Bij deze DJUVEC rijst, alleen iets anders dan het origineel wat ze maken met paprika en erwten en heel de boel......
deze is makkelijk en simpel om zelf te maken.
Nodig:
-Tomaten (ontpellen)
-wortel
-ui
-peper en zout.
-rijst
(pan, staafmixer)
werkwijze:
neem de tomaten en maak er boven kruisjes in.
Deze gaan in kokend water gedurende 10 sec.
Zodra de 10 seconden om zijn uit het water en meteen KOUD SPOELEN. daarna laat de pel makkelijk los.
neem 2 kleine uien en een wortel (zelfde hoeveelheid ongeveer) snij deze wat kleiner in blikjes of leuke vormpjes wat U zelf wilt........ makkelijk he.
De gepelde tomaten ook kleiner snijden...
zet een pan op en smelt boter lichtbruin.........
Daarin de uien met flink wat peper (liefst gebroken peperkorrels) deze zijn het lekkerste. en laat ze glimmen dus niet bruin bakken.
Daarbij de wortelen en de tomaten doen....even alles goed aanfruiten...........
KOOK INTUSSEN DE RIJST!!!
en laat deze afkoelen.
als alles er een beetje in elkaar gezakt uit ziet, kun je:
1: water bij doen tot het net onder staat
2: bouillon bij doen (voor een betere smaak)
Doe dus water er bij en laat het goed inkoken op ZACHT vuur.
ongeveer een uurtje (liefst een halve dag met toevoeging van het water)
..........wachten dus.........tot het ingekookt is.............
na het inkoken en als bijna al het vocht is verdwenen neemt men de staafmixer en pureerd men alles....kan er ook nog wat brokken in laten maar NIET te veel dus.........
Nu heb je een papje...het lekkerste is dat deze nog een nacht in de koelkast staat dan word de smaak nog sterker.
Neem de rijst dus (wat inmiddels gekookt is)
en voeg een halve lepen van het papje toe en steeds een beetje meer.
niet te veel want anders plakt alles aan elkaar.
langzaam steeds een halve lepel er bij gooien...goed mengen.....
tot de gewenste kleur en smaak...
en dat was het................ smakkelijk
ps: HET LEKKERSTE BIJ VIS EN GEGRILD VLEES
mijn keuze van vandaag was:
-de rijst
-gebakken aardappel schijfjes
-varkenshaas op de grill (op stokje) en salade
Greets KWEKER
HET RIJSTTORENTJE kun je maken door de rijst b.v. in een eierdop aan te drukken en op z'n kop zetten....................
deze is makkelijk en simpel om zelf te maken.
Nodig:
-Tomaten (ontpellen)
-wortel
-ui
-peper en zout.
-rijst
(pan, staafmixer)
werkwijze:
neem de tomaten en maak er boven kruisjes in.
Deze gaan in kokend water gedurende 10 sec.
Zodra de 10 seconden om zijn uit het water en meteen KOUD SPOELEN. daarna laat de pel makkelijk los.
neem 2 kleine uien en een wortel (zelfde hoeveelheid ongeveer) snij deze wat kleiner in blikjes of leuke vormpjes wat U zelf wilt........ makkelijk he.
De gepelde tomaten ook kleiner snijden...
zet een pan op en smelt boter lichtbruin.........
Daarin de uien met flink wat peper (liefst gebroken peperkorrels) deze zijn het lekkerste. en laat ze glimmen dus niet bruin bakken.
Daarbij de wortelen en de tomaten doen....even alles goed aanfruiten...........
KOOK INTUSSEN DE RIJST!!!
en laat deze afkoelen.
als alles er een beetje in elkaar gezakt uit ziet, kun je:
1: water bij doen tot het net onder staat
2: bouillon bij doen (voor een betere smaak)
Doe dus water er bij en laat het goed inkoken op ZACHT vuur.
ongeveer een uurtje (liefst een halve dag met toevoeging van het water)
..........wachten dus.........tot het ingekookt is.............
na het inkoken en als bijna al het vocht is verdwenen neemt men de staafmixer en pureerd men alles....kan er ook nog wat brokken in laten maar NIET te veel dus.........
Nu heb je een papje...het lekkerste is dat deze nog een nacht in de koelkast staat dan word de smaak nog sterker.
Neem de rijst dus (wat inmiddels gekookt is)
en voeg een halve lepen van het papje toe en steeds een beetje meer.
niet te veel want anders plakt alles aan elkaar.
langzaam steeds een halve lepel er bij gooien...goed mengen.....
tot de gewenste kleur en smaak...
en dat was het................ smakkelijk
ps: HET LEKKERSTE BIJ VIS EN GEGRILD VLEES
mijn keuze van vandaag was:
-de rijst
-gebakken aardappel schijfjes
-varkenshaas op de grill (op stokje) en salade
Greets KWEKER
HET RIJSTTORENTJE kun je maken door de rijst b.v. in een eierdop aan te drukken en op z'n kop zetten....................
Comment