Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Ik ben nu ook een hele hoop aan het watercuren. Heel mijn plant begon nml last te krijgen van toprot. De rotte stukken eruit, maar de rest toch beginnen watercuren. Ik ben benieuwd
Na watercuren zijn alle, in water oplosbare stoffen, uit het plantmateriaal. Deze proef je en ruik je dus na geforceerd drogen idd ook niet. Echter je proef en ruikt, na watercuring, de terpenen en aromaten die in je harsbollen zitten opgesloten wel degelijk. Het scherpe is er idd vanaf en het ruikt ook stukken minder sterk maar je proeft zo wel de pure hars en niet het bekende mints smaakje wat bij, niet gewatercurde en te snel gedroogde wiet afkomstig is van het in het blad opgesloten chlorofiel.
Als je een mooie top gewatercured hebt en goed is uitgelekt neem je een weckpot en een goedkope liter jongeborrel en 400 gram suiker
De top gaat in de pot en daar doe je de jenever en de suiker ook bij , dit zet je weg voor 40 dagen , in het begin schud je de pot regelmatig om de suiker op te lossen , na 40 dagen koop je een mooie karaaf of fles en gooi je de vloeistof door een theezeef in die mooie fles of karaaf , deze is nu licht groen en zoet van smaak , de Weedlikeur heeft een licht bloemige afdronk en na twee borrels ga je lekker slapen
Ik heb een heel deel toprot gekregen en wou deze watercuren voor hasj van te maken.
Maar nu lees ik dat je ze na het watercuren gewoon kan roken.
Kan je dan alle delen roken dus ook de delen waar de rot opzit/zat of moet je die na het curen en geforceerd drogen nog weghalen?
Als het de smaak zo goed laat doen, waarom doen dan zo weinig mensen aan de watercure methode? Persoonlijk weet ik wat ik kweek, waarmee en hoe: waarom druk maken om wat er uit moet aan zooi? Wecken geniet mijn voorkeur, wat de smaak zeker ten goede komt.
Comment