Boosters / stimulatoren.
Plant stimulatoren of soms wel boosters genoemd werken bijna allemaal op dezelfde manier en dat is d.m.v. vrije amino-acids (zuren).
Bij een enkeling zitten er nog hormonen in verwerkt maar de basis werkt altijd met amino-acids.
Amino-acids kan je verkrijgen via fermentatie, hydrolyse of via het ingewikkelde proces biosynthese.
Een aantal amino-acids aan elkaar vormt een helix. Een helix dringt door een celwand heen naar binnen maar moet kleiner zijn dan 1500 Dalton (soort lengte maat) voordat de celwand deze kan doorlaten.
De helix komt in de celkern terecht waar het DNA zich bevindt. DNA structuren zijn net allemaal kleine schakelaartjes met ieder schakelaartje een eigen functie.
Functies van bijv. de dikte, breedte, lengte, kleur, aantal huidmondjes enz. van het blad tot en met de hele vorm van een plant onder en boven de grond.
Een plant heeft altijd stress, zeker als het een kloon betreft van een moederplant die keer op keer geknipt word en weer moet herstellen.
Dit stress verschijnsel is op z`n ergst ook te zien aan de bladeren bijv. bij bladeren met vingervorming waar dan minder vingers aan verschijnen.
Bepaalde amino-acids bij elkaar die een helix vormen zijn net een sleuteltje die maar op een DNA schakeltje passen en schakelt deze dan ook weer aan.
Eigenlijk zijn het “stress” wegnemers die dus zorgen voor een optimale groei en bloei van het gewas.
>Fermentatie/Hydrolyse.
Het nadeel van fermentatie en hydrolyse is dat het beperkt is met het aantal verschillende helixen en dus het aantal functies. Wat er in zit, zit erin, en kan niet veranderd worden alleen maar verdund. En dat verdunnen wordt dan ook massaal gedaan, soms zelfs zo erg dat deze producten helemaal geen functies meer hebben.
Ook zijn deze zogenaamde organische producten meestal bevuild met onzuiverheden zoals o.a. zware metalen die toxisch en biologisch gevaarlijk zijn voor plant en mens en soms zelfs de ziekte BSE bevatten.
Een ander nadeel is dat de amino- helixen van fermentatie en hydrolyse langer zijn dan 10.000 DA waardoor de opname van deze helixen veel langer duurt omdat deze eerst door de plant d.m.v. enzymen kleiner gemaakt moet worden.
>Biosynthese.
Het voordeel van biosynthese is dat het aantal verschillende helixen en dus functies verandert en vermeerderd kan worden. Een product gemaakt d.m.v. biosynthese stimuleert dan bijv. niet alleen de verschillende wortelfuncties, maar ook de aanmaak van hormonen en de vorming van blad en stam.
Ook zijn deze amino-helixen schoon van onzuiverheden en ziektes wat beter is voor de gezondheid van plant en mens.
Een ander voordeel is dat de amino-helixen van biosynthese maar 700 Da lang zijn en dus onmiddellijk opgenomen worden door de plantcellen en onmiddellijk de plant stimuleren in hun groei en bloei.
En nadeel is dat biosynthese een moeilijk proces en techniek is, waardoor deze producten niet veel te verkrijgen zijn.
Bron: Metrop
Plant stimulatoren of soms wel boosters genoemd werken bijna allemaal op dezelfde manier en dat is d.m.v. vrije amino-acids (zuren).
Bij een enkeling zitten er nog hormonen in verwerkt maar de basis werkt altijd met amino-acids.
Amino-acids kan je verkrijgen via fermentatie, hydrolyse of via het ingewikkelde proces biosynthese.
Een aantal amino-acids aan elkaar vormt een helix. Een helix dringt door een celwand heen naar binnen maar moet kleiner zijn dan 1500 Dalton (soort lengte maat) voordat de celwand deze kan doorlaten.
De helix komt in de celkern terecht waar het DNA zich bevindt. DNA structuren zijn net allemaal kleine schakelaartjes met ieder schakelaartje een eigen functie.
Functies van bijv. de dikte, breedte, lengte, kleur, aantal huidmondjes enz. van het blad tot en met de hele vorm van een plant onder en boven de grond.
Een plant heeft altijd stress, zeker als het een kloon betreft van een moederplant die keer op keer geknipt word en weer moet herstellen.
Dit stress verschijnsel is op z`n ergst ook te zien aan de bladeren bijv. bij bladeren met vingervorming waar dan minder vingers aan verschijnen.
Bepaalde amino-acids bij elkaar die een helix vormen zijn net een sleuteltje die maar op een DNA schakeltje passen en schakelt deze dan ook weer aan.
Eigenlijk zijn het “stress” wegnemers die dus zorgen voor een optimale groei en bloei van het gewas.
>Fermentatie/Hydrolyse.
Het nadeel van fermentatie en hydrolyse is dat het beperkt is met het aantal verschillende helixen en dus het aantal functies. Wat er in zit, zit erin, en kan niet veranderd worden alleen maar verdund. En dat verdunnen wordt dan ook massaal gedaan, soms zelfs zo erg dat deze producten helemaal geen functies meer hebben.
Ook zijn deze zogenaamde organische producten meestal bevuild met onzuiverheden zoals o.a. zware metalen die toxisch en biologisch gevaarlijk zijn voor plant en mens en soms zelfs de ziekte BSE bevatten.
Een ander nadeel is dat de amino- helixen van fermentatie en hydrolyse langer zijn dan 10.000 DA waardoor de opname van deze helixen veel langer duurt omdat deze eerst door de plant d.m.v. enzymen kleiner gemaakt moet worden.
>Biosynthese.
Het voordeel van biosynthese is dat het aantal verschillende helixen en dus functies verandert en vermeerderd kan worden. Een product gemaakt d.m.v. biosynthese stimuleert dan bijv. niet alleen de verschillende wortelfuncties, maar ook de aanmaak van hormonen en de vorming van blad en stam.
Ook zijn deze amino-helixen schoon van onzuiverheden en ziektes wat beter is voor de gezondheid van plant en mens.
Een ander voordeel is dat de amino-helixen van biosynthese maar 700 Da lang zijn en dus onmiddellijk opgenomen worden door de plantcellen en onmiddellijk de plant stimuleren in hun groei en bloei.
En nadeel is dat biosynthese een moeilijk proces en techniek is, waardoor deze producten niet veel te verkrijgen zijn.
Bron: Metrop
Comment