De CO2 issue is een hele grote beperkende factor (zonder toevoeging va extra CO2) . Planten in een afgesloten ruimte stikken letterlijk doordat ze alle CO2 op gebruiken.
van buiten krijgen we ongeveer 400 ppm aan CO2 binnen en die waarde kan alleen maar omlaag gaan in de kweekruimte en dat vertaalt zich rechtstreeks in vermindering van opbrengst. Om die 400ppm zo veel mogelijk te behouden is het zaak de lucht snel te verversen of extra CO2 toe te voegen. Dat laatste is voor velen lastig . Ik probeer de luchtverversing dus te optimaliseren want daar valt naar mijn idee winst te behalen. Ik zie ook geen nadelen in meer luchtverversing, alleen maar voordelen, denk bv ook aan het voorkomen van toprot.
Ik heb geen aan of afvoer naar buiten toe overigens, maar dan gaat het ook op .
van buiten krijgen we ongeveer 400 ppm aan CO2 binnen en die waarde kan alleen maar omlaag gaan in de kweekruimte en dat vertaalt zich rechtstreeks in vermindering van opbrengst. Om die 400ppm zo veel mogelijk te behouden is het zaak de lucht snel te verversen of extra CO2 toe te voegen. Dat laatste is voor velen lastig . Ik probeer de luchtverversing dus te optimaliseren want daar valt naar mijn idee winst te behalen. Ik zie ook geen nadelen in meer luchtverversing, alleen maar voordelen, denk bv ook aan het voorkomen van toprot.
Ik heb geen aan of afvoer naar buiten toe overigens, maar dan gaat het ook op .
Comment