilla kush kwam ik het dichtgevouwen blaadje weer tegen waar de gewone tankaakspin haar blauwe eicoconnetje had gemaakt. Na nadere inspectie bleek ze nog steeds haar Kroost, die inmiddels uitgekomen is en veilig in het door moeder de spin gemaakte beschutte speeltuintje kunnen opgroeien tot hun eerste vervelling, met poot en tand te verdedigen.
Moeders de spin is wel sterk afgevallen en van haar rete strakke kont is nog maar weinig over. Wat een overgave om je nageslacht zeker te stellen. Als de kleintjes eenmaal hun eerste vervelling achter de rug hebben dan zal ma haar laatste adem uitblazen, pas dan zit deze enorme taak erop, respect voor moeders de spin.
De laatste foto van post 126 is helaas niet mijn eigen tuintje maar de tuin van me Pa en Ma. Vooral van Ma kan ik nog veel leren over tuinieren in de breedste zin van het woord, ben wel jaloers op haar buitenstruiken.
Zelf heb ik een klein achtertuintje waar vanaf de middag tot zon onder mooi wat zon opkomt maar het is eigenlijk maar een klein tuintje met mega veel inkijk. Maar ook daarin valt van alles te ontdekken als je er maar oog voor hebt.
Omdat ik graag macro-foto's maak lijkt alles reuze groot denk ik ghehe. Op de foto ziet het er soms ook veel mooier uit dan wanneer je er zelf naar kijkt vind ik. Al met al heb ik veel plezier aan het kleine stukje grond en heb ik nog lang niet alles ontdekt wat hier leeft zoemt en groeit.
Leuk dat jullie allemaal meekijken in mijn tuintje,
Oorspronkelijk geplaatst door FlintStonedView Post
Als je close-up schiet dan loont het zich om de foto's vervolgens nog eens bij te snijden zodat alles op de foto wat niet interessant is weg valt en je een mooie compositie hebt. Hierdoor komen er veel meer details naar voren. Verder is het zo dat foto's die je hier upload automatisch worden verkleint tot 1200x800 pixels. De meeste moderne fototoestellen maken echter veel grotere lappen foto's. Thuis kan je dan op de originele close-up wel mooi inzomen en de details zien maar na verkleinen door het uploaden gaan er dan van een niet bijgeknipte foto's een heleboel details verloren. Het beste knip je dus met een zo groot mogelijke resolutie je close-ups en knipt er het object uit ter grote van maximaal 1200x800 pixels. ZO blijft alle detail behouden.
Dank je wel, je bevestigd een vermoeden, maar nu weet ik ook een waarde ( 1200 * 800 max )
2015-09-111.jpg
Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen.
De meeste web spinnen kunnen ondanks hun 8 of 6 ogen niet echt verschrikkelijk goed zien en nemen enkel licht en donker waar. De haren op hun lichaam zijn echter heel gevoelig en hier nemen ze trillingen mee waar. Ze luitseren als het ware met de haren op hun poten en lichaam. Jachtspinnen zoals een wolfspinnen of springspinnen daarentegen moeten wel goed kunnen zien
Een springspin heeft twee hoofd-ogen. Deze twee ogen zitten voor in de kop. De andere ogen zijn bij-ogen die twee aan twee verspreid over de kop zitten. Omdat bij springspinnen het achterste ogenpaar erg ver naar achter licht ten opzichte van andere spinnen hebben springspinnen een blikveld van 360 graden. Ze kijken in alle richtingen. Sommige paren zijn bedoeld om dichtbij te zien, andere veraf. Het is onbekend of de spin alle bij-ogen tegelijk gebruikt of dat hij steeds overschakelt naar een ander paar ogen.
Een spin kan niet met haar ogen bewegen zoals wij dat kunnen met onze oogbol. Een spin heeft ook geen oogbollen maar oogbuizen. Vooraan zit een lens net zoals bij ons. Aan het einde van de buis zit een hele kleine retina (netvlies).
De spin kan dus maar een heel klein stukje scherp waarnemen. Maar ze kan met spiertjes die aan de oogbuis zitten de buis heen en weer buigen waardoor ze dus als het ware wel naar links en naar recht, boven en onder kan kijken zonder dat het oog draait.
Ze lijken dus altijd rechtdoor te staren maar dat is dus niet zo. Achter die starende blik zit dus een heel beweeglijk oog wat diepte, kleur en gepolariseerd licht kan zien. Ze hebben dus een stereoscopisch zicht. Dit komt doordat twee van hun ogen vergroot en bovendien naast elkaar aan de voorzijde van de kop geplaatst zijn. Zo kunnen ze een afstand van 40 keer hun eigen lichaamslengte ver springen, wat zonder het kunnen zien van diepte niet mogelijk is. Ook bij springspinnen is het zicht echter beperkt, ze kunnen voorwerpen weliswaar scherp waarnemen maar maximaal tot een afstand van ongeveer 30 centimeter.
2015-09-113.jpg
Een neefje van de kameleonspin, de Groene krabspin. Ook deze jaagt op insecten die bloemen komen bezoeken maar kan niet verkleuren zoals de kamelionspin.
2015-09-114.jpg
Pissebedden of molenvarkens. Deze lichtschuwe diertjes lijken van kort bij net een pantser voertuig of een gordeldier. Toch prachtig hoe de natuur in elkaar zit.
Comment