Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Het wijfje legt in haar leven tot 1000 eitjes in losse pakketjes rond de wortels van gastplanten. Na verschillende dagen komen de larven uit en voeden ze zich verschillende maanden.
Het ontpoppen kan tot 20 dagen duren. Uitkomende volwassen diertjes voeden zich met bladeren en jonge scheuten en kunnen tot 100 dagen leven.
Gewoonten
De volwassen dieren richten schade aan door inkepingen te maken in de bladranden (dieper dan gelijkaardige schade door rupsen).
De larven voeden zich met plantenwortels en kunnen verwelking en dood van de plant veroorzaken. Tuinsnuitkever.
Phlyctinus callosus.
UitzichtLevenscyclus.
De eitjes worden in de herfst gelegd en komen uit na 10 tot 14 dagen.
De larven wroeten in de bodem om zich te voeden met wortels van planten en ontwikkelen zich tijdens de winter en de lente. Ze verpoppen zich in september en de volwassen kevers komen uit in oktober.
De volwassen kevers leven maar tot april.
Gewoonten.
Volwassen snuitkevers vallen bloemen, knoppen, bladeren en fruit aan.
Ze eten 's nachts en zijn overdag inactief, ze houden zich dan verscholen onder bladeren, schors enz.
doen ze het nog goed? 1 plantje z'n bladeren blijven hangen..maar als ik goed kijk, zie ik dat er nog blaadjes beginne kome...Ze beginne ook wat geel uit te slaan...
Gisteren in een wat te actieve bui men plantjes overgepot. Conclusie: veel te vroeg. 1 plantje zijn aarde viel uiteen en had bijna nog geen wortel gevat, snel maar weer de grond in en afblijve! De ander was goed gelukt...
Maaaaar...rond 4u ging ik nog es ff kijke, ongelofelijk wat een sterk plantje, hij hong zelfs voor het overpotten een beetje slap, staat nu weer rechter! Hij is ook aan een nieuw setje bladeren bezig... Heb ook een heel klein nipje voeding bij men water gedaan, vinde ze precies ook nie slecht, ze reagere er toch niet verkeerd op...
Idd erg oppassen met voeding bij een zaailing in de eerste drie weken. Wortelverbranding wil je er nu zeker niet bij na de wortelschade van de te vroege overpot.
Ja dat kan.
Met beendermeel kunnen fosfaattekorten in de bodem prima aangevuld worden.
De voedingsstoffen uit Beendermeel komen geleidelijk vrij. De fosfaat in het beendermeel is goed voor wortelontwikkeling en een rijke bloei.
Comment