Momenteel verwarm ik mijn kweekhok met een oliekachel. De kachel doet z'n werk prima, maar het is een ontzettende stroomvreter. Zodoende ben ik op zoek naar een budgetvriendelijker oplossing. De kamer waarin het kweekhok zich bevindt heeft helaas geen cv en 's winters wordt het er steenkoud. Nu las ik dat sommige kwekers energiezuinige warmtematten gebruiken die de vloer verwarmen tot 25 graden. Kan iemand mij daar meer over vertellen en ook of die matten alleen afdoende zijn? Of heeft men nog een andere suggestie?
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Budgetvriendelijk bijverwarmen?
Collapse
X
-
Energiezuinig bestaat bijna niet? Jawel die doen minder/langer over resultaat, ja okee op een droger etc zul je verschil merken..
net als de lampen die we gebruiken, sommige zijn "energie zuiniger" door rendabeler te zijn, ik denk niet dat je dat in verwarmingsland tegenkomt..
gr,
Ricky
- Likes 1
-
Ik las wat hoopgevende berichten over warmtematten. Traag opwarmen maakt niet uit, eenmaal op temperatuur laat ik ze aan.
-
Mwjaaaa klop enigzins, warmte matten zorgen voor warmere wortels en dat is prima! Plant kan 5graden als de wortels maar 15+blijven. Alleen heb je niet veel voordelen van lagere LV door bijverwarmen... hoop dat je er wat aan hebt!
-
Ik gebruik een wandpaneel van trotec, verbruikt 300 w wel , maar houd een kamer warm. Je hebt nog andere varianten ook hoor. https://www.trotec24.be/machines/ver...SABEgIk9_D_BwE
oliekachel verbruikt meer demk ik dan. Lv blijft goed met wandpaneel.Ganja always does the trick.
- Likes 2
Comment
-
Nu was de minimum 19.2 , maar het was geen koude nacht, dus ik denk toch 17-18 graden het absolute minimum. Voor een kleiner hok zal dit zeker een passelijke oplossing zijn. Is er nu iets van die IR die schadelijk kan zijn voor de plantjes? Was het Voor het eerst die hier ook iets van af wist ? Iets van een beschermplaat dacht ik gelezen te hebben?
-
Jen hoeft niet bang te zijn dat de infraroorstraling de planten stoort als in de zin van infraroodlicht. Ik heb een verwarmingsplaat bij de Praxis gekocht met een beschermplaat idd. De reden hiervoor is uitsluitend dat ik wil voorkomen dat de planten die er vrij kort op staan verbranden
-
- Likes 1
Comment
-
Tegelijk van hps in de winter lol, zie het niet meer zitten om met een transfo te werken eigenlijk voor brandgevaar , 10 jaar geleden een kweekje , 1 doorgebrand, maat had gesoldeerd, qnq zei al dat dat niet mag..., en je hebt gelijk hoor , maar is het niet een beetje hetzelfde met de lucht die je via je inlaat blaast , wordt toch ook direct weggezogen? En moest ik nu mijn paneel bij de inlaat hangen wordt de lucht ook verwarmd bij het binnenkomen? Vraag me ook af wat het efficientst zou zijn...
-
Welja ik had ook zoiets in gedachte Flip, als je nu pak 22 uur de HPS laat branden, moet er wss voor die 2 u niet gestookt worden, dan is er wel nog de vraag of de kortere bloeitijd met zoveel uren hps wel opweegt tegen 12/12 en bijverwarmen?
-
Zit dit zo even door te lezen... blijft lastig dat verwarmen... heb je een "zuinige" led lamp van 300watt een afzuiger 80watt em dan nog even 500watt verwarming.. zonde toch? Dat zijn 2 lampen denk ik dan?
ik denk dan gelijk 2 lampen 2 tenten? 12uur overdag en 1 tent 12uur snachts, dus er brand altijd een lamp! Alleen moet je dan iets verzinnen met kleppen etc? Zo heb je in elk hok altijd constante waardes!
zat zelf te denken aan 2 buis fans die om en om aanspringen 12/12?
hps in de winter ja leuk? En dan is ie 10minuten uit alles weggezogen? Lijk mij dan he?
groet,
Ricky
even zitten denken he... je kunt ook 2afzuigers 2 filter en 2 tenten gebruiken, en dan de tegenovergestelde afzuiger laten draaien? Dus tenten koppelen. Even een voorbeeldje mooiste is dan als je afsluiters heb op je inlaten dus deze ook 12/12 dit is het bovenaanzicht
16076099038696887118942797944466.jpgLast edited by Rickysticky; 10 December 2020, 15:19.
Comment
-
Doe ff een foto van je lamp ben even lui... eens kijken hoe of wat
-
Zowel IR als warmte straling zijn onderdeel van het elektromagnetische spectrum. Alleen is de definitie van IR het niet zichtbare deel van de optische straling met een golflengte tussen circa 780 nanometer en 1 mm (106 nm). Dus tussen het zichtbare rood licht en de microgolven. Nu wordt met warmtestraling de optische straling bedoel dat een voorwerp dat warm is uitstraalt. Dit kun je zien aan een gloeilamp door hier door stroom loopt gaat wordt deze warm en gaat gloeien en daardoor gaat hij warmte uitstralen. Eerst uv en bij hogere temperatuur komt daar ook rood en andere kleuren bij. Tot alle kleuren van de regenboog en dan heb je wit licht.
-
RickystickyWesley pipes ik denk dat ik het maar gewoon ga proberen met zo'n zelfde infrarood verwarming als die jij hebt. Dank voor de tips allemaal!
-
-
Weet niet hoe makkelijk je een schoortseen kunt bouwen, maar anders is een kacheltje op gasflessen misschien een optie?
Gasnet / cv is uit mijn ervaring iets van 5x goedkoper dan elektrisch verwarmen... (geen aanschafkosten mee genomen)
Weet niet hoe dat zit met gasflessen laten vullen, hoe lang die mee gan etc..
Maar het zou mij niets verbazen als dit enigzins voordelig is vergeleken met elektrisch verwarmen.
Wellicht het uitzoeken waard?
Edit - en de meeste gaskachels geven natuurlijk wat licht.
- Likes 1
Comment
-
Na nog wat zoekwerk ben ik uitgekomen bij petroleumkachels. Deze kachels worden al lange tijd naar tevredenheid ingezet door onze collegae zo blijkt uit dit zeer interessant topic voor wie energiezuiniger wil verwarmen.
Comment
-
- Likes 1
Comment
-
Ik heb 10 tallen jaren gebruik gemaakt van gas kachels met fles die 3 standen hadden en branden 24/5 in de (mobiele) bouwkeet, nooit geen probleem, zo ook de petroleum kachel in de caravan, en met de "schone" petroleum geen stank (alleen de 1e 2 a 3 min) petroleum is makkelijk verkrijgbaar bv bouwmarkt enz of als je vervoer hebt kan je goedkoper petroleum halen bij oliehandel.
- Likes 2
Comment
Comment