Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Ziet er een stuk beter uit nu, het enige wat me niet zo bevalt (omdat je gaat oogsten) is de nog diepgroene kleur van het blad.
Het lijkt alsof er nog erg veel voeding in de grond zit.
Jaa dat viel mij ook al op. Maar ik heb ze tijdens de eerste week van hun bloei in een grotere pot verplaats. Misschien kan dat het zijn waardoor er nog veel voeding in zit.
Zoo hey die zijn inderdaad rap bij getrokken in een paar dagen tijd. Als je nog overpot terwijl de bloemen er al zijn dan krijg je al gauw dit probleem, en al helemaal al het zwaar bemeste aarde is. Tijdens de bloei word er stuk minder aan wortels gegroeid, ik denk als je de plant uit de pot haalt dat deze ook niet goed vol geworteld is. Nu oogsten gaat je een scherpe bijsmaak geven als het eenmaal droog is. Ofwel nog laten staan en hopen dat ze de voeding nog wat verbruikt, of je zou kunnen watercuren daarmee haal je het meeste er ook uit.
Nog een keer flink wat water erin, en dan zou het wel kunnen over een paar dagen.
Kwestie van goed knippen voor je gaat drogen en een paar weken de tijd nemen om het te curen daarna.
Oke thanks, curen is voor de smaak en kwaliteit te verhogen toch? En kan ik beste de hele plant ophangen met alle kleine blaadjes of meteen takjes knippen en ophangen. Sorry is pas mijn eerste jaar
Nadat ik eerst bijna alle bladeren eraan liet hangen
Vind ik het nu
makkelijker om de meeste grote bladeren al weg te knippen als de plant juist geoogst is en nog groen is
als die blaadjes rond de toppen zijn gekruld na drogen knipt het stuk moelijker
curen is eigelijk je wietje nog wat laten rijpen zoals een goede kaas
is hier op het forum ook goede info over te vinden mits wat opzoeken
Als ze zo groen is knip je ze het best strak, alles eraf. (zoals ik al eerder zei Drogen aan de plant, of meteen alle buds knippen levert qua smaak nauwelijks verschil, ondanks dat dat vaak beweerd wordt.
De foto's van Rick zijn een duidelijk voorbeeld van pistils ("haren")in ieder geval nog lang geen oogsttijd.
Om verwarring te voorkomen :Pistils en trichomen zijn niet hetzelfde.
Ik heb hier een vraag over, Iets wat me al langer dwars zit.
Hoe zit dat nou met bruine pistels en toprot? ( ik bedoel in hoeverre geven de bruine pistels aan dat het voor de plant over is ? )
Of hebben die twee eigenlijk niets met elkaar te maken?
Ik kweek nu 3 jaar buiten en vraag me af in hoeverre je bij buiten kweken de tijd krijgt om te wachten op voldoende amber trichromen.
Met de planten van sensi seeds is me dat nog bij geen eentje gelukt.
Wel heb ik nu nog 3 amnesia staan, die ik nog niet geoogst heb, vanwege de trichromen.
Hoe zit dat nou met bruine pistels en toprot? ( ik bedoel in hoeverre geven de bruine pistels aan dat het voor de plant over is ? )
Of hebben die twee eigenlijk niets met elkaar te maken?
Eigenlijk dat laatste.
Wat wij een pistel noemen is dus eigenlijk de stijl van de stamper en de vele stempeltjes die op deze stijl zitten. Onderaan eindigt de stijl dan in het vruchtbeginsel (callyx).
Als een stuifmeelkorrel op een van deze stempeltjes komt en kan kiemen. groeit deze een stuifmeelbuis door de stijl richting het vruchtbeginsel waar de eicel zit om deze te bevruchten. Als er een stuifmeelbuis groeit verbruind zoon pistel ziender-ogen. Op een uur of 6 gaat een verse witte pistel dan van wit naar bruin.
Komt er een schimmelspoor op de stempel of stijl en weet deze te ontkiemen en de stijl binnen te dringen dan verschrompeld de pistel. het word dan ook bruin maar ook super dun hard en bros. Bij aanraking breekt het af. Een pistel door bestuiving blijft flexibel.
Als de plant sensemilia blijft en ze haar uiterste best gedaan heeft om bestoven te geraken maar dat niet gelukt is verbruinen de pistels ook. Maar dat moet je meer zien als grijs en kaal worden gheheh heeft dus toch iets met haren te maken.
Gaan er zaken fout in voeding temp lv ec enz blokades vette zweetvingers te veel hitte instraling ja dan berbruind of verschompeld de zaak ook.
Comment