met een redelijke opbrengst- gaat echt niet meer lukken: het is gewoon te laat voor pas gezaaide kaswiet, want de resterende groeiperiode is te kort.
Zelf heb ik per 1 juli nog wat Heribei's van Sannie gezaaid en buiten gezet. Het is maar een experiment, maar ik vermoed dat ik een maand te laat begonnen ben.
De Heribei's zullen best wel in de bloei schieten, net als jouw planten, maar ze hebben een veel te korte groeiperiode gehad: de planten zijn zo klein dat de opbrengst minimaal zal zijn.
En jij bent zelfs nog bijna een maand later begonnen dan ik: dus je oogst zal vermoedelijk nog magerder dan die van mij zijn.
Kraanwater heeft een pH van ongeveer 8 en is dus basisch. Spa met een pH van 6 is lichtzuur. Als je 75 % kraanwater neemt en 25 % spa houd je voedingswater over met een pH van ver beneden de 7. Want de zuurgraad wordt weergegeven in een logaritme reeks. Een pH van 7 is 10 keer zo zuur als een pH van 8. En een pH van 6 is 100 keer zo zuur als een pH van 8. Vandaar dat je met relatief weinig Spa de zuurgraad van water met een pH van 8 kunt bijstellen tot beneden de 7.
Succes, Kwasi
Zelf heb ik per 1 juli nog wat Heribei's van Sannie gezaaid en buiten gezet. Het is maar een experiment, maar ik vermoed dat ik een maand te laat begonnen ben.
De Heribei's zullen best wel in de bloei schieten, net als jouw planten, maar ze hebben een veel te korte groeiperiode gehad: de planten zijn zo klein dat de opbrengst minimaal zal zijn.
En jij bent zelfs nog bijna een maand later begonnen dan ik: dus je oogst zal vermoedelijk nog magerder dan die van mij zijn.
Kraanwater heeft een pH van ongeveer 8 en is dus basisch. Spa met een pH van 6 is lichtzuur. Als je 75 % kraanwater neemt en 25 % spa houd je voedingswater over met een pH van ver beneden de 7. Want de zuurgraad wordt weergegeven in een logaritme reeks. Een pH van 7 is 10 keer zo zuur als een pH van 8. En een pH van 6 is 100 keer zo zuur als een pH van 8. Vandaar dat je met relatief weinig Spa de zuurgraad van water met een pH van 8 kunt bijstellen tot beneden de 7.
Succes, Kwasi
Comment