Hierbij een traditioneel recept van chocolade mousse, deze mousse is behoorlijk zwaar maar ontzettend lekker.
#Chocolademousse#: (4 personen)
-5 eieren (gesplitst)
-200 gr.Chokolade puur
-4 zakjes vanille suiker
-2 eetlepels suiker (witte basterdsuiker)
-125 ml slagroom
Bereiding: (gebruik een mixer)
(tip: ontvet de schaal waar je eiwit in klopt met azijn en zout, spoel af met warm water)
-neem een pan met water en zet daar een schaal met chocolade in (au bain marie) zorg ervoor dat de schaal chocolade het water niet raakt. Laat de chocolade langzaam smelten, en zet daarna weg....... (ik gebruik goede pannen met een vuurtje eronder........
-spilts de eieren, en klop het eigeel met vanille suiker tot een schuimige massa.
-klop de eiwitten tot ze vast is (hou de schaal ondersteboven) in de ontvette kom.
-klop de slagroom met extra suiker tot deze ook vast is.
-doe de opgeklopte slagroom samen met het eigeel en spatel deze goed, vervolgens de gesmolten chocolade erdoor spatelen.
-de eiwitten doe je vervolgens langzaam onder voortdurend spatelen door de chocolademassa (spatel luchtig)
-giet de massa in schaaltjes of wijnglazen, doe er een plastic folie over en zet 3 uur in de koelkast.
-garneer af met een toefje slagroom.
#Chocolademousse#: (4 personen)
-5 eieren (gesplitst)
-200 gr.Chokolade puur
-4 zakjes vanille suiker
-2 eetlepels suiker (witte basterdsuiker)
-125 ml slagroom
Bereiding: (gebruik een mixer)
(tip: ontvet de schaal waar je eiwit in klopt met azijn en zout, spoel af met warm water)
-neem een pan met water en zet daar een schaal met chocolade in (au bain marie) zorg ervoor dat de schaal chocolade het water niet raakt. Laat de chocolade langzaam smelten, en zet daarna weg....... (ik gebruik goede pannen met een vuurtje eronder........
-spilts de eieren, en klop het eigeel met vanille suiker tot een schuimige massa.
-klop de eiwitten tot ze vast is (hou de schaal ondersteboven) in de ontvette kom.
-klop de slagroom met extra suiker tot deze ook vast is.
-doe de opgeklopte slagroom samen met het eigeel en spatel deze goed, vervolgens de gesmolten chocolade erdoor spatelen.
-de eiwitten doe je vervolgens langzaam onder voortdurend spatelen door de chocolademassa (spatel luchtig)
-giet de massa in schaaltjes of wijnglazen, doe er een plastic folie over en zet 3 uur in de koelkast.
-garneer af met een toefje slagroom.
Comment