Wederom een lekker recept.
Ook weer met aardappelen.
Benodigdheden:
-X hoeveelheid aardappelen
- zelfde aantal uien.
-pakje filodeeg (anders dun bladerdeeg)
werkwijze:
1: neem de aardappelen en schil ze was deze NIET!!!!!!
snij ze in hele dunne plakjes.....alsook dezelfde hoeveelheid uien in dunne ringen.
(als men de aardappelen wast, was je het zetmeel er van af en als het zetmeel blijft zitten plakt alles lekker en dat is wel nodig bij dit recept)
2: bak alles samen in een pan met wat peper en zout.
3: stort alles in een bakje wat eventueel bekleed is met aluminium folie. Druk de massa erg hard en goed aan.
Zet de massa enkele uren in de koelkast (liefst 1 dag)
4: stort alles op een snijplank, snij er dunne plakjes van en leg ze op het filo deeg, maak er een mooi staafje van en snij de zijkanten weg.
(helaas geen foto van)
De rand waarmee deze eindigd kun je met je vinger bvochtigen zodat deze goed dicht zit.
Daarna de staafjes bakken in de pan tot ze lichtbruin zijn.
Smakelijk
Dit bordje was:
-aardappelstaafje met aardappelwafeltje
-in roomboter gezweten worteltjes.
-gecarameliseerde witlof
-Varkenshaasje gegrild met spekjasje
-op een bedje van shittake champignons met knoflook en sjalot....
Lekker he MISTY....................
Ook weer met aardappelen.
Benodigdheden:
-X hoeveelheid aardappelen
- zelfde aantal uien.
-pakje filodeeg (anders dun bladerdeeg)
werkwijze:
1: neem de aardappelen en schil ze was deze NIET!!!!!!
snij ze in hele dunne plakjes.....alsook dezelfde hoeveelheid uien in dunne ringen.
(als men de aardappelen wast, was je het zetmeel er van af en als het zetmeel blijft zitten plakt alles lekker en dat is wel nodig bij dit recept)
2: bak alles samen in een pan met wat peper en zout.
3: stort alles in een bakje wat eventueel bekleed is met aluminium folie. Druk de massa erg hard en goed aan.
Zet de massa enkele uren in de koelkast (liefst 1 dag)
4: stort alles op een snijplank, snij er dunne plakjes van en leg ze op het filo deeg, maak er een mooi staafje van en snij de zijkanten weg.
(helaas geen foto van)
De rand waarmee deze eindigd kun je met je vinger bvochtigen zodat deze goed dicht zit.
Daarna de staafjes bakken in de pan tot ze lichtbruin zijn.
Smakelijk
Dit bordje was:
-aardappelstaafje met aardappelwafeltje
-in roomboter gezweten worteltjes.
-gecarameliseerde witlof
-Varkenshaasje gegrild met spekjasje
-op een bedje van shittake champignons met knoflook en sjalot....
Lekker he MISTY....................
Comment