Iedereen kent ze.....Oliebollen met oud en nieuw....
vers te koop op markten of zelf maken met dokter oetker...... of hoe dan ook!!
Sommige kopen ze bij de supermarkt en sommige halen ze ergens anders vandaan.
Uiteindelijk eten de meeste mensen een oliebol en achteraf hebben ze spijt dat ze TE vettig zijn.....
Soms zijn het net sponzen wat je eet vooral ze al eens koud zijn geweest.....enz....
In ieder geval,
Een receptje van oliebollen, enorm oud recept op oma's eenvoudige wijze.
Vetarm geen spons gewoon lekker en goed.
Benodigdheden:
-250 gram bloem (niet zelfrijzend)
-thee lepel zout
-beetje citroensap (halve citroen)
-250ml lauwe melk
-50 gram rozijnen
-50 gram krenten
-en 20 gram VERSE gist (gelijk aan 1 zakje droge gist van 7 gram)
(eventueel ter vervanging van de rozijnen zijn stukjes appel ook erg lekker)
BEREIDING:
1: weeg alle ingredienten af
-los de gist op in de lauwe melk en laat 10 minuten staan.
2: doe de bloem, zout, melk , rozijnen en krenten, citroensap in een kom. Giet daarbij de melk en gist oplossing
-maak een stevig deeg
3: Dek het beslag af met schone en droge keukendoek.
Zet gedurende 1 uur op een tochvrije en warme plaats.
Laat het deeg rijzen
4: Na een uurtje rijzen verwarm de olie (zonnebloemolie)
neem een ijslepel en dompel deze even in het vet.(tegen het plakken)
Schep een mooi bolletje beslag en laat dit in het vet glijden.
Gebruik bij voorkeur ook een extra lepel!!
5: Bak de oliebollen in 4 a5 minuten gaar en lichtbruin en draai ze geregeld met schuimspaan.
6: haal de oliebollen uit het vet, laat ze uitlekken op stuk keukenrol.
Smakelijk, recept is voor ca.15 stuks oliebollen naar de groote uiteraard.
Bestrooi ze in plaats van poedersuiker eens met fijngemalen Kristalsuiker......lekkerder......
vers te koop op markten of zelf maken met dokter oetker...... of hoe dan ook!!
Sommige kopen ze bij de supermarkt en sommige halen ze ergens anders vandaan.
Uiteindelijk eten de meeste mensen een oliebol en achteraf hebben ze spijt dat ze TE vettig zijn.....
Soms zijn het net sponzen wat je eet vooral ze al eens koud zijn geweest.....enz....
In ieder geval,
Een receptje van oliebollen, enorm oud recept op oma's eenvoudige wijze.
Vetarm geen spons gewoon lekker en goed.
Benodigdheden:
-250 gram bloem (niet zelfrijzend)
-thee lepel zout
-beetje citroensap (halve citroen)
-250ml lauwe melk
-50 gram rozijnen
-50 gram krenten
-en 20 gram VERSE gist (gelijk aan 1 zakje droge gist van 7 gram)
(eventueel ter vervanging van de rozijnen zijn stukjes appel ook erg lekker)
BEREIDING:
1: weeg alle ingredienten af
-los de gist op in de lauwe melk en laat 10 minuten staan.
2: doe de bloem, zout, melk , rozijnen en krenten, citroensap in een kom. Giet daarbij de melk en gist oplossing
-maak een stevig deeg
3: Dek het beslag af met schone en droge keukendoek.
Zet gedurende 1 uur op een tochvrije en warme plaats.
Laat het deeg rijzen
4: Na een uurtje rijzen verwarm de olie (zonnebloemolie)
neem een ijslepel en dompel deze even in het vet.(tegen het plakken)
Schep een mooi bolletje beslag en laat dit in het vet glijden.
Gebruik bij voorkeur ook een extra lepel!!
5: Bak de oliebollen in 4 a5 minuten gaar en lichtbruin en draai ze geregeld met schuimspaan.
6: haal de oliebollen uit het vet, laat ze uitlekken op stuk keukenrol.
Smakelijk, recept is voor ca.15 stuks oliebollen naar de groote uiteraard.
Bestrooi ze in plaats van poedersuiker eens met fijngemalen Kristalsuiker......lekkerder......
Comment