Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Mooi dat je dit hier nog eens aanhaalt. Ik denk dat vele hier geen weet van hebben.
Het fermenteren (oxideren) geeft de wiet zijn uiteindelijke kleur, smaak en geur. Het zal duidelijk zijn, dat dit gedeelte van het proces nauw luistert, en in hoge mate het eindresultaat bepaalt. Het fermentatieproces duurt een aantal uren. Er vind een reactie met zuurstof plaats waardoor chemische veranderingen in gang gezet worden. Daarbij Worden bepaalde aromaten en terpenen omgezet, die uiteindelijk bepalend zijn voor de geur en de smaak. Fermenteren is dus niets meer als het natuurlijk rottingsproces op gang brengen en dit binnen een paar uur weer te stoppen door te drogen. Je kunt dit proces meerdere malen herhalen. Het gaat wel iets ten koste van de potentie van je wiet. Je verliest zo weliswaar een klein percentage THC- gehalte (oxidatie), maar het gewin aan een betere smaak is dusdanig groot dat zulks in het niet valt.
Ik zelf stop me wiet ook niet in de curepotten als de takjes breken als een lucifer maar net iets vroeger, Ze breken dan niet maar knakken om. Dan gaan ze de curepotten in en lucht ik dagelijks goed. Het restvocht heeft dan ook nog een fermenterende werking. Tussen het breken van de takjes en het nog buigen en omklappen van de takjes zit maar een paar uur verschil (uurtje of 6 tot 12) .
@ Ik zelf stop me wiet ook niet in de curepotten als de takjes breken als een lucifer maar net iets vroeger.
Dezelfde manier gebruik ik ook en bevalt prima.
De wiet is dan ook niet gortdroog en kruimelig bij het opbergen in de pot en dit werkt net ff iets lekkerder.
Comment