Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vragen aankoop binnenkweektent

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Vragen aankoop binnenkweektent

    Korting op 420shop
    Beste allen,

    Ik zit al een poosje te twijfelen over een aankoop van mijn eerste kweektent. Ik ben verre van een grootgebruiker, maar gebruik enigszins regelmatig wat wiet in mijn vaporizer tegen een aandoening. Dat is al met al best prijzig (a 10 euro per gram), waardoor ik genoodzaakt ben toch maar zelf iets te gaan kweken. Ik vermoed dat ik aan een opbrengst van +- 100 gram per jaar meer dan zat zou moeten hebben, dus in principe zou ik in de tuin kunnen kweken. Ik ben echter als de dood om opgepakt te worden, vandaar dat ik toch graag voor een kleine kweektent zou willen gaan.

    Ik speur al een poosje mee op het forum en ben tot de conclusie gekomen dat de meeste informatie erg nuttig is, maar niet direct toepasbaar is voor mij. Verreweg de meeste posts gaan over het zelf klussen (ik ben totaal niet handig, dus koop liever een complete set), of zijn bedoeld voor grote opbrengsten (ik heb niet zo veel opbrengst nodig!). Ik zou graag een led tent kopen ivm de verminderde kans op brand. Ik weet dat de aankoop van led wat duurder is en het meestal minder opbrengt dan HPS, maar toch ben ik bereid dat voor lief te nemen vanwege de verminderde hitte en kans op brand. Daarom zou ik graag jullie advies inwinnen over hetvolgende:

    Ik zat te kijken naar de volgende complete tenten:
    - https://www.greensell.nl/a-42987990/...att-led-power/
    - https://www.desjop.nl/index.php?item...l#.W1IXj9L7SUk

    #2
    Beide niet doen. Is haast oplichting te noemen. Volgens mij zit er in de eerste tent een mars Hydro Reflector in van 80 euro. Ik zal je morgen een wat beter antwoord geven als ik het niet vergeet.

    Eerste optie kan je voor 150 totaal zelf kopen. Ik kom morgen met links

    Comment


      #3
      Oorspronkelijk geplaatst door Helemaal Top View Post
      Beide niet doen. Is haast oplichting te noemen. Volgens mij zit er in de eerste tent een mars Hydro Reflector in van 80 euro. Ik zal je morgen een wat beter antwoord geven als ik het niet vergeet.

      Eerste optie kan je voor 150 totaal zelf kopen. Ik kom morgen met links
      Wow daar schrik ik wel even van. Bedankt voor je hulp!!

      Comment


        #4
        Lamp kost hier 84 Euro: https://www.mars-hydro.com/led-grow-...hydro-for-sale

        Hier kost dezelfde tent 66 euro: https://www.all4plants.com/secret-ja...60x150cm/P4841 Maar hier moet je weer 7,- verzend gaan betalen.
        Dus als ik jou was zal ik gaan voor: 61 Euro https://www.mars-hydro.com/grow-tent/2-x2-grow-tent Super tent!

        Dit is dezelfde buis ventilator 16 euro: https://onlinetopgarden.com/nl/proline-inlinefan-125mm
        En een buis 5m 10 euro: https://onlinetopgarden.com/nl/lucht...127-mm-5-meter
        Koolstof Filter: 30 euro https://onlinetopgarden.com/nl/empir...ns-125-o-300m3
        Pot 11Liter 1.40 Ps dus 5.60 euro: https://onlinetopgarden.com/nl/kweek...ierkant-11-ltr
        Temp meter + Lv 4 euro: https://www.aliexpress.com/item/Vast...ceBeautifyAB=0
        Tijdschakelaar voor stroom 6 euro incl verzend: https://www.aliexpress.com/item/24-H...ceBeautifyAB=0
        Maar die kan je ook goedkoper vinden bij de action denk ik. Maar ik heb deze nu ook 6 jaar.

        Kan er een buisklem bij kopen voor 7 euro maar een rondje ducktape werkt ook prima.


        186 Euro totaal en dan moet er nog 2x 5 euro verzend bij voor the TopGarden en MarsHydro site dus 196 Euro. En dan koop je een tafelventilator bij de action ofzo. Kosten geen zak. Topgarden heeft er ook 1 voor 10euro maar die kan je wel goedkoper vinden in de winkel. Als je niet bekend bent met AliExpress het is net Bol.com voor Chinezen. En dat vochtmetertje heb je na 2 weekjes pas binnen maar ik heb de zelfde en gebruik m al 6 jaar!

        Dus ja 196,- Euro of 297,- Euro... Ik wist het wel Is iets meer dan ik had gegokt gister en misschien als ik echt mij best doe kan die 160 wel maar dan kan garantie enzo lastig worden.

        En dan nog een laatste dingetje omdat ik te veel vrije tijd heb op mijn zaterdag ochtend en graag mensen help
        Die Mars Hydro Reflector is een mooie lamp voor deze tent maar je kan ook deze kopen:

        https://www.aliexpress.com/item/USA-...ceBeautifyAB=0

        En dan de 600W of de 800W kost 97 Euro of 107 euro Incl verzend. Ik kweek nu met de 1000W en ben er zeer te vrede mee.

        En ik doet dit mede omdat ik vind dat veel GrowShops veel te veel geld vragen voor hun producten. Beetje sneu voor beginners... Want let op hun inkoop is nog veel minder dan de prijs die jij nu betaald voor alles. Zij kopen dit setje voor 150 in en verkopen het voor 200%!

        En Mars Hydro klanten service is echt top! Goede site! Ze adverteren sinds een tijdje ook op JD
        Last edited by Helemaal Top; 21 July 2018, 10:12.

        Comment


        • whoopa
          whoopa commented
          Editing a comment
          Een hele mooi combinatie voor beginners, helemaal top.
          Het zou haast een sticky mogen worden

        • Helemaal Top
          Helemaal Top commented
          Editing a comment
          whoopa dank

        #5
        Hey kerel,

        Iedereen heeft zijn eigen manier natuurlijk maar ik zou hem de andere kant op insteken. Je hebt namelijk maar zo weinig wiet per jaar nodig, dat je al snel teveel hebt.

        Een lamp is het aller belangrijkste en qua veiligheid zou ik dan idd voor een LED gaan. 100 watt is ruim voldoende voor je, wellicht al teveel. Hoe hoger de wattage hoe heter de kweekruimte en hoe hoger de kosten. En als je het niet nodig hebt.. Schiet je je doel voorbij denk ik. De politie houdt ook van veiligheid, ik heb er dus een brandblusser en branddeken bij liggen. Mijn meterkast gecontroleerd en gezorgd voor een stopcontact met aarde. Altijd goed om aan te tonen dat je goed over de veiligheid hebt nagedacht.

        Nadat je een lamp heb gekozen kan je een filter uitzoeken die bij de wattage van de lamp past. En als je dat hebt uitgekozen kan je daar weer een passende tent bij zoeken.

        ik ben zelf trouwens niet zo handig en betaal liever wat meer voor een stukje kwaliteit en veiligheid. Hoewel nergens op gebaseerd zou ik een lamp van ali express niet zo fijn vinden ivm eventuele kortsluiting en ook omdat ik wel een meesterlijke kwaliteit wiet wil kweken. Ik heb zelf dan ook deze kast gekocht: https://www.cnnbs.nl/ze-zijn-er-weer...-kits-met-led/
        De lamp is in ieder geval fantastisch en raad ik zeker aan. In jou situatie zal ik dan voor de 100 watt variant gaan. Met een goede filter ruik je in ieder geval niks van de wiet. En met deze kast zie je van de buitenkant ook niet wat het is en dat is voor mij belangrijk.

        maar wat ik zeg. Bovenstaande adviezen zouden ook prima voor jou kunnen werken. Iedereen heeft zijn eigen dingen die hij het belangrijlste vindt.

        succes!


        ps: lees je goed in, in het gedoogbeleid. Wat je zegt klopt niet helemaal namelijk. In je tuin valt je wietplant namelijk wel meer op. Maar dan is het wel gedoogd. Wanneer je een tent aanschaft heb je meer dan twee hulpmiddelen (lamp, tent, afzuiger etc) en dan is het niet meer gedoogd. Denk niet dat als je er 1 plant in hebt, de politie heel moeilijk doet, maar weet de verschillen. Veiligheid voor alles!

        Last edited by Spacende Hollander; 21 July 2018, 11:06.
        Mijn kweekverslagen:
        https://tinyurl.com/yxmrfs8w
        https://tinyurl.com/y69gjs6g

        Comment


        • Helemaal Top
          Helemaal Top commented
          Editing a comment
          AliExpress = Bol.con voor Chinezen. Super veel bekende merken verkopen hun spullen daar op. Maar ook minder bekende Chinezen en daar moet je niet kopen. Die lampen en tenten die ik aangaf worden gewoon verkocht in de Nederlandse shops en dat zijn precies dezelfde. Maar veel duurder want AliExpress verkoopt nagenoeg direct uit de fabriek dus geen tussenhandel en onnodige transport kosten. Deze apparatuur is 100% veilig. Dat idee dat Chinese spullen gevaarlijk zijn of van slechte kwaliteit is veel "propaganda" van westerse bedrijven. Snap ik ook wel want China verdiend veel te veel aan ons en concurreert veel te sterk. Maarja je snapt t wel oh en dan dit. Led op 100watt Led is geen 100 Watt hps. Dat werkt anders. Led wordt verkocht als led kracht maar werkelijk verbruik ligt lager. Dus 100watt led kracht is niet genoeg. Die 240w mars Hydro verbruikt 104watt dacht ik. Dan zit
          je ongeveer goed met die ruimte. Mag iets
          meer. En bij Cnnbs linkjes staat bij JD ongeveer
          doodstraf op haha
          Last edited by Helemaal Top; 21 July 2018, 14:38.

        #6
        Klopt, Helemaal Top. Als je je goed verdiept in de merken en je goed verdiept, kan ik me voorstellen dat je bij Ali ook goede spullen vinden kan.

        mbt Led klopt ook wat je zegt maar wel met kantekening. Kijk idd altijd naar wekelijk verbruik en niet naar waarmee ze adverteren. Mijn 180 watt lamp verbruikt ook gewoon 180 watt.. ze adverteren met 280. Ik noem het gewoon 180.
        Mijn kweekverslagen:
        https://tinyurl.com/yxmrfs8w
        https://tinyurl.com/y69gjs6g

        Comment


        • Helemaal Top
          Helemaal Top commented
          Editing a comment
          Oh top maar velen weten dat niet :p

        #7
        Ja Helemaal Top Heb je ook weer een punt. Moet ook zeggen dat je advies goed is. Je hebt een prima en goedkoop setje samengesteld en alles panklaar met links vermeld. Respect man .

        ik gaf puur even mijn mening en punten aan die voor mij belangrijk waren. Zie nu trouwens pas dat je aan gaf dat het niet gewaardeerd wordt als ik links van cnnbs op deze site zet? Ik kweek eigenlijk pas een jaartje en heb zelf veel info van die site. En het kweken gaat me best goed af dus vond het vreemd om te horen. Maar zal er rekening mee houden man, thx voor het doorgeven iig
        Mijn kweekverslagen:
        https://tinyurl.com/yxmrfs8w
        https://tinyurl.com/y69gjs6g

        Comment


        #8
        Wowie, hij is er inderdaad goed klaar mee!
        Mijn kweekverslagen:
        https://tinyurl.com/yxmrfs8w
        https://tinyurl.com/y69gjs6g

        Comment


        #9
        Let er wel eventjes op dat die mars hydro tent nogal problem heeft met luchtinlaat onder.. als je hem dicht doet komt er geen lucht door, als je het open doet komt er licht door

        Ik heb het opgelost door wat speakerdoek eroverheen te hangen, en t blijkt genoeg te zijn, mn plantjes reveggen niet.

        Of je wil een luchtslang van boven naar beneden laten hangen als luchtinlaat, dat werkt met die led lamp ook nog wel.

        Comment


          #10
          Wauw, fantastisch bedankt voor jullie reacties en hulp!

          Oorspronkelijk geplaatst door Helemaal Top View Post
          Lamp kost hier 84 Euro: https://www.mars-hydro.com/led-grow-...hydro-for-sale
          En ik doet dit mede omdat ik vind dat veel GrowShops veel te veel geld vragen voor hun producten. Beetje sneu voor beginners... Want let op hun inkoop is nog veel minder dan de prijs die jij nu betaald voor alles. Zij kopen dit setje voor 150 in en verkopen het voor 200%!

          En Mars Hydro klanten service is echt top! Goede site! Ze adverteren sinds een tijdje ook op JD
          Ik waardeer je hulp enorm! Ik vind het nog steeds wat spannend, maar het lijkt er op dat het zelf samenstellen van een tent enorm loont!

          Spacende Hollander
          Last edited by Smokie015; 21 July 2018, 21:49.

          Comment


          • Spacende Hollander
            Spacende Hollander commented
            Editing a comment
            Graag gedaan man en goed om te horen dat je op de hoogte bent van het gedoogbeleid

            Je zei dat je ongeveer 100 gram per jaar wilde kweken en vandaar dat ik zei dat 100 watt al goed is, wel het daadwerkelijk verbruik lamp. Je kweekt namelijk als onervaren kweker 0,5 gram droge wiet per watt per kweek. Dus met een 100 watt lamp heb je dan 50 gram per kweek welke 4 maanden duurt. Reken maar uit per jaar etc.

            Over de grootte van de tent en filter ivm lamp bedoelde ik dat als je meer watt hebt, je meer wiet kweekt en de filter sterker moet zijn. Bij jou kan alles dus minimaal zijn. Een kleine tent, kleine goedkoop filtertje en lamo met weinig watt.

            Een tent van 40 bij 40 lijkt me wel te klein voor een beetje een normale kweekruimte. 60 bij 60 is denk ik het minimale hoor. En om een beetje ruimte te hebben zou iets groter ook fijn zijn. Je kan van die losse koortjes kopen om de lamp enzo te stellen. En je hebt natuurlijk een zwenkventilator nodig.

            Ik heb die g tools g-kit hoofdzakelijk omdat ie undercover moet zijn. Anders zou ik een tent hebben, makkelijker en goedkoper.

            Succes!!

          #11
          Wat Tomaat zegt 60x60 is wel minimale. En zal ik ook lekker doen. Ik heb nu 4 plantjes in mijn 90x90 (powerplant) en die heb ik 28dagen voor gegroeid en de tent zit bomvol. Het aantal planten die je kwijt kan in de tent ligt meer aan hoelang je ze in de vegatatieve fase houdt en de pot maat.


          En dan nog iets. Als jij 100watt werkelijk verbruik neemt van LED. Neem dan LED chips die 4watt kracht of meer zijn. 3 kan wel maar 1watt chips zijn troep. Die schijnen niet ver en komen amper door de celwanden van de bladeren.

          Dus die reflector 240watt kracht 60x4watt is top. Of die bestva 60x10 watt. Beide hebben zo'n 100watt werkelijk verbruik.
          Last edited by Helemaal Top; 22 July 2018, 16:50.

          Comment


            #12
            Sea of green gaat beter met 4 weken voorgroei in kleine potten, zie foto. Direct op 12/12 is een systeem dat ik nog nooit heb zien werken voor zaadplanten. Je krijgt van die uitgestrekte magere planten die meer plek innemen dan een normaal voorgegroeide met veel kortere internodes.

            Dat gezegd zijnde, op 60x60 zijn 4 planten het makkelijkst, maar 9 zou ook gaan, met 4 weken voorgroei. Ook met indica's. Dus ik zou niet weten waar je daar zeker geen indica's zet. Ik zou zelfs eerder indica's nemen..
            You do not have permission to view this gallery.
            This gallery has 1 photos.

            Comment


            • Bringdown
              Bringdown commented
              Editing a comment
              Direct 12/12 is meestal kloontjes toch?

            • Helemaal Top
              Helemaal Top commented
              Editing a comment
              Heb het maar weggehaald weet niet wat ik aan het vertellen was. Zal de hitte wel zijn want ik bedoelde het zo wat andersom. @Brindown ja stekjes maar op YT staan wat video's uit zaad. I

            #13
            Heel erg bedankt voor al jullie hulp, ik waardeer het enorm!

            Comment

            Bezig...
            X