Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Amnesia Haze 1x Outdoor - Geadopteerde wees

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Amnesia Haze 1x Outdoor - Geadopteerde wees

    Korting op 420shop
    Hey, hier komt mijn kweekverslag van mijn eerste kweek. Meteen een van de makkelijkere soortjes voor buiten: Amnesia Haze.

    De reden van deze keus is omdat een vriend van mij met stekjes opgescheept zat er een aantal kwijt moest. Aangezien ik amnesia haze zowel medicinaal en recreatief gebruik de uitdaging aangegaan. Heb namelijk al veel eevaring in het kweken van andere gewassen.

    Momenteel ben ik door omstandigheden even niet in staat om alles hier nier te zetten. Vanwege ernstige pijnklachten zit ik even tijdelijk aan de oxycodon, diazepam, diclofenac, paracetamol en cannabis. Toch wil ik de eerste foto's al delen omdat ik graag hoor als er iets mis gaat maar ik zelf het idee heb dat de plant he uitstekend doet lol.

    ik heb foto's vanaf het begin van de stek vanaf 10 mei. Ik vul dit topic zsm aan zodra ik wat fitter ben!

    *edit* kan zijn dat almmige bladeren een rare kleir hebben valt mij net op. Dat logt aan de foto, meer volgen snel!
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

    #2
    Supermooi...maarre...ze staat al in bloei ?
    Een gewone Amnesia zou nu nog niet in bloei staan.
    Is het geen autoflower ?

    Nee, als je echt een stek hebt is het geen autoflower.
    Autoflowers kun je niet stekken.
    Maar soms worden zaailingen ten onrechte ook stekken genoemd, dus ik dacht misschien vergis je je daarmee
    Ze staat er in ieder geval wel netjes bij.
    Succes!

    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

    Comment


      #3
      Sinds 24 juni verduister ik haar. Op de een of andere manier liet ze 26 juni al bloeiverschijnselen zien! Komt schijnbaar van een goede moederplant!

      Comment


        #4
        Welkom, ze ziet er inderdaad goed uit.
        Op naar beterschap en daarmee de topicvulling. Je kunt er blijkbaar wel wat van voor een eerste keer. Verduisteren en een scrog net zie ik daar right?
        Je kunt eventueel nog wat meer info geven, over type aarde, verduister ruimte, gebruik van voeding, potmaat, dingen die je opgevallen zijn, gemaakte keuzes enz.
        Voor degene die daar interesse in hebben. Zoals ik.
        Goede afbloei gewenst. Dat lijkt wel snor te zitten. Zolang je de plant braaf blijft verduisteren.
        Konijnenvlees is gezond & ik kan hard meppen.

        Comment


          #5
          Klopt. Scrog, beetje op een aparte manier gedaan maar het doet zijn werk. Aarde is gewoon simpele potgrond van de jumbo en er zit ca 47 liter aarde in. Niks bijzonders mee gedaan verder, dat kan in vervolg beter. Verder heb ik 1/5e van de aanbevolen dosis long lasting plant feed van de action na 2 weken in de grond verwerkt (NPK 13-13-13), na 4 weken heb ik organische mest toegevoegd ... kant en klaar van de intratuin op basis van oa. vinassekali, beendermeel, vlees en beendermeel, haarmeel, kippenmest en nog wat dingen als magnesium. In de groei heb ik 2 keer tijdens warm weer vloeibare voeding gegeven met NPK 7-4-6 (goedkoop spul van de action) in de halve dosering van de verpakking. Heb een EC meting gedaan, mijn 1e meter kon de EC niet eens meten (gaat tot 2 mS/cm3) maar uiteindelijk met de andere meter een EC van 3.7 gemeten. Kraanwater hier is 0.45 mS/cm3. Schrok van de meting, sindsdien ook maar geen vloeibaar voeding meer bijgegeven, de organische voeding zorgt al voor genoeg nutrienten blijkbaar. pH zit goed.

          De plant laat naar mijn inszien geen overschotten of tekorten te laten zien. Hierbij alvast wat foto's die ik heb kunnen uploaden. Ik rook zo eerst een jointje en zal dan langzaam aanvullen. Scherm van mijn laptop is stuk dus ik moet mijn TV + salontafel gebruiken (niet leuk met zware rugklachten).

          Hier alvast wat pics (dinsdag staat ze officieel 3 weken in de bloei):wnr1.jpg

          wnr4.jpg
          Attached Files
          You do not have permission to view this gallery.
          This gallery has 1 photos.

          Comment


            #6
            Supermooie plant!
            https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...oor-2017/page9

            Comment


              #7
              Dank voor de extra informatie. Het is te merken dat je ervaring hebt met plantjes. Leuk!
              Doe jezelf een plezier, repareer dat scherm of zet je tv op je eettafel neer ofzo Het moet geen fysieke straf worden even het forum bezoeken.

              Hoe verduister je? Wat voor ruimte?
              En welke uren hou je aan gedurende de dag?
              Ik volg! Want ik denk dat ik hier nog wel een of twee dingen kan opsteken.
              Konijnenvlees is gezond & ik kan hard meppen.

              Comment


                #8
                Dag allen,

                Het heeft even geduurd voor ik het weer zo ver kon krijgen om achter de PC te duiken. Het scherm repareren kost mij teveel geld (zelfs als ik het uit onderdeel uit china bestel, ik heb gewoon weinig te besteden), en mijn TV op de eettafel plaatsen gaat ook weer zo lastig, dit is namelijk een UHD van 153 cm (buiten het feit om dat ik nu met die rug liever niet met mijn dure TV ga zitten sjouwen). Het is even tijdelijk niet anders, van het weekend komen mijn ouders thuis van hun vakantie, zij hebben thuis vast nog wel een scherm over voor mij. Ik ben er ook al op zoek geweest naar een camera die daar ergens volgens mijn ouders in hun huis moet liggen maar heb de zoektocht gestaakt toen ik te lang bezig was (10 minuten lol). Alle foto's tot dusver zijn geschoten met mijn backup mobiel, een iPhone 4s van crapple (mijn goede telefoon is helaas gestolen).

                Verduisteren doe ik in een ruimte binnenshuis, een opbergkast in het halletje van mijn toilet en logeerkamer. In deze opbergkast die een schuifdeur heeft heb ik nog een extra gordijn (zgn. verduistergordijn lol) opgehangen omdat de schuifdeur zelf een klein beetje licht door laat. Verder is het halletje al pikdonker als alle deuren dichtzitten dus zou dit al niet zo'n probleem moeten zijn. Maar beter voorkomen dan genezen ...

                In mijn verdonkerhokje heb ik verder een temperatuur en luchtvochtigheidsmeter staan. Ik maak me enigszins een beetje ongerust dat de luchtvochtigheid rond de 50 - 55% start wanneer ik de plant er in plaats, en rond de 70 - 75% schommelt als ik de plant er 12 uur later weer uit haal. Een hervulbare vochtvreter haalt weinig uit (was ik al bang voor), ik vrees dat er toch wat ventilatie zal moeten komen. Echter houd ik de stank van de plant het liefst aan de zijde van het verduisterhok. De plant ruikt momenteel al vrij sterk naar heerlijke haze maar komt nog niet tot de woonkamer. Een buur wil ik liefst de geur zo ver mogelijik vandaan houden, zolang die er geen (extreme) overlast aan ondervind hoef ik mij niet druk te maken over ongewenst bezoek. Moet ik mij zorgen maken met deze luchtvochtigheid? Tijdens de regen staat mijn plantje binnen voor het raam. Ben ik van huis weg dan staat ze de hele dag binnen als er regen is voorspeld.

                Edit: Oh jah, ik verduister de plant vanaf half 9 's avonds tot dezelfde tijd 's ochtends. Eerst was dit 8u vanwege mijn werk, maar omdat ik de eerst komende weken weer in de ziektewet zal zitten heb ik deze tijd naar half 9 verzet. Niet omdat ik dan langer kan uitslapen, maar omdat het direct zonlicht en effectieve uren licht die dan plant dan krijgt groter zijn. Bovendien is de temperatuurschommeling minder hoog als ze later naar buiten gaat (soms laat ik haar ook eerst even binnen met de deur open even wennen en als het buiten wat warmer wordt gaat ze er volledig uit (laatste dagen niet echt nodig).

                Er zitten overigens wieltjes onder mijn plant whaha, dat zal vast wel op een van de foto's zichtbaar zijn. Samen met een speciale plank voor bij de deurposten kan ik mijn plantje zo moeiteloos van de ene kant van het huis, naar de andere kant en weer naar het verdonkerhok verplaatsen zonder te tillen. Goed hier de foto's:

                Verduisterruimte 3 juli + een van vanavond:


                donkerhok.jpg darkroom.jpg

                De stek zoals ik hem kreeg op 10 mei:

                0510-Stek.jpg

                Een leuke foto van 17 juni hoe ze verdekt opgesteld staat tussen de habanero chocolate's, snoeppaprika's, serrano's en weet ik wel allemaal wat niet:

                camouflage.jpg

                En hier nog 3 foto's hoe ze er nu bij staat:

                0718-1.jpg 0718-3.jpg 0718-2.jpg

                Ik zal langzaam zo veel mogelijk aanvullen. Heb genoeg foto's van begin tot nu!

                Gegroet!
                Attached Files
                Last edited by DrSkaffa; 18 July 2018, 23:42.

                Comment


                  #9
                  Een afzuiger, stukkie slang en filter zijn de oplossing natuurlijk.
                  Die geur gaat echt nog wel 10x erger worden. Amnesia is de meest stinkende plant die er is.

                  Als je niks kan vinden thuis, een scherm die je aan je laptop kan hangen kost bij de 2ehandsshop misschien 10-15 euro.
                  Als je een praatje maakt kan er meestal nog wel wat vanaf ook.

                  Mgoed, helemaal zonder doekoe houdt het op natuurlijk.
                  Als die plant in een hoek staat buiten, zou je 'm ook kunnen verduisteren met een doek ofzo, aan de twee muren bevestigd.
                  Mja, dan moet je weer een stuk doek hebben, en schroeven, en touw, en houten palen, of metaal, beetje inzicht, en twee rechterhanden

                  Als je denkt dat de buur het gaat ruiken moet je het er misschien toch met 'm over hebben als het uitkomt.
                  Er zijn smoezen genoeg te verzinnen, een plantje van je neefje, plantje voor je oma, een plantje voor je zere rug om thee van te maken, ziektewet etc etc..
                  En natuurlijk het "als je er echt last van hebt kom dan naar mij" praatje.

                  Als je buur wiet ruikt, en hij weet niet dat het maar 1 plant is, gaatie misschien bellen dat er een wietkwekerij naast 'm zit.

                  Ze staat er in ieder geval wel erg goed bij, da's ook mooi.
                  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                  Comment


                    #10
                    Een prachtige plant! Maar let wel op dat je illegaal bezig bent op het moment dat je een ventilator of afzuiger plaatst in je verduisterhok.

                    Kweking Eend

                    Comment


                    • Thedoctor
                      Thedoctor commented
                      Editing a comment
                      Dat ben je ook al wanneer er een plant in je tuin staat. Gedoogbeleid of niet

                    • Kweking Eend
                      Kweking Eend commented
                      Editing a comment
                      Elektronische hulpmiddelen leiden daarentegen dacht ik wel altijd tot vervolging

                      Kweking Eend

                    #11
                    Marktplaats staat er ook vol mee. Tweedehands beeldschermpjes. Mocht die bij je ouders het niet doen.
                    Fijne plaatjes van je wielerplantje, en een mooi soortje! Heb je ook al nagedacht hoe je straks wilt gaan drogen?
                    Kunt het scrognetje daar prima voor hergebruiken. Heb je een beetje goed contact met je buren?
                    Konijnenvlees is gezond & ik kan hard meppen.

                    Comment


                      #12
                      Ik was al bang dat er een afzuiger tegen de luchtvochtigheid zou moeten komen. Het mooie is, er loopt al een gat met het diameter van een leiding bovenin mijn opbergkast naar het toilet, waar verder weer een ventilatieschacht zit.

                      mijn buren zijn er van op de hoogte, de buur in kwestie heeft de plant ook al lang gezien. Ik heb het er niet met ze over gehad, maar de man des huizes daar kan ik het goed mee vinden. De buurvrouw mag mij alleen niet, en dit alles is begonnen 3 jaar geleden toen ik hier ben komen wonen. Ik kreeg al snel een melding van pverlast lmdat ik joints in mijn huis rook. Ik ben echter een goede buur, en met mij kan je rustig alles bespreken ... Wat dat betreft ben ik echt een makkelijke als buur en dat weet de halve wijk zo wel. De buurman heb ik dit jaar nog gesproken en gevraagd of ze er nog vaak last van hadden. Ze hadden er totaal geen last meer van gehad (ik rook nu voonamelijk mijn joints buiten op straat, of als het al laat is innde achtertuin). Ik kan alleen duidelijk merken aan de buurvrouw dat ze mij totaal niet mag, dat valt niet alleen mij op. Maar de hele buurt weet inmiddels wel dat ik een plant heb omdat de laatste uren van de dag ik hem in de voortuin zet (tuin staat op het oost ~ zuidoosten, de zo gaat over het huis). Best wel geinig, een buur die aN de andere kNt van de steeg in een bovenverdieping woont sprak mij laatst toevallig aan, niet vanwege de plant maar omdat die beetje bezorgd was vanwege hoe ik er laatst bij liep. Maar zelfs hij had me al met de plant heen en weer zien gaan terwijl hij toch alleen maar zicht heeft op een klein deel van de voortuin. Maar uhm, om even een lang verhaal wat korter te maken: de buurvrouw wil niet dat haar kinderen de wietlicht kunnen ruiken op hun slaapkamer (oud huurhuis, de ventilatie van de keuken lekt op de een of andere vage manier helemaal naar hun huis, heb de klacht ook met het frituren). Nou staat mijn verduisterhok helemaal aan de andere kant van mijn woning gelukkig, en afzuiging via het luchtknaal van mijn toilet zou geen provleem zijn. Die komt uit op de steeg, en de 4 buren daar hebben er geen bezwaar tegen en 1 rookt er zelf ook graag eentje daar. Ik vind het geen probleem om die geur de steeg in te dumpen, met of zonder filter er tussen. En dat de amnesia stevig ruikt ben ik inmidels wel achter ja, de plant ruik je in mijn hele achtertuin. De lucht van een plant is alleen wel een behoorlijk verschil met de geur van een joint. Als je er boven hangt ruik je onmiskenbaar de geur van amnesia haze, alleen veel zoeter, fruitiger en sterker dan de gedroogde toppen zoals ik ze gewend ben. De geur van een plant geeft veel minder overlast van een joint (ook al ruik je hem 5 meter verderop nog steeds).

                      Maar goed zit hier op mijn mobiel wel een erg lang verhaal te typen geloof ik. Komt er op jeer dat mijn buur op de hoogte is van mijn pijnklachten en de buren aan de andere kant weten dat ik het ookbij de 1e tekenen van een migraineaanval gebruik (zigzaggende lijnen/blokjes/halve cirkel in je gezichtsveld etc).

                      Vanochtend ging ik nog kapot van de pijn, maar de pijnstillers die in de middag heb genomen dpen eindelijk eens goed hun werk. Ik juich nog niet te vroeg maar heb al een was kunnen draaien en wat huishouden kunnen doen. Vanavond update ik weer even met wat foto's.

                      Daarnet overigens weer een meting van de bodem gedaan, dit maal een EC van 830 uS/cm3 (0,83). Ik pak mijn monster van verschillende punten en pak de grond zo diep mogelijk bij de wortels vandaan voor de meting. De EC meting voer ik gewoon correct uit, daar zit het hem niet die klopt gewoon. Ik denk dat het zal komen door de groeispurt die ze vanaf het begin van de bloei heeft. Een enorm verschil in EC, maar bij de vorige meting stond ze nog niet eens in bloei. Persoonlijk maak ik mij om deze EC waarde niet druk, de potgrond van de jumbo meet hier ook altijd 0,8 ... Maar misschien dat het een ideetje is om een beetje PK voeding te geven. Voeding met stikstof vermijd ik nu liever omdat ik langdurige plantenvoeding genruik, zowel kunstmest als organische mest. De kunstmest is NPK 13-13-13 en goed voor 3 maanden, hiervan slechts 1/5e van de aanbevolen dosis gebruikt zoals ik al eerder heb vermeld. De organische mest heb ik de volle lading van gebruikt, verpakking vermeld alleen dosering voor volle grond dus dat was beetje gokken. Dit is groente en kruidenmest van de intratuin met NPK 5-5-10 en zou ook voor 3 a 4 maande in voeding moeten voorzien.

                      Maar goed, ik geef mijn duimen even rust en ga mijn plantje even verhuizen naar de zon. Update volgt snel!

                      Comment


                        #13
                        Ik had vorig jaar ook problemen met m'n buurvrouw,ze vond het een goed idee om de petten te bellen.
                        Vervolgens kwam er een instantie aan de deur om te vragen of wij wietoverlast hadden,die vervolgens na een praatje de straat doorliep met een stok en een zender erop voor hittemeting
                        Mijn planten stonden in de tuin,zonder lamp uiteraard,dus verder geen last meer gehad.

                        Het ligt er maar net aan hoe een persoon ''geprogrammeerd'' is.
                        Mijn buurvrouw (en heel veel mensen) is zo geprogrammeerd,dat ze het normaal vindt om in het bijzijn van haar kids alcoholische drank te nuttigen,en dan heb ik het niet over 1 wijntje.
                        Die mensen vinden alcohol normaal en een zoetige wietgeur die van een prachtige plant afkomt abnormaal.

                        Toch hoop ik ooit dat mensen de geur van wiet normaal gaan vinden,alhoewel ik het met je buurvrouw eens bent,jonge kinderen moeten niet de geur van wiet ruiken.
                        18+ is het vroeg genoeg voor.

                        Misschien de buurvrouw nog een keer uitnodigen voor een leuk gesprek en een bakkie ?

                        Prachtige plant heb je grootgebracht btw

                        Succes verder.

                        Comment


                          #14
                          Dank allen voor de reacties. Het wordt even een korte reactie, ik zit zelf echt dringend op de doorverwijzing naar de specialist te wachten. Een andere specialist dacht aan een bepaalde vorm van hernia, en toen ik de foto's zag zei ik al meteen dat ik heel vaak bij mijn HA had aangegeven dat de pijn ook idd komt vanuit een zijde van mijn ruggengraat. Eindelijk in 3 jaar tijd iets wat logisch klinkt, alles past in het rij'tje namelijk.

                          Maar goed, ik heb even een andere camera geprobeerd. Uhm, snapte geen drol van dat ding of hij is gewoon echt oud en slecht. Kon hem in macro en landscape mode krijgen inder ieder geval. Morgen komen mijn ouders terug van vakantie, zodra ze de foto's eraf hebben jat ik die van hun . Foto's zijn beetje mislukt heb maar de 2 beste gepakt.

                          twee.JPG

                          Comment

                          Bezig...
                          X