Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Daar zijn we weer met een update:
De dames gaan lekker hard en lijken de no mercy pottingsoil heerlijk te vinden. Om een goed overzicht te kunnen geven over waar ik geheid de fout weer in ga heb ik besloten om iedere dag aantekeningen te maken en deze te vermelden in mijn posts. In deze aantekeningen heb ik het over temperatuur, zowel dag als nacht. lamp hoogte, watergift en voeding. Alles om een zo een kweek zo overzichtelijk mogelijk te maken.
12/12 dag: 4
Plantjes gaan lekker. de 2 achtergebleven zaden zijn nog steeds niet boven. Vandaag heb ik de plantjes alleen een kleine hoeveelheid kraanwater gegeven zodat de bodem niet uitdroogt.
Lamp aan temp: 26,4 graden
Lamp uit temp 19,8 graden
Lamp hoogte 35 cm
12/12 dag: 5
Plantjes gaan gewoon lekker door. de 2 achterblijvers zijn nog steeds niet boven. Ik geef vandaag een klein theelepeltje Bacterial en een kwart Co2 tab.
Heb vandaag een fles drip clean aangeschaft zodat ik met mijn blumat systeem kan werken.
lamp aan temp: 25,8 graden
lamp uit temp: 19,3 graden
lamp hoogte: 35 cm
12/12 dag :6
De kleintjes gaan onwijs hard. Denk dat dit komt door de vloerverwarming. Er is weinig strekking, de kleintjes blijven allemaal zo een centimeter of 2 onder de rand van de bak waar ze in staan.
Om de zoveel dagen maak ik ook foto's en vandaag is de dag!! Heb veel moeite om de LV hoog te houden. heb besloten om hier niet extra moeite voor te doen. De meningen over LV bij zaden verschillen nogal.
Lamp aan temp: 25,9 graden
lamp uit temp:------
lamp hoogte: 35 cm
Klots is niet zo goed met voeden. Hij denkt vaak. lekker veel voedsel daar wordt de plant groot en sterk van. Fout!! De voeding is er om het fotosynthese proces optimaal te houden. Te veel voeding is slecht voor de plant en zorgt ervoor dat wortels van planten beschadigd raken en bepaalde voedingstoffen niet meer gaan opnemen. Wat zorgt er voor dat de planten wel dik en vet worden? Jawel dat is licht!! Maargoed zo een dikke HPS lamp zorgt ook voor veel warmte en te veel warmte is weer niet goed want dan verbranden je plantjes. Goed ventileren dus en kijken hoeveel watt HPS je in je hokje kwijt kan. Op dit moment kweek ik met 300 watt maar wil over een weekje het wattage gaan opschroeven naar 400 watt. De cannabis plant is een c4 plant en dat houdt in dat er geen licht verzadiging kan optreden. Hoe hoger het wattage des te hoger de opbrengst
Voor de mensen die ingewikkelde teksten willen lezen heb ik een stukje van wikipedia afgehaald waar wordt uitgelegd onder welke omstandigheden onze geliefde planten het best gedijen.
FOTOSYNTHESE Fotosynthese is een proces waarin lichtenergie wordt gebruikt om koolstofdioxide om te zetten in koolhydraten, zoals glucose. Het proces komt voor in planten en sommige autotrofen of fotoautotroof genoemd. Autotrofe organismen zijn in staat om zichzelf van energie te voorzien en kunnen zichzelf synthetiseren uit de abiotische componenten: anorganische stof (w.o. water en koolstofdioxide) en licht. Hierdoor zijn ze onafhankelijk van andere organismen voor hun bestaan.
Fotosynthese kan onderverdeeld worden in oxygene fotosynthese en anoxygene fotosynthese, afhankelijk of er zuurstof wordt gebruikt. Oxygene fotosynthese gebeurt in landecosystemen en in de toplaag van wateren. Daarbij wordt zuurstof geproduceerd die een groot deel uitmaakt van de atmosfeer. Verder is er voornamelijk op grote diepten in oceaan een vorm van fotosynthese waarbij geen zuurstof geproduceerd of gebruikt wordt. Dit heet anoxygene fotosynthese. Organismen die energie vastleggen door middel van fotosynthese worden fototroof genoemd. Naast fotosynthese zijn er ook chemotrofe organismen die leven van chemosynthese.
C4-fotosynthese
Bij de zogenaamde C3-planten, zoals de meeste planten, wordt CO2 vastgelegd in 3-fosfoglyceraat, een molecuul met 3 koolstofatomen.
Bij de zogenaamde C4-planten, zoals , suikerriet, sorghum en teff, wordt CO2 eerst vastgelegd in oxaloacetaat, een molecuul met vier koolstofatomen. Hierbij is het enzym fosfo-enolpyruvaatcarboxylase betrokken, dat een hoge affiniteit (aantrekkingskracht) heeft voor CO2blad van deze planten, waarbij er een nauw contact is tussen de bladnerven met de daaromheen gelegen schedecellen die bij de C4-planten ook chloroplasten bevatten en daardoor ook betrokken zijn bij het vastleggen van de CO2. Er is een actief CO2 transport, terwijl dit bij de C3-planten passief is. In de om de schedecellen liggende mesofylcellen vindt de Calvincyclus
Comment