Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Montys Wintertuintje

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Re: Montys Wintertuintje

    hey monty

    Mooi man maar je bent ook nog topfotograaf mooie achtergrond.
    Bij iedereen zie je de tenten of kasten en jij een mooie rode doek haha
    Groetjes Gizmo

    Comment


      Re: Montys Wintertuintje

      Oorspronkelijk geplaatst door Cleargreen View Post
      Dus als ik het goed begrijp gebeurd het watercuren vers?
      Ja dat gebeurt meteen na de oogst, vers.


      De verse schoon geknipte toppen doe je in een bak met water. De toppen moeten volledig onder water komen en blijven. Je moet er dus iets op leggen wat ze onder water houd (vergiet, stuk vliegengaas, alufolie, enz. Ik zelf heb er een voor gebruikt, werkt perfect. Elke dag ververs je het water, en na 7 dagen is je wiet rijp, klaar om snel gedroogd te worden.


      - Het is sneller dan 'normaal' rijpen/drogen.
      - Je houdt minder droog gewicht over, maar de wiet is wel potenter. het gewicht aan hars blijft gelijk edoch alle in water oplosbare stoffen zijn uit de plant dus minder droge stof bij gelijkblijvende harsaandeel.
      - Brandt niet zo erg in de keel, geen voedingssmaak.

      Nadeel:
      relatieve stijging van de sterkte.

      Plantencellen hebben een permeabele celwand. Dit betekent dat de celwand volledig doorlaatbaar is voor water en de hierin opgeloste stoffen.
      De celwand is een dood omhulsel van de levende plantencel, die als een elastieken kous om de cel heen zit. De celwand oefent een druk uit op de cel, de wanddruk. De cel oefent een tegendruk uit, de turgor. Onder normale omstandigheden zijn de wanddruk en de turgor even groot en groter dan 0 Pa. De cel is turgescent. Hieraan ontleent de cel zijn stevigheid.
      Een turgescente plantencel heeft een osmotische waarde die groter is dan die van zijn milieu (de plantencel is hypertonisch, het milieu hypotonisch). Er stroomt hierdoor osmotisch water de cel in. Omdat er door de wanddruk per tijdseenheid evenveel water de cel uitstroomt, is er toch evenwicht.
      Wordt de osmotische waarde van het milieu van een plantencel extreem hoog, dan stroomt er osmotisch heel veel water de cel uit. De cel verliest zijn turgor (turgor = 0 Pa) en wordt slap. De celmembraan komt los van de celwand, die niet verder kan inkrimpen. Er is sprake van plasmolyse.
      De overgangstoestand — turgor = 0 Pa, celwand en celmembraan maken nog net overal contact met elkaar — wordt grensplasmolyse genoemd.
      Heeft de turgor de waarde 0 Pa en is de plantencel in evenwicht met zijn milieu, dan is de cel isotonisch met zijn milieu.
      Ververs het water, elke dag of vaker, gedurende 7 dagen, Niet korter watercuren dan zeven dagen! Probeer de buds zo weinig mogelijk te verstoren tijdens het verversen van het water om zomin mogelijk harsbolletjes te laten afbreken van de trichomen. Dus niet roeren of zoiets. Het water word geel / groen (zelfs bruinachtig). Het zal waarschijnlijk ook stinken. Dit is prima daar dit het vervelende chlorofyl is dat uit de opengeknapte cellen in het water oplost en hieruit dan weer verdampt. Dus altijd het deksel van de pot/bak open, niet afdichten.
      Na 7 dagen verwijderd van de toppen uit het water. Zij zullen door en door nat zijn, en moeten nu relatief snel worden gedroogd om schimmel te voorkomen.


      Do's en Don'ts van watercuren

      1. Zoals al vertelt; Dicht je pot niet af het er verdampen allerlei stoffen uit het water en dat is ook de bedoeling. Met denksel zou dit niet kunnen en de stoffen blijven in het wateer en de plant.

      2. Buiten direct zonlicht. Zonlicht en warmte breken THC versneld af. Zet je watercurepot dus donker en koel weg.

      3. Niet roeren of schudden. Wees zo voorzichtig mogelijk met je plantmateriaal om zo weinig mogelijk harsbollen van de trichomen los te laten komen.

      4. Doe geen moeite Om tijdens het verversen van je water het water te zeven om eventuele losgekomen harsbolletjes van het water te scheiden. Ik heb het ontelbare keren geprobeert maar als je voorsichtig bent met je buds tijdens het verversen dan is er nauwelijkt uits uit je filter te halen en het loont de moeite echt niet.

      5. Ik heb wel eens langer dan 7 dagen gewatercured (14), maar er was geen echte verbetering ten opzichte van de 7 dagen op te merken. Korter dan 7 dagen is echter niet aan te raden een 5 daagse watercure is nog aanzienlijk scherper dan een 7 daagse.

      6. Geforceerd drogen is een must na het watercuren. Doe dit echter op lage temperaturen. Een feun kan wel maar warmte breekt je thc versneld af. Een droogoven kan ook maar doe dat dan op lage temperaturen , niet boven de 35 graden. Er zijn cannabedoiden die reeds bij temperaturen boven de 30 verdampen. Magnetron is not done. Gewoon aan de drooglijn met een ventilater erom gaat ook prima.. Dus snel drogen (binnen 2 dagen) maar met een zo laag mogelijke temperatuur.

      7. Watercure geen toppen die zaden dragen. De zaden in de toppen zullen onherroepelijk ontkiemen! Ik spreek uit ervaring en had een pot met wiet, hihi.

      8. Onder water is de THC beschermt tegen invloeden van buiten af zoals blootstelling aan zuurstof, warmte en direct zonlicht. Iets wat met gewoon drogen en curen soms moeilijker is. Verder duurt watercuren gewoonweg korter dan aan de lucht drogen en curen, dus je thc blijft potenter. De chlorofyl afbraak bij conventioneel drogen duurt minimaal 10 etmaal de chlorofylafbraak gaat maar een beetje sneller dan de oxidatie van de THC (Potentieverlies) Het chlorofyl moet via het vocht dat via de huidmonden uit de plant verdampt de plant verlaten en dat gaat een stuk minder effectief dan bij watercuren. In het water, komt het chlorofyl vrij van de plant omdat de cellen kapot springen (osmose), terwijl de THC geheel intact blijft in de hars.

      9. Je kan het water iets verwarmen om het osmose proces te versnellen maar verwarm niet hoger dan 35 graden. Boven de 35 graden ontstaat er wel een olieachtige film op het water, een teken dat er dan reeds cannabedoiden aan het verdampen zijn uit de hars.
      Last edited by monty; 8 January 2012, 06:01.

      Comment


        Re: Montys Wintertuintje

        Prachtige uitleg zoals ik gewend begin te raken van je
        Misschien een idee om hier een stickie van te maken/dan wel deze informatie in de openings post van het knippen en drogen topic te plaatsen?

        Dit proces forceren in een vacuumpot is iets teveel van het goede neem ik aan? :p Iets van binnen zegt me dat dit het proces niet ten goede komt.
        http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

        Comment


          Re: Montys Wintertuintje

          Mooie uitleg monty, tof om te lezen!

          Keep up the good work.

          Comment


            Re: Montys Wintertuintje

            P1040374.jpgP1040392.jpgP1040411.jpgP1040396.jpgP1040376.jpgP1040412.jpgHigh again,

            We zouden bijna de jamaica's vergeten. De dames knallen maar door geen ene bruine pistel te bekennen op einde week 7 Ook kwa lengte smokkelen ze nog elke dag een kleine cm afstand van de bulp af. Inmiddels staan er weer een paar bijna tegen de bulp aan. Door de enorm hoge lichtdruk zo kort bij verbleken de bladeren doordat het chlorofyl afbreekt van de intense straling

            P1040416.jpgP1040414.jpgP1040417.jpgP1040415.jpg

            De bleekscheet die inmiddels goed bijgekleurd wash eeft toch erg veel last van TMV en meeldauw. Ik ga haar ook uit de tent halen. De Jamaica wil ik als even kan meeldauw vrij houden.

            P1040373.jpgP1040372.jpgP1040371.jpg




            P1040406.jpgP1040404.jpg
            Last edited by monty; 8 January 2012, 02:16.

            Comment


              Re: Montys Wintertuintje

              Ze staan er toch lekker bij hoor

              Comment


                Re: Montys Wintertuintje

                Wat is de bloeitijd van de Jamaicanen Monty?
                Zijn het echte sativa`s?

                Comment


                  Re: Montys Wintertuintje

                  *Getting a hard on*

                  Comment


                    Re: Montys Wintertuintje

                    Ziet er weer goed uit monty, en leuke foto's weer.

                    Maar die zullen wel een week of 13 a 14 staan denk monty als ik zo naar je planten kijk, en je al zelf zegt dat er eind week 7 nog geen bruine pistels zijn te bekenne.....ze begint net los te komen denk...

                    Succes met je bulb vrij te houden

                    Grtz

                    Comment


                      Re: Montys Wintertuintje

                      Worden steeds mooier!
                      16x Amnesia onder 600W
                      Mooi in volle bloei!!

                      Comment


                        Re: Montys Wintertuintje

                        Het blijft allemaal zo mooi groen bij jou, ik loop achter op jou maar heb zelf alweer de herfst in da house...................

                        Comment


                          Re: Montys Wintertuintje

                          gaad lekker daar man ze worden moi dik de toppen ze grt

                          Comment


                            Re: Montys Wintertuintje

                            Comment


                              Re: Montys Wintertuintje

                              Die haan in het begin doet het'm!
                              mooi.

                              Comment


                                Re: Montys Wintertuintje

                                Leuk filmpje monty, vooral de muziek is erg lekker.
                                Alfa blondi

                                Groetels!

                                Comment

                                Bezig...
                                X