Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kerstmenu

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Kerstmenu

    Korting op 420shop
    De Kerst een feestdagen weer voor de deur.
    Daarom verkies ik een compleet kerstmenu als afsluiter voor dit jaar.

    De recepten zijn enigszins makkelijk door U te bereiden.
    Recept is voor 2 personen!!
    Hierbij wens Ik U veel plezier met het maken van dit heerlijke menu.

    Bonbon van Zalm en Garnalen
    *****
    Lichte kippenbouillon
    ****
    Spoom
    Een sorbet van citroen met champagne
    ****
    Hertenbiefstuk met jus op shiitake champignons
    Met gecarameliseerde witlof
    (Eventueel een kalfsoester)
    ****
    Chocolademousse ijstaart
    ****
    1: Benodigdheden bonbon:
    -verse garnalen
    - 4 grote plakken zalm
    - 1 halve tomaat (uitgehold)
    -peterselie en 1 eetlepel mayonaise
    Bereiding:
    -garnalen in een schaaltje, snij de tomaat zonder vruchtvlees in kleine blokjes en meng deze door de garnalen. Peterselie er door samen met de mayonaise.
    - leg 2 plakken zalm in het midden van een bord en daarop de garnalen.
    -maak er een mooi pakketje van.
    -Garneer eventueel met wat salade en een stukje citroen.

    2: Benodigdheden kippen bouillon:
    -kwart liter kippenbouillon
    -kipfilet (beleg)
    Bereiding:
    -verwarm de kippenbouillon (vers of kant en klaar ook te koop)
    -snij de dunne plakjes beleg in smalle reepjes en voeg toe aan de bouillon.


    3: Benodigdheden spoom (sorbet):
    -bakje sorbet citroen ijs.
    -Champagne (als alternatief schuimwijn)
    Bereiding:
    -Bolletje sorbet ijs en glaasje
    -schenk daarover een beetje champagne of schuimwijn.
    Dit zorgt voor een frisse smaak na 2 gerechten.





    4: Benodigdheden hoofdgerecht:
    -2 stuks hertenbiefstuk (of kalfsoester wat ook mals en lekker is)
    - 4 stronken witlof
    -eetlepel suiker
    -100 gram shiitake champignons
    - zeer fijn gesnipperde sjalot
    -knoflook teentje
    -roomboter
    Bereiding:
    -kook de witlof bijtgaar en giet deze af.
    -Snij de shiitake champignons in dunne plakjes
    -snipper de sjalot heel fijn
    -kruid naar eigen smaak het vlees

    -Bak in een pan het vlees naar eigen keuze en bakwijze
    -de shiitake champignons ook in een aparte pan aanzetten en daardoor de teen knoflook persen en de fijngesnipperde sjalot mee bakken..laat zacht gaar worden zodat al het vet verdwijnt.
    -De witlof bakken in een pan met roomboter peper en een beetje zout, als deze goed bruin is de suiker er gelijkmatig overheen strooien en laten carameliseren indien nodig genoeg roomboter toevoegen tot men een lichte jus krijgt.
    Opmaak van bord:
    -in het midden legt men de gebakken shiitake champignons
    -daarboven op het vlees en een klein beetje jus.
    -naast het vlees de witlof besprenkeld met de jus daarvan.
    -eventueel bij doen: dennenappel kroketten gefrituurd en een frisse salade.



    5: Chocolademousse ijstaart:
    -dit gerecht is een zware afsluiter van het menu, makkelijk te bereiden.
    Dit gerecht kan vooraf gemaakt worden. En is ruim voldoende voor 6 personen.
    Benodigdheden:
    -200 gram pure chocolade
    -2 eieren
    -2 eidooiers
    -100 gram suiker
    -250 ml slagroom
    Bereiding:
    -breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kom boven een pan kokend water. Smelt al roerend de chocolade. Zet de kom weg en laat dit rusten.
    -Klop de eieren samen met dooiers en suiker tot een massa licht van kleur en schuimig.
    Voeg de gesmolten chocolade aan toe en klop 3 minuten goed door.
    -klop de slagroom stijf en spatel vervolgens de slagroom door de chocolade massa luchtig.
    -Stort alles in een metalen bakblik/cakevorm en dek deze af met foliepapier.
    -Zet dit minimaal 6 uur in de vriezer.
    Serveren:
    -haal 15 minuten voor het serveren de taart uit de vriezer en stort deze op een snijplank.
    -Snij dunne plakken taart af en garneer met een stukje sinaasappel en slagroom.


    GREETS KWEKER.
    sigpicDoe wat je wilt....kletsen doen ze toch!!!

    #2
    Re: Kerstmenu

    Ziet er zeer lekker uit!

    Grtz
    420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
    Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment

    Bezig...
    X