Tijdens mijn zoektocht naar de ideale af zuur methode, ben ik gestuit op een van de bouwstenen van leven.
Omdat mijn voeding PH verlagend is, kan ik dit (ook) niet direct in mijn vat gooien. Als ik op 1L ga mengen, om de EC met +/-0,15 op 50L te laten stijgen, kom ik uit op een EC van 7,75 en een PH van 2. Waar neer ik er PH+ (kaliloog) bij doe, vormt dit een membraam. Nu ff serieus, om de PH weer naar 5,4 te krijgen moet ik er buiten proportioneel PH+ bij doen. Om 50L EC 0,61 met PH 0,2 te laten stijgen, gebruik ik 1cc PH+. Om het bovengenoemde brouwsel (1L) met PH 0,5 te laten stijgen, gebruik ik 3cc PH+.
Kan iemand mij vertellen waarom ik zo veel loog moet gebuiken, bij een hoge EC?
Voeding en kaliloog zijn in vloeibare vorm, dus kan ik dan verzadiging uit sluiten?
Grtz.
Comment