Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Frisian Dew, Auto Duck, Purple Punch in 15L emmers buiten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    IMG_2981[1].jpg

    Niks bijzonders.. gewoon een momentopname van my 2 big loves... Pussycat Baby en dame Auto Duck die daar op de achtergrond staat te pronken. Ik heb er zelfs wat blaadjes afgeknipt om de energie naar de toppen te sturen, gaat super die bloei (itt PP en FD - gaat weinig worden vermoed ik).





    Comment


    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      Ik tel er al 7?
      Oke,komt die mevrouw.....

      waarom de blaadjes afknippen?
      Je solliciteerd,na het verhaal meel en dauw en rot, je neemt blad weg dat zonlicht omzet in energie en opslaat, bij elk blaadje dat je wegknipt geef je de plant zwaktes en is het vrijspel voor meeldauw en ziektes.

      Soms denk je goed aan iets te doen,dat het eigenlijk het compleet tegen over gestelde is en zeker buiten, mijn advies ook al ziet een blaadje niet mooi uit,of denk je wat ruimte maken niet doen.

      Het geeft sneller en meer ellende dan het goed doet.

      Ze staan er wel mooi bij al, je bent lekker bezig gelukkig geen herhaling van vorig jaar.

      Staff

    #17
    stafford zegt:

    ""Ik tel er al 7?
    Oke,komt die mevrouw.....

    waarom de blaadjes afknippen?
    Je solliciteerd,na het verhaal meel en dauw en rot, je neemt blad weg dat zonlicht omzet in energie en opslaat, bij elk blaadje dat je wegknipt geef je de plant zwaktes en is het vrijspel voor meeldauw en ziektes.

    Soms denk je goed aan iets te doen,dat het eigenlijk het compleet tegen over gestelde is en zeker buiten, mijn advies ook al ziet een blaadje niet mooi uit,of denk je wat ruimte maken niet doen.

    Het geeft sneller en meer ellende dan het goed doet.

    Ze staan er wel mooi bij al, je bent lekker bezig gelukkig geen herhaling van vorig jaar.

    Staff""



    IK:

    Een paar jaar terug brak 3-kwart plant af door een stommiteit van mezelf. De rest van de plant gaf de dikste toppen ooit. Datzelfde jaar kwam ik een filmpje tegen van een man die helder in beeld uitlegde hoe en waarom je je dames beter kon snoeien zowel in groei- en bloei fase (licht scheppen en onnodig blad slurpt energie die je beter naar de toppen kan sturen). En dan kwam ik iemand met veel ervaring tegen die zei: "Ja al die grote bladeren moet je wegknippen".

    Dus ja... dat ^ opgeteld ... en dan ga je het zelf ook doen omdat je denkt dat het goed is. Maar ik weet niet zeker of het goed is ... en nu al helemaal niet meer. Dus ik zie dat ik maar beter een stuk voorzichtiger kan zijn. Ok, goed dat je dat even deelt want ik werd er wel héél makkelijk in dat knipwerk.

    Ja 7, maar vandaag is de jongste PP gaan liggen op de aarde ... je weet wel, zo'n centimeter mini-dun steeltje dat het niet meer trekt om overeind te blijven. Heb ik er maar even een soort aarde-vesting omheen gebouwd... niks is meer zeker wat betreft deze. Noch of FD en de big PP nog in bloei geraken .... ik ga denken van niet, het voelt als gekkenwerk dat die nog geen bloeitekenen vertonen. Nah ja... we moeten ff afwachten... wel de neiging om mijn laatste PP zaad nog ff te ontkiemen want "tijd" begint nu wel ietwat issue te worden, met die aarde-vesting in gedachte; geen idee of die steel nog verstevigt.


    Last edited by vishaka; 28 June 2024, 01:57.

    Comment


    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      Babz ow nice!

    • Corleone1933
      Corleone1933 commented
      Editing a comment
      Auto Duck is een autoflower, fresian Dew is geen autoflower dus die bloeit pas eind augustus, van power plant is er wel autoflower versie, heb je wel allemaal autoflowers gekocht, autoflowers hebben vaak bloeiverschijnselen na vier weken of na de zevende node, dan nog geen bloeiverschijnselen heb je waarschijnlijk foto periode planten, kan ook wat langer duren door het slechte weer.
      Last edited by Corleone1933; 28 June 2024, 18:14.

    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      Even terug komen op dat plantje dat omligt,knip een fles doormidden en zet het om het plantje heen,rondom wat vochtig maken (niet kletsnat) en in de schaduw zetten na 2 dagen zul je zien dat ze hersteld en rechtstaat (bij me blue zushi ook gebeurd) is nu volledig hersteld.

      Dan terug komend op het blad wegknippen, bij autoflowers is dit absoluut een No Go!!!!

      Bij reguliere photo planten,is dit vooral bedoeld voor de binnentuin om overlapping te voorkomen,en te zorgen dat jenveld gelijk opgaat daar komt deze methode dan ook van voort en is het bedoeld voor, buiten is dit niet nodig!

      Dus niet meer blad weghalen,vooral niet bij autoflowers en buiten niet nodig, plus je verminderd de kans op ziektes enorm waaronder meeldauw! Open wondjes zijn funest.

      En onthoud zelfs op een niet zonnige dag,is de lichtsterkte in de schaduw nog heel veel sterker dan een 1000watt lamp.

      Ga nu maar je plantje herstellen snel, en dan kun je haar van de week posten in haar formidabele vorm 👍

    #18
    Corleone1933 zegt:


    ""Auto Duck is een autoflower, fresian Dew is geen autoflower dus die bloeit pas eind augustus, van power plant is er wel autoflower versie, heb je wel allemaal autoflowers gekocht, autoflowers hebben vaak bloeiverschijnselen na vier weken of na de zevende node, dan nog geen bloeiverschijnselen heb je waarschijnlijk foto periode planten, kan ook wat langer duren door het slechte weer""


    IK:

    OMG!! Ik had geen flauw idee.. sjesis hoe stom... ik heb nog nooit een niet-auto gekweekt ... guess what: ook alle PP's zijn geen Auto's zie ik zojuist! Normaal lette ik daar altijd op .... dit jaar voor het eerst dus niet en nu zit ik dus straks met een hele lading in augustus. Pffffft... want ik dacht zonet: Laat ik ook nog maar een Frisian Dew ontkiemen want als deze toch niet in de bloei gaat... en ik wil dat ding wel proeven nog dit jaar! LOL....

    Ok, FD wordt nu al geel dus ik denk niet dat er veel van overblijft .. gaat ie nooit redden tot augustus. Dus ik denk dat ik er goed aan gedaan heb om er nog eentje te kiem te leggen, en dan kunnen we ook leuk het verschil zien

    Ik wil auto's




    Comment


    • Gps
      Gps commented
      Editing a comment
      Misschien even een foto van de gele plant?
      Geel kan komen door te veel water.

      In mijn ervaring worden gele bladen niet meer groen, maar dat hoeft verder geen probleem te zijn als er nog gezonde bladeren aan je plant zitten.

    #19
    Hier de gele plant, in dit lichtval valt het nog best mee .... (links achter op de plank = FD / Daarnaast = PP die ook al wat gelig begint te worden... = de niet-auto's!)

    De buitenste AUTO big ones zijn allebei wel leuk nu zo lekker in de bloei! (links Melonade Runtz / rechts AD)

    De 3 voorste mini ones .... van links naar rechts; AD - AD - PP (het lijkt er bijna op dat het steeltje van PP aan het verstevigen is na de aarde-vesting).
    Van de mini-AD's doet de rechtse het een stuk beter .... de ander had een kwetsbaar begin: die had ik - eenmaal in de aarde en al groen - ineens in mijn handen en toen is ze vanzelf weer in de aarde geschoten nadat ik haar opgegeven op de aarde had gegooid om maar een nieuwe te ontkiemen - stom ja, aldoende leert me).

    PS:
    Ik denk dat dat "knipwerk" hierboven besproken (waar ik zo makkelijk in werd) misschien wel veel gevoeliger ligt voor niet-auto's. Helaas heb ik ook geklnipt bij FD en PP (de niet auto's op de plank)... maar dat ga ik dus niet meer doen bij die soort!

    PS: En nu moet ik zo de pluus weer regelen want er gaan druppels komen, mijn G'd hoe krijg ik dat er allemaal onder... ik zal de bloeiers voorrang op het beste plekje geven!

    IMG_2998[1].jpg
    Last edited by vishaka; 29 June 2024, 17:17.

    Comment


    • Gps
      Gps commented
      Editing a comment
      Ik zie hier wel een beetje hetzelfde, en ik denk dat dit toch echt door het weer komt. (te veel regen)

      Het zijn juist de autofowers die je beter niet kan knippen, vooral omdat die minder tijd hebben om te herstellen.

      Binnen kwekers zie ik wel knippen, maar buiten is mij geleerd niet te knippen.
      Planten zien er best goed uit. Het gekloot met de paraplu's heeft dus wel geholpen.

    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      Gps ja als de natuur nog de natuur was (en geen HAARP?) dan hadden we wellicht een punt om die pluus als un-natural te zien. Maar laten we niet vergeten dat de natuur ook veel verwoesten kan.

    • Corleone1933
      Corleone1933 commented
      Editing a comment
      Als eerste zou ik de niet autoflower een grotere pot geven en ze hebben meer voeding nodig als autoflowers, hoe groot zijn je potten?
      Wil je je foto periode planten wat eerder in bloei trekken zal je moeten verduisteren, 12 uur donker 12 uur licht, ergens op een donkere plek zetten, dan zal je zien dat ze na een week of drie gaan bloeien.

    #20
    - Mini-PP in de aarde-vesting is GONE.... (of ja, in borrelglas dan maar... met zero verwachting of aandacht - met de warme dagen mislukt hier steevast alles in de early fase.
    - Er zit een PP in de aarde die nog niet boven wil komen... en dus niks groens laat zien - is er ook ingegaan met slechts een mini ontkiemt sliertje, my bad.
    - Er ligt een FD nog te ontkiemen ... (ja die lege potten aarde wil ik nog graag gebruiken)

    En dan zijn we door ALLE zaden van dit jaar heen!

    ps: ik doe niks speciaals meer met die niet-auto dames... ik zie wel! Verwacht niks...

    Bloei gaat lekker...
    AD;

    IMG_3004[1].jpg


    Melonade Runtz (dat sterke ding dat ik zo verketterde at the start) met hele lange bloeiharen i.t.t. ^.

    IMG_3006[1].jpg



    Leuk he die verschillen

    IMG_3017[1].jpg







    Last edited by vishaka; 3 July 2024, 18:22.

    Comment


    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      stafford, ik geloof je helemaal wb de FD wonderen... maar dat zal dan een guerilla-kweek moeten worden en zie me dat niet heel snel doen ook al zijn er prachtige stille heide- en bosplaatsjes hier.

    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      Zullen we daar maar niet over beginnen😆
      Ik heb er een monenteel wouw het nog 1x doen,Ik leek wel een varken toen ik eruit kwam🤣🤣

    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      stafford haha .. nu ben ik echt vreselijk benieuwd naar die zwijnenstal waar je doorheen worstelt, kijk DAT zijn nu leuke plaatjes om te schieten! Nog even los van het educatieve aspect.... dusseuh... leuk een verslag daarover!

    #21
    vishaka komt goed,als het goed gaat na het einde toe,zal ik wel een kort verslagje ervan maken.

    Blijft ind mooier dan in een lullig plastic potje haha.

    Staff

    Comment


    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      Lol ja..
      en niet vergeten een paar shots te schieten! Het visuele aspect maakt het allemaal zoveel echter, leuker en inspirerender...
      We kijken er naar uit!

    #22
    Mini-PP in borrelglas na aarde-vesting mislukking werd toch wel wat en ja, die kun je dan ook niet laten staan he;

    IMG_3024[1].jpg


    En zo krijg je als anticiperende doemdenker een mogelijke 10 stuks te verzorgen terwijl je het er bij 3 of 4 wilde houden

    De mini-mini ones;

    - Achter zien we FD
    - Links, borrelglas PP (van ^^)
    - Rechts = FD die niet uit de aarde wil komen ... (we rouwen niet om een plantje minder)
    - Voor = PP, een tweede kwetsbare starter die idem lot als AD onderging alleen een graadje erger. Te vroeg groen-loos buitengezet en zag maar niks verschijnen dus ik dacht: gaat naar binnen (was best koud ook) maar dat vreselijke tuingaas steeds verwijderen (en weer optuigen) dat is niet echt heel leuk om te doen. Aldus; hele pot met aarde viel op de grond... en ik dacht: dan is het bij deze gebeurd (thnk G'd een plantje minder). Maar als je dan toch ineens een flinke wortel ziet liggen tussen het opgeveegde aardevuil.... ja, dan kun je dat ook niet dumpen he;

    IMG_3023[1].jpg

    IMG_3040[1].jpg


    Ik heb alles een beetje binnengezet met die storm behalve de 2 AD's. Ik hekel dat pluu gedoe nou zo erg dat je dat dan krijgt;


    IMG_3043[1].jpg

    Comment


    • Gps
      Gps commented
      Editing a comment
      Ik begrijp dat het een gekloot is, maar het werkt dus wel.

      Ik heb ook mijn planten maar naar binnen gehaald.

    #23
    Ik ben nog nooit zo blij geweest om bruine haartjes te zien maar dat is slechts bij Melonade Runtz, de dikke AD toppen zijn er nog niet ready for ....

    IMG_3061[1].jpg


    .. en niet alleen omdat ik bijna door de voorraad van vorig jaar heen ben (what a timing he!);


    IMG_3064[1].jpg


    Staan er 9 nu die het doen... de 10e FD blijft verstopt in de aarde;


    IMG_3063[1].jpg

    Comment


    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      Ik tel er nog steeds 5 🤫
      Precies aan de deadline de niewe.
      Word een leuke oogst voor jouw.

      Staff

    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      stafford ik doe ook nog een aller-allerlaatste poging met een aller-allerlaatst zaadje uit 2017 (nu ben ik echt volledig zaadvrij voor het eerst in jaren) die te kiem ligt, ik heb namelijk nog een lege aarde-pot over nu FD nooit het leven zag bleek wat uren terug ineens. Ik weet bijna zeker dat die auto lemon skunk niet gaat uitkomen..... dan houden we het maar bij 9! En jij bij je 5- en straks 6 enorme teilen groen goud.

    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      vishaka heb er 6.

    #24
    IMG_3073[1].jpg


    Aardige toppen enso..........

    Comment


    • Gps
      Gps commented
      Editing a comment
      Dat ziet er goed uit.

    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      Goed bezig, begint al aardig uit te zien.
      Je mag wel wat meer gaan voeden nu

    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      Lol stafford ik voed ze nooit... en ze zijn ook al bijna klaar dus of ik daar nog wat aan heb in dit stadium (?) al heb ik aan het begin bij de aarde-bereiding wel iets toegevoegd dat elke toekomstige voeding onnodig zou maken: Siliciumflash van biotabs.nl. Is voor het eerst dat ik dat gedaan heb / gebruik .... GEEN idee of dat iets heeft bijgedragen aan een voorspoedige kweek.

    #25
    stafford Het ligt mogelijk wat genuanceerder .... die 2 maanden zijn nu namelijk wel voorbij dus ik ZOU nog wat van dat spul kunnen toevoegen. Hm.. goed dus dat je het ff aanhaalde! En ik ken nog wel een paar niet-auto's hier die het kunnen gebruiken! (of het uitmaakt weet ik niet )

    En zo staan we dus weer even ergens bij stil .... thanks to Staff.

    Silicum Flash van Biotabs.nl (toegevoegd bij de eerste planten):
    - Bactrex heb ik niet -



    stafff.png

    staffff.png
    Last edited by vishaka; 21 July 2024, 06:36.

    Comment


    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      Volgens mij bloeien ze bij jouw pas ook tussen week 3 en 4 als ik me niet vergis,
      De eerste haren moet je niet als bloei weken tellen bij autoflowers, precies bij dat stukje gaat het bij 8 vd 10 mensen ook volledig mis.
      Je moet de bloei echt tellen bij een autoflower zogauw je merkt dat de rek eruit is.

      En volgens mij gaan deze gelijk op met de monkey glue, die gaat nu haar 4e week in.

      S flash kan je toepassen.

    #26
    ""
    Babz
    Babz commented
    28 May 2024, 19:17

    We leven in een bubbel joh, een soort van magnetron, steeds meer en meer. ""

    - - - - - - - -


    IK: ga ff off-topic.. niet de bedoeling om een discussie aan te gaan of er verder veel woorden aan vuil te maken maar...
    sjesis...

    We staan volledig machteloos (!) ... en laten we er even vanuit gaan dat ze zo'n toren niet gebruiken om een hele stad plat te leggen ... dan zie ik nog wel aardig wat winst om je router/modem/glasvezel (wat vaker) van de stroom te halen! Helaas mensen, ik zal mogelijk wat minder online zijn de komende tijd, of ja, de tijd die me nog rest dan op deze genocidale globe

    - ik was al bedraad enso .... dus daar zal het niet aan liggen, en ja, wifi ook uit (als uit uit is) en omdat ik niet samen wil leven met een zendmast (lees: smartphone) is daar ook al tegen opgetreden -


    Ik las wat shocking woorden onder een artikel van Ray en ik moest aan jouw opmerking denken, vandaar ff delen;



    rayy.png

    Iemand als reactie daar ^ op ;


    ray2.png

    Ray weer;

    ray3.png

    Comment


    • Babz
      Babz commented
      Editing a comment
      Interessant. Wij mensen zijn natuurlijk gevoelig voor bepaalde frequenties, zowel negatief als positief, we bestaan tenslotte grotendeels uit water.

    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      80% (bloed/water)
      Aders (vertakkinen/wortelen)
      Bouwstenen (natuur /mens)
      Snap je de link al?

    #27
    Nou, groot nieuws... ik heb de hoofdtop van Melonade Runtz eraf geknipt.... ik zag een blaadje uit die top steken waarvan ik al bang was dat ik het er zo uit zou kunnen trekken en dan weet ik: uitkijken, (mogelijk) Toprot! En ja hoor... ik trok het er zo uit ..

    Ik heb nog nooit toprot gehad dus ik weet het niet zeker ...... jullie een idee? Het is gewoon een beetje bruin van binnen....

    He bah, hij is echt bijna klaar - alles verwacht maar niet dit! Als het nog goed oogt verder droog ik het en rook het gewoon op ....



    IMG_3078[1].jpg



    IMG_3079[1].jpg

    Comment


    • vishaka
      vishaka commented
      Editing a comment
      Thanks Gps .. en zo geschiedde ... de top ruikt G'ddelijk sterk - schijnt een nogal uniek terpenenprofiel te hebben.

      Ik heb nu geleerd dat ik de komende tijd wat vaker een ventilator erop moet zetten...

    • Babz
      Babz commented
      Editing a comment
      Rot idd, klote man. Maar gewoon wegknippen tot je weer mooi groen tegen komt, de rest is prima te roken, heb ik ook wel gemerkt bij m'n eigen kweekjes die rot hadden.
      Fijn dat ie zo heerlijk ruikt, dat beloofd wat!

    • stafford
      stafford commented
      Editing a comment
      Jammer vishaka, maar hier kun jij niks aan doen mevrouw,de fout ligt immers ook niet bij jouw zelf.

      Je plantje was al besmet, het enige wat ontbrak waren de hoge lv en hogere temperaturen,die we dus afgelopen dagen hadden en dat was de doodsteek waar de toprot zich intreden.

      Als de rest niks heeft, niet te druk om maken bepaalde soorten planten zijn hier gevoeliger voor helaas,dan de ander weer.
      Autoflowers in het algemeen hebben hier ook sneller last van.

    #28


    IMG_3092[1].jpg

    Zzzzzzzzzzzzoefff........

    IMG_3089[1].jpg


    De boosdoener is.... kwetsbare starter AD! :

    IMG_3094[1].jpg

    De rest lijkt ongeschonden maar die kregen ook maar even een spuitbeurt. We namen een verhouding van 200 ml melk op 350 ml water. Da's veel melk want doorgaans was het altijd een verhouding van 1 op 10. Maar onderzoek wees uit dat hoe hoger het percentage melk hoe langer de werking ... gelukkig was er nog net een beetje zon om ze in te zetten meteen daarna. De big rest ga ik niet behandelen .... indien nodig slechts maar de bloeiers daar blijf ik highly likely vanaf! Van links naar rechts... AD - kwetsbare starter AD - FD - kwetsbare starter PP - borrelglas PP;

    IMG_3096[1].jpg

    Comment


      #29
      Melk werkt niet zonde van de melk tho.

      Wil je het remmen? cannacure.

      Comment


      • Rreppellsteeltjam
        Rreppellsteeltjam commented
        Editing a comment
        Lr2 adviseerd nog steeds peroxide.

      • Gps
        Gps commented
        Editing a comment
        Melk werkt tijdelijk, maar als je mazzel hebt en veel zon licht, dan kan de meeldauw verdwijnen.

        Als Lr2 peroxide adviseert, dan zou ik dat zeker eens proberen.

      • stafford
        stafford commented
        Editing a comment
        Gps melk remt tijdelijk als de plant nog niet extreem is aangetast,maar geneest niet.

      #30
      Melk werkt echt, dit experiment maakt dat duidelijk, het gaat hier wel over verse koemelk en geen supermarkt chemie.




      melk.png
      melk2.png

      Comment


      • stafford
        stafford commented
        Editing a comment
        Het zwaardere aangetaste blad verwijderen, en de rest van de plant boven/onderkant goed inspuiten dat remt het af en als de plant nog niet echt zwaar is aangetast kan het wel eens wegtrekken nog met geluk.
    Bezig...
    X