Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Eb en vloed. Anesia seeds orignal gorilla #4 en frozen black cherry

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #46
    28/06/2024


    Beginnende pruikjes op paar planten. Dus de voorbloei begint. Hopelijk komen ze nog groot genoeg om mijn tent te vullen.

    Klonen nemen zal mss niet meer kunnen ook zeer weinig om klonen te nemen omdat ik er vroeger bij wou zijn zodat mijn tent juist vol staat en niet constant moet bijsnoeien zoals bij de bruce banners

    Ik hoop echt dat ik er niet te vroeg bij ben☹️.

    Het is echt het prille begin nog en nog niet overal. Morgen terug kijken voor klonen maar die moeten een minimum grootte hebben zeker?

    image.jpg

    Comment


    • NewNoobie
      NewNoobie commented
      Editing a comment
      Hoe bedoel je? Voor de tent vol te krijgen? Ja ik il die volledig dicht.

    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      ik bedoelde inderdaad met omschakelen.... maar dan wordt het nog spannend.. bij mij was de meeste rek er meestal wel uit als ze eenmaal pruikjes kregen.. bladkleur oogt overigens wat licht of is dat recht onder de verlichting?

    • NewNoobie
      NewNoobie commented
      Editing a comment
      Dat is recht onder de belichting en is wat aan de lichte kant. Ik vermoed ondervoeding wat ipgekrikt is sinds gisteren ofzo in combinatie met veel licht 75% procent van van 480 w op 45 cm momenteel. Er wordt ook meer gevloed nu. Hopelijk groeien ze nog veel. Kga strek aanmoedigen door vanmiddag ir lampen nog in te hangen. En een afzuiging voor extra zuurstof. Zijn maar 1 maal getopt geweest.

    #47
    Ik zou nog graag een kweek starten maar in vraag me af autoflower of regulier. Liefst een fast eun voor de lichturen verminderen

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      probeer eens fotoperiode gelijk op 12/12. Dan wel direct volle bak licht erop. Duurt wat langer voor ze boven zijn maar ze hoeven de schok niet te verwerken. Maar eerlijk is eerlijk, onder de 90 dagen totaal is mij nog niet gelukt (vanaf zaad in de grond tot oogst). Scheelt wel veel stroom tov van autoflower

    • NewNoobie
      NewNoobie commented
      Editing a comment
      Het zou nog eens een idee zijn om mijn zaadjes van rqs eens door te duwen. Mijn ontvochtiger gebruik ik niet dus ik zou het moeten timen als mijn ene kweek gedaan is de ander in bloei staat. Nog nooit rot gehad begin de bloei wel.

    #48
    2/07/2024

    Al 4 dagen op sukkel met mijn gezondheid en daarom niet in mijn tuintje kunnen bezig zijn. Nog geen klonen genomen, gelukkig nog niet gelollipopt. Zal dus nieuw zaad worden en ik wil purple gaan.

    Met dat ik niet thuis was mijn tuin hals overkop achtergelaten waar de nido in fout stond zonder netwerk verbinding hebben de plantjes 2 dagen voedingswater met een te hoge pH van 6,8 gekregen.

    Geen zware schade gelukkig, wss door dat er nog niet gelollipopt was dat er voedingsstoffen vn de onderste blaadjes kon genomen worden. En het ook in calcium gebied ligt de pH van 6,8. Om even te compenseren heb ik de ph op 5,6 gezet zodat mijn
    medium wat extra kan afzuren en de plantjes de voedingsstoffen kunnen nemen voor een iets lagere pH.

    Nido draait terug.

    Meeste plantjes zijn terug donkergroen behalve die ene die toch al van geboorte die tekenen begon te vertonen, we gaan voor een goed gemiddelde.

    Verder dus de IR lampen gaan een kwartier voor de hoofdlampen aan voor een kwartier en na lampen uit ook, ze strekken wat meer hierdoor wat de bedoeling is, toch heb ik nog spots in mijn tent die leeg zijn hopelijk geraken die nog vol.

    Oja en bloei, wordt aftellen voor green sensation te gebruiken al twijfel ik om een lagere dosis te geven om de Ec lager te houden. Houden jullie altijd aan de verhoudingen?
    Mja pornotijd.
    image.jpg

    image.jpgimage.jpgimage.jpg​​image.jpgimage.jpgimage.jpg

    Comment


    • Corleone1933
      Corleone1933 commented
      Editing a comment
      Ziet er goed uit, beterschap.

    • DerpiE
      DerpiE commented
      Editing a comment
      Snap het nut niet goed van die voedingscomputer als je nog geen 4 dagen zonder zorgen je boel kunt achterlaten. Is het niet net de bedoeling dat je bij wijze van spreken nog 1x per week je vat moet aanvullen en klaar?

    • NewNoobie
      NewNoobie commented
      Editing a comment
      Het is idd een ongelukkig voorval dat ik toen een fout had erop.

      Mja die stond in fout als er iets verstopt is doet dat niet veel wat normaal is. Normaal gezien kiep ik water in savonds en tegen de ochtend is het geregeld.

      Maar die heeft zeker nut als die werkt.

      Nut 1: op afstand controle wat doet mijn pH en voeding.

      Nut 2: gewoon water kiepen en voeden

      Nut 3: preciese regeling als de ec vb 0,7 daalt na 1 voeding (ik voed meerdermaal per dag en ben dan normaal niet thuis), dan geeft die voedingscontroller 0,7 bij.

      Dan
      Kan je nog zeggen van maar als je uw vat groot genoeg neemt dan blijft die stabiel.

      Maar dan nemen uw planten vb meer of minder voeding dan doen ze dat nog maar meet je het simpelweg niet (zoals blind rijden), hier kan constant tot bij die grens regelen (natuurlijk niet als ze teweinig voeding opnemen want die voedingscontroller kan geen voeding uit het water nemen maar in dat geval moet je een lagere ec waarde instellen en water bijgieten op het tijdstip dat het langst duurt tussen 2 voedingen).

      Kort uitgelegd een gemak en wat precieser bijregelen.

    #49
    Zien er prima uit, beterschap!
    Horks Fototopic 2.0

    Comment


    • NewNoobie
      NewNoobie commented
      Editing a comment
      Bedankt😊

    #50
    3/06/2024

    Geen nieuwe foto’s enkel mijn bevestigingen. Dus ph zat eergisteren op 6,83. Ik heb een correctie gedaan naar 5,6 ondertussen is er een paar keer gevoed geweest. Ondertussen staat de pH op 5,9. Ik ben benieuwd naar wat die stabiliseerd voor ik de water bijvoeg of nog aanpassingen doe. Nido staat ip 6 ingevuld geloof ik maar zonder pH+ in

    Comment


    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      De pH loopt altijd op, dat is juist goed zodat de plant alle spectra van de voeding kan opnemen. Te vaak de pH corrigeren zal dit tegengaan met tekorten als gevolg. Wanneer je kweekt op aarde corrigeer je ook niet steeds de pH. Stop daar eens mee en doe dat wanneer je je vat bijvult. Stop ook eens met meten tot die tijd.

    • NewNoobie
      NewNoobie commented
      Editing a comment
      Dit is slechts 1 correctie van wanneer die buiten bereik lag en de meetwaarde een dag erna. Maar ben ik ook niet van plan te doen. Mss tijdens vollebloei op lagere pH werken om meer PK te kunnen geven.
      Last edited by NewNoobie; 8 July 2024, 19:29. Reden: Foutje

    #51
    4/07/2024





    Wat nieuwe fotootjes gemaakt. Lichtjes spijt dat ik de al vroeg omgeschakeld heb, ik begrijp waarom ze zo snel in volle bloei gaan.

    Blijkbaar triggeren de IR lampen dit wat handig kan zijn maar ik wou gwn even wat meer stamgroei bevorderen zodat de tent vol stond aan het net. (In voorbloei=geslacht tonen maar nog geen pruikjes)

    Waar de planten dicht bij elkaar staan helemaal rechts, zijn de planten hoger omdat die minder gescrogt zijn. Nuja mss moet ik het maar met een korrel zout nemen en krijgen sommige toppen gwn meer zijlicht🙂.

    Ik ga de IR lampen toch even laten gaan.

    Verder de pH van 5,5 instellen is goed gelukt om mijn medium tussen 5,5 en 6,5 terug te krijgen want ik ben geindigd op 5,9. Wat perfect is voor bloei maar zal toch nog opteren om boven de 6 te geven om ze nog even goed voorzien van calcium terwijl ze nog aan het begin van de bloei staan en ze meer behoefte aan PK hebben (wat volgens de chart van 5,5 tot 6 is).

    Oja ook opgemerkt dat er beter supllementaire lampen hebben bij mars hydro waar ze UR en IR uit elkaar getrokken hebben en zelfs diep rood licht hebben, waar ik de keuze moet maken en die lapen van mij zijn maar redelijk recent.

    Lampjes hoger door de groei. Wat verlang ik om mijn lampen 100% te laten gaan staan nu nog op 75%.

    Dit weekend moet ik lollipoppen!

    Fotootjestijd.

    image.pngimage.jpgimage.jpgimage.jpg

    Comment


      #52
      Geen plant heeft het liefst een vaste pH waarde, dat is echt een denkfout die je maakt. Maar ik val in herhaling.

      Staan er prima bij!
      Horks Fototopic 2.0

      Comment


      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Zeg ik ook niet hé, slechts een voorbeeld maar als ik moet wachten tot ik er een te kort zichtbaar is in de blaadjes als voorbeeld voor ik mijn voedingswater aanpas. Dan is het al een beetje mis want de onderste blaadjes zijn vergeelt😉

      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        Ik zeg niet dat je moet wachten op tekorten, je parafraseert goed bedoeld advies. Maar prima, ik zwijg verder.

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Ik ervaar geen problemen, ik weet dat het goed bedoeld is maar ik heb alles naar wens met mijn gesloten regelsysteem die me feedback geeft in de vorm van meetwaarden. Ik kan er op reageren voor de problemen zich stellen voelt een beetje aan als de toekomst te kunnen lezen😏.

        Ik blij met mijn systeem gij blij met het uwe zoals een wereld zonder problemen😌

      #53
      6/07/2024

      Lolliploploplop vandaag de schaamhaartjes afgedaan van de dames. Van onder naar boven al wat geen licht kreeg weg, toppen die nooit tot boven geraakt zijn af en tenslotte de lange slongels die zich in druk gebied bevinden die wel tot bovenaan geraakt zijn ook weg.

      Paar dagen geleden wou ik strek om mijn tentje vol te krijgen, wel ik heb strek gekregen jammer genoeg niet precies alleen waar ik het wou.

      De UV lampen gaan aan 5min ieder uur wanneer de hoofdlampen aangaan.

      Green sensation begin ik halve portie vanaf het weekend van 20 juli.

      Oja ook te weten gekomen waarom de nido niet werkte, als mijn reservoir te leeg komt te staan dan trekt mijn aanzuigpomp lucht en pompen werken niet goed met zuurstof, de nido reegeert dan te weinig flow, de meetwaarde klopt dan niet omdat de sensor niet volledig ondergedompeld is en dan stopt hij ook met doseren. Goede werking als je het mij vraagt.
      Ik heb een sensor voor het waterniveau maar die niet geinstalleerd omdat ik verkeerd had geboord in een andere voedingsbak😓 (ja kan het water ook gravitair naar de nido brengen maar dat is ook terug boren in het voedingsbak). Paar ketels water erin en morgen lees ik de waarden en die zullen perfect liggen🥳.

      Jullie mogen eens mee onder de rok kijken van mijn meisjes🥸🤭.

      Eerst voor en da na en als laatste een overzichtje van alles.

      image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

      Comment


      • Voor het eerst
        Voor het eerst commented
        Editing a comment
        nou ja feit is.. het is een fijn apparaat. Toch zou ik hem niet opnieuw aanschaffen voor bijvoorbeeld een kokos ronde. RDWC neemt het enorm veel werk uit handen. Maar dan zou ik wellicht voor iets uitgebreiders gaan (met VPD meting etc). Blijft een mooi iets dat ze zoiets kunnen maken

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Voor het eerst, mja met koko heeft het systeem een nog grotere dode tijd (houdt water langer vast voor het terug stroomt naar je vat) maakt het idd wat onhandiger behalve dat je acties van op afstand kan doen. Een voedingscontroller heeft zijn beste functie natuurlijk in een RDWC systeem.

        De dode tijd zou ook veel beter zijn met een drip systeem op rotswol (wel slechter vgl RDWC omdat je daar geen tussen medium hebt(dode tijd =0)) omdat je het oud water er gravitair doorduwt.

        Of nog beter dan met rotswol zou hydroton zijn omdat het water nagenoeg direct terug keert en de wortels meer zuurstof hebben. Maar daar tegenover staat met slechte hydroton dat je voortdurend mag afzuren zoals ik had bij mijn vorige zomerkweek met de bruce banners (man wat was dat een struggle omdat handmatig te doen maar werkte wel). En laat staan dan al die korrels achteraf dan terug reinigen😞.

        Maar het is wel een gemak.

      • Voor het eerst
        Voor het eerst commented
        Editing a comment
        In feite werk ik nu met een druppelsysteem (Blumat). Mijn water staat dus zo 3 weken te circuleren (in het vat, niet in het systeem)

      #54
      Mooi veldje
      verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

      Comment


      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Wel een beetje leeg in de midden😅

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Maar bedankt 🙂

      #55
      Gaaf dat het zo egaal is😁
      Lopend verslag

      Comment


      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Bedankt. Zo egaal dat ik het kon maken, aan de zijkanten is het wat lager dan het midden omdat de plantjes tegen duwen en dan nog die strek maar veel beter dan ongetrained.

      #56
      10/07/2024

      Gisteren al opgemerkt maar de lampen waren al uit dus ik kon de tent niet meer open doen. Maar het metabolisme van mijn planten is verminderd. Ec waarde gemeten stijgts en logischer wijze de pH is gedaald.

      Mogelijkse redenen, lollliploppen maakte dat mijn planten minder plantmateriaal moet onderhouden, vochtigheid die door het natte weer te hoog kwam of door bloei hebben ze meer nood aan pK wat niet zoveel beschikbaar is aan die pH.

      vanavond tentje opentrekken en hopelijk geen verbrande bladpunten door overvoeding.
      Water bijgieten tot de Ec te laag staat (bij het eerste keer voeden zal de Ec stijgen door dat het meduim half geflushed wordt). PH neutraal houden want die zal door de zelfste redenen toch falen eerst.

      En niet vergeten de nido wat lager instellen zodat die zelf de voeding niet optrekt ipv te flushen😅.

      Comment


        #57
        Netjes hoor en goed opgelost met dat 'wandelpad' er tussen!
        Horks Fototopic 2.0

        Comment


        • NewNoobie
          NewNoobie commented
          Editing a comment
          Idd en eerlijk gezegt is deze opstelling is grotendeels afgekeken van Hork en ik leer ook bij deze kweek was dat overbelichting en de afzuigers toch hoger laten gaan.

          Ieder systeem heeft voor en nadelen en dit ligt me heel goed veel beter dan op bio maar alle respect voor andere waarmee hun systeem voor hun werkt

        • Hork
          Hork commented
          Editing a comment
          Maar ik laat het water ook terug stromen. Alle 'problemen' waar jij tegenaan loopt gelden ook voor mij. Maak het jezelf makkelijk want daar is het systeem voor bedoeld! Pas als het vat voor 3 kwart leeg is hoef je weer bij te vullen en te sturen. Dat is meestal na 3-4 dagen.

        • NewNoobie
          NewNoobie commented
          Editing a comment
          Het zijn niet echt problemen slechts meetwaarden die je niet hebt.

        #58
        Inmiddels voedingsvat bijgesteld en aangevuld. Gevloed veel later dan normaal en met de lampen uit wat ik nooit doe. Maar liever dat dan dat ze tot het volgende keer vloeden in te hoge ec zitten. Terug chillax

        Comment


        • Voor het eerst
          Voor het eerst commented
          Editing a comment
          Ik denk dat je beste toch op een combinatie van die 2 stuurt. Ik weet dat het mogelijk is om alle waarden perfect te hebben en toch slechte planten. Oorzaak, verkeerde interpretatie of verkeerde basisinformatie. Als voorbeeld mijn eigen ronde.. Ik heb steeds gestuurd op een PH van circa 5.8-6.0 omdat ik had gelezen dat dat op kokos ideaal was. Nu blijkt echter dat mijn voedingslijn een PH rond de 5.5 adviseert. Nog erger.. deze ook automatisch naar deze waarde stuurt, ofwel lekker veel KH plus erin om de ph stabiel te krijgen met als gevolg verkleuringen in het blad. Die verkleuring was voor mij de reden om de waarden nog maar eens opnieuw op te zoeken, tenslotte was alles perfect volgens de metingen.

        • Hork
          Hork commented
          Editing a comment
          Vooropgesteld, ik ben hydrokweker dus kan ik niet zonder metingen. Een combinatie van meten en lezen is zeker aan te raden. Nog een stap verder is steeds werken met dezelfde genetica door te klonen en elke kweek als geheel te 'meten'. Ik weet dat Amnees niet meer voeding nodig heeft dan Ec 1.3. Ik weet hoeveel ml grow nodig is op 1 liter water om uit te komen op Ec 1.3. Zo ook met de pH min. Doordat ik dat al zo vaak gemeten heb, kan ik in principe volstaan met maat bekers, zonder nog iets af te hoeven lezen van Ec en pH meters. <--- In principe want ik houd van meten, dus waarom niet? Maar ik meet niet vaker dan wanneer het vat moet worden aangevuld. Of dat optimaal is wil ik niet beweren, ik zeg alleen dat het werkt en minimale inspanning kost. Wanneer je alles meet en steeds optimaliseert heb je meer werk maar wie weet ook meer oogst.

        • NewNoobie
          NewNoobie commented
          Editing a comment
          Hork beide is idd het beste. Die meter zal niet zeggen als je eens met toprot zit en dergelijke. Mja als je een voedingscomputer hebt en alles op afstand kan doen met een duveltje in de hand of van op het toilet is het allemaal geen werk en waarom dan niet hé.
          Als een Ec wat stijgt geen probleem een keteltje water bijgieten moet ik zoiezo omdat die planten zuipen.

          En idd met klonen werken is idd veel beter. Merk ik nu ook met die 2 soorten, de ene donker groen en de ander iets lichter van kleur zoals op vorige foto’s met hetzelfde voedingswater omdat ze verschillende behoeftes hebben.Meer dan de gouden middenweg vinden kan ik niet.
          Last edited by NewNoobie; 19 July 2024, 05:54.

        #59
        Voor het eerst vpd meting zir er in hé.
        image.png

        Comment


        • Voor het eerst
          Voor het eerst commented
          Editing a comment
          zeker wel, anders zou die niet kunnen meten. Maar denk je dat deze 0.8W een negatieve invloed zal hebben op je planten? Ik denk van niet (ervaring zegt ook van niet). Ik ben er in het begin wel bang van geweest, plakte alle lampjes van apparatuur in de kweekruimte af.. Ging toen wat logischer denken en bedacht.. Als ik mijn planten buiten bekijk (ook kortdag planten) die doen het prima terwijl er letterlijk de hele nacht een lantaarnpaal staat te branden op een paar meter afstand. Ik denk dat je met licht vooral moet kijken naar je hoofdverlichting en in het geval van led, volledige uitschakeling van de panelen! Dat laatste wil in mijn eigen ervaring nog wel eens een probleem geven

        • NewNoobie
          NewNoobie commented
          Editing a comment
          Voor het eerst mja als je dat doet zal je het wel zo zijn. Ik kies eieren voor mijn geld. Mijn afzuiger staat zoiezo volle bak maar snachts kan de vochtigheid wat oplopen dat ik zeker niet op perfecte vpd zit, laat staan tussen de vochtwaarden voor in bloei maar in het begin van bloei kan het toch geen zooon kwaad en met dat ik (sog)scrog heb ik veel meer kleinere buds waar vocht minder snel opstapelt + als er een top sneuvelt is het nog niet zo erg omdat het snel onder controle is.

        • NewNoobie
          NewNoobie commented
          Editing a comment
          Voor het eerst mja als je dat doet zal je het wel zo zijn. Ik kies eieren voor mijn geld. Mijn afzuiger staat zoiezo volle bak maar snachts kan de vochtigheid wat oplopen dat ik zeker niet op perfecte vpd zit, laat staan tussen de vochtwaarden voor in bloei maar in het begin van bloei kan het toch geen zooon kwaad en met dat ik (sog)scrog heb ik veel meer kleinere buds waar vocht minder snel opstapelt + als er een top sneuvelt is het nog niet zo erg omdat het snel onder controle is.

        #60
        Lichte tekenen van paarsheid bij een frozen black cherry hopelijk komt het nog meer.

        image.jpg

        Comment

        Bezig...
        X