Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
LR2's Outdoor 2017: Boots in the ground / Turf War
Geen nieuwe camera, wel de lens eens gepoetst. Maar goed licht buiten vergroot de kwaliteit wel wat, vooral met zo'n digicamera als de mijne.
De hommel zit aan de blauwe bes inderdaad. En voor zover ik weet zijn nergens kabouters te zien. 't Is maar een sfeerimpressie, want echt veel wiet is er nog niet vast te leggen.
Mwa, ze zijn pas bij de derde bladset hoor. Je hebt nog niks gemist
De vaart komt er deze week pas in, en de kans bestaat dat ik opnieuw ga beginnen. Iets te voorbarig geweest qua weersverwachting; als de bloei bijvoorbeeld volgende week al begint, terwijl de planten nog geen 10cm zijn, dan gooi ik ze weg en begin ik gewoon opnieuw.
Blijkbaar schreeuw ik al een paar jaar het verkeerde merk voeding.. Ik krijs DCM maar het blijkt gewoon Pokon te zijn.
Mijn fout. Rectificatie bij deze!
Voor de basisstoffen gebruik ik bovenstaande verpakkingen
Voor de sporenelementen (niet handig om die te vergeten, want enkel NPK is leuk, maar niet voldoende) gebruik ik onderstaande fles.
DSCF9429.JPG
Hier gebeurt iets raars. Los van de fliebjes, is er een soort dubbele tak aan het groeien. Beetje vreemd.
DSCF9427.JPG
Net wel/geen bloei begonnen. Reveg. Alle tijd. P#2 groen. DSCF9425.JPG
Moedertje P#2 groen. Flinke klap gehad van lamp -> zonlicht. Daar bovenop vorst en bloei. Ook hier reveg. DSCF9426.JPG
P#2 paars, ook reveg.
DSCF9428.JPG
Deze denkt al aan bloeien; typische kropvorming bovenin. Na een aantal jaar leer je het wel herkennen. Dat is een autoflower die niet door mag voor de selectie.
Voorlopige conclusie: Heeft super vroeg beginnen echt veel verschil gemaakt?
Het antwoord is: NEE.
Waarom niet?
De planten hebben 3 weken stil gestaan, terwijl de biologische klok wel door tikte. Ik reken dus op vroege bloei. Maar als dat niet zo is, weet ik wel dat het 'laat ik eens wat later bloeien maar ik ben wel autoflower'-gen prima wordt doorgegeven.
Die informatie is erg bruikbaar, want het geeft aan of het een recessief of dominant trekje is. Dat is bruikbaar in toekomstige generaties, en het doorfokken van autoflowers in het algemeen.
Daar heb ik de White Rihanna op geselecteerd, dus het is nu even zien of dat is doorgegeven. Zowel in de WR#3 als de [P#2 x WR#3]
De kruising P#2 auto x White rihanna zou meer duidelijkheid moeten verschaffen over de aard van het gen. P#2 auto was vroeg, WR#2 laat.
De WR#3 zou bevestigend moeten zijn: wordt het doorgegeven, of zijn die 3 generaties autoflowers gewoon zo laat gaan bloeien door toeval of voeding ofzo?
Opmerkelijk puntje voor de kruisers onder ons, en een puzzelstukje dat pas op zijn plek valt dankzij wat leeswerk over genetica:
Ik had een Punisher #2 vorig jaar, met dominant gen voor normale bloei, en recessief voor autoflower. Toch werd het een autoflower.
In zo'n 1:3000 gevallen wordt er niet van beide ouders een chromosoom gepakt om een paar te vormen, maar wordt een chromosomenpaar gevormd van slechts een enkele ouder.
Dat betekent dat soms, in zeldzame gevallen, een recessief gen toch tot uiting kan komen als een van de ouders dat gen had. Omdat van de recessieve ouder een paar wordt genomen, in plaats van een enkel chromosoom, komt het gen toch in de nakomelingen. Het kan ook andersom werken met tweemaal een dominant gen uit die ene ouder.
Moeilijk allemaal.
Maar we gaan het zien, lekker weer is het in ieder geval wel!
Als bijvoorbeeld een chromosoom beschadigd is, en het organisme heeft een reparatiesysteem of andere controle ingebouwd, dan kan de reparatie plaatsvinden met (vaak) moederlijke chromosomen.
Veel vaker blijft de beschadiging niet gerepareerd. Dan komt de embryo niet tot ontwikkeling. In planten merk je dat nauwelijks, in wiet al helemaal niet; we zien onrijp zaad gewoon als onrijp, en we gaan niet de moeite nemen om dat de controleren.
Ik kan je ook vertellen; het is best een klotewerk om dat uit te zoeken. DNA is lang houdbaar, en lang te controleren, behalve als het in iets doods zit. Dan breekt het razendsnel af.
DSCF9434.JPG
"Weet je wat lachen zou zijn? Vier bladeren maken per node, in plaats van twee!" Zoals ook in de vorige post gezegd: deze plant is iets raars van plan.
ah zo, goeie oplossing van de natuur toch? ik vind het in elk geval prachtig.
Net als die foto's trouwens! Prachtig
4 bladeren per node is wel grappig inderdaad
Ziet er goed uit! mag ik vragen op welk punt jij de AF in de grond hebt gezet?
De AF's van m'n pa zijn zodra we de haartjes in de oksels zagen de grond in gegaan, wat is volgens jou een geschikt moment?
voorkeur natuurlijk zaaien in volle grond (of eerst laten kiemen), maar ik neem aan dat je gezien de kou dat ook niet hebt gedaan?
Comment