Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Breeder Basics

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Wietzaden: Breeder Basics

    Korting op 420shop
    Breeding Basic's

    Planten veredeling is eenvoudig, het lukt planten al vele miljoenen jaren zonder hulp van de mens. De meeste mensen kiezen om te gaan zaad kweken omdat ze bijna geen zaad meer hebben van hun favoriete soort. Er zijn ook kwekers die puur opzoek zijn naar andere smaken en geuren of een specifieke high.

    Zo wordt er in Canada vooral veredeld met medicinale motieven, met als doel hoge THC gehaltes. Maar in bijvoorbeeld Californie wordt juist op uiterlijk, geur en smaak geselecteerd en niet zozeer op hoge THC gehaltes. In Nederland wordt eigenlijk niet grootschalig zaad gecultiveerd en als het dan al gebeurd is vaak om zaad voor makkelijke planten met grote opbrengsten te cultiveren. Gelukkig bestaan er wel een paar breeders in Nederland die ook op smaak, geur en effect selecteren, onder andere breeders als Magus genetics en The Harvestmen. Die cultiveren en selecteren al jaren uit dezelfde landrassen en hebben daarmee echte stabiele soorten beschikbaar gemaakt.



    Om te beginnen heb je een mannetje en een vrouwtje nodig. Bijvoorbeeld een mannelijke Indica en een vrouwelijke Sativa, dit koppeltje noemen we P1 de P betekend Parents (ouders).

    We snijden van de P1’s klonen en houden die gedurende de gehele selectie in leven.
    We nemen nog een set klonen En die laten we samen afbloeien.

    De zaden uit de eerste ouders(P1) noemen we F1’s ‘’Filial 1’’ (First generation), de eerste generatie. Deze zaden hebben 50% genen van beide P1’s. Sommige lijken op de sativa andere op de indica, wat we pheno types noemen, engels voor fenotype. Het fenotype is het totaal van alle waarneembare eigenschappen (kenmerken) van een plant Het is het resultaat van de genetische aanleg (het genotype) van de plant en de invloed daarop van zijn omgeving.. Er zijn veel verschillende fenotypes in planten maar daar gaan we nu niet dieper op in, dat zou een heel boekwerk nodig hebben om volledig in te zijn. We beperken ons nu tot de indica fenotype en de sativa fenotype.............

    Lees hier het complete artikel, blz 7&8.




    ---------------
    je leest 't in...Regular magazine
    http://www.regularmagazine.nl
    http://www.regularmagazine.be
    http://www.regularmagazine.eu
    http://www.regularmagazine.us

    Ook op facebook
    Facebook.com/regular.magazine
    Last edited by dokkie; 20 October 2011, 10:54.

    #2
    Re: Breeder Basics

    Mooi stukje info, nice.

    Comment


      #3
      Re: Breeder Basics

      vlot leesbaar en duidelijk uitgelegd, top stukkie!

      Comment


        #4
        Re: Breeder Basics

        nettie heur...
        das nog es wat informatie

        grtz

        Comment

        Bezig...
        X