Men neemt:
-200 ml water (met snufje zout)
-100 gram boter
-150 gram bloem
-3 eieren
Nodig:
-pan, garde, oven, bakplaat, weegschaal
werkwijze:
men neem het water en de bloem in een pan en smelten alles......
daarna weegt men het bloem af, en doe de gezeefde bloem bij het gesmolten vocht en boter........
goed roeren en eventjes al roerend terug op het vuur...tot je een bal krijgt die de bodem loslaat.....
pan van het vuur en daarna 1 voor 1 de eiren toevoegen........ wachten tot het volgende ei totdat het goed is opgenomen......
zodra het laatste ei is toegevoegd....alles in spuitzakje doen en opspuiten met kleine dotjes op een ingevette bakplaat anders bekleed met bakpapier.... afwerken met de BOLLE kant van een lepel (nat maken)
ik maak kleine balletjes van 2x2 cm
op slecht 185 graden bakken gedurende een 30 tal minuten en wachten totdat ze goudbruin zijn........
dan uit de oven en afkoelen
slagroom onderaan erin (klein gaatje maken dus)........
bestrooien met poedersuiker............
smakkelijk.........
-200 ml water (met snufje zout)
-100 gram boter
-150 gram bloem
-3 eieren
Nodig:
-pan, garde, oven, bakplaat, weegschaal
werkwijze:
men neem het water en de bloem in een pan en smelten alles......
daarna weegt men het bloem af, en doe de gezeefde bloem bij het gesmolten vocht en boter........
goed roeren en eventjes al roerend terug op het vuur...tot je een bal krijgt die de bodem loslaat.....
pan van het vuur en daarna 1 voor 1 de eiren toevoegen........ wachten tot het volgende ei totdat het goed is opgenomen......
zodra het laatste ei is toegevoegd....alles in spuitzakje doen en opspuiten met kleine dotjes op een ingevette bakplaat anders bekleed met bakpapier.... afwerken met de BOLLE kant van een lepel (nat maken)
ik maak kleine balletjes van 2x2 cm
op slecht 185 graden bakken gedurende een 30 tal minuten en wachten totdat ze goudbruin zijn........
dan uit de oven en afkoelen
slagroom onderaan erin (klein gaatje maken dus)........
bestrooien met poedersuiker............
smakkelijk.........
Comment