Re: Cannabis drogen
Ik heb het volgende stukje gejat, maar vind toch dat het gedeeld moet worden
Ik heb het volgende stukje gejat, maar vind toch dat het gedeeld moet worden
Hoe te drogen ?
1) in een donkere, koele omgeving met geringe luchtvochtigheid
2) zorg voor ventilatie (ventilator en/of afzuiging met koolstoffilter!!)
3) neem de tijd ervoor, minimaal 2 weken
4) hele plant, losse takken of losse toppen drogen
5) hoe en wat mbt de bladeren
6) wanneer droog / klaar
1)
Het beste is in het donker en koele lucht, luchtvochtigheid circa 40-60% ,temperatuur circa 15-20 graden. De thc wordt afgebroken door warmte en licht waardoor het vervalt in oxidatieproducten zoals cbd,cbc,cbn, enz. ->
wordt je erg duf stoned van ipv lekker high. Licht (en warmte) gaat dus niet alleen ten koste van de kwaliteit maar ook van de smaak. Je moet de oogst ook niet vochtig leggen/hangen anders gaat ze schimmelen.
2)
wiet geurt heel erg als die rijp geoogst is, dus een koolstoffilter is geen overbodige luxe, zal eerder zeggen noodzaak. Ventilatie is tevens belangrijk voor het voorkomen van toprot en andere schimmels. En een beetje wind is ook bevorderlijk voor het droogproces (kijk maar naar wasgoed), zorg er wel voor dat deze niet rechtstreeks op je toppen staat.
3)
wiet laat je het best minimaal 2 weken drogen. Probeer het drogen niet te snel te doen want dit zal uitsluitend ten koste gaan van de kwaliteit !! wiet bevat zetmelen en die worden tijdens het drogen omgezet in suikers (lekker en zoet) ,Voor die tijd smaakt je wiet naar gras (chlorofielsmaak) en dus niet lekker. Dit proces van zoet worden van wiet blijft lange tijd doorgaan. Als je wiet goed bewaart zodat het niet uitdroogt dan zal je merken dat de werking beter wordt en het (nog) lekkerder smaakt.
Laat de wiet ook weer niet te lang drogen, want dan zal deze scherp worden (op de keel) en kan je er flink van gaan hoesten (gebeurd ook als wiet te snel gedroogd wordt). Als je wiet na 2 weken nog niet droog is (takjes knakken niet) dan moet jij even extra aandacht besteden aan de luchtvochtigheid. Het gaat er namelijk niet om dat je wiet 3 weken (of langer) te drogen hangt, maar je wiet moet gewoon 3 weken belegen hebben zodat de zetmelen in suikers omgezet kunnen worden.
4)5)6)
Laat de wiet drogen totdat de takjes knakken als je ze ombuigt en dus niet meer meebuigen, Dan is de wiet droog genoeg om in sealbags (ofzo) te doen. Controleer dan wel de eerste dagen die zakken en zet ze weer (een dagje) open als je wiet weer vochtig wordt/de zak gaat beslaan (kan/zal gebeuren). Is alle vocht eruit dan kan de wiet in een wekpot, of iets anders luchtdichts (tupperwarebakken ofzo) en dan koel en donker wegzetten. Dan hou je het heel lang goed (en gaat het steeds beter smaken).
1) in een donkere, koele omgeving met geringe luchtvochtigheid
2) zorg voor ventilatie (ventilator en/of afzuiging met koolstoffilter!!)
3) neem de tijd ervoor, minimaal 2 weken
4) hele plant, losse takken of losse toppen drogen
5) hoe en wat mbt de bladeren
6) wanneer droog / klaar
1)
Het beste is in het donker en koele lucht, luchtvochtigheid circa 40-60% ,temperatuur circa 15-20 graden. De thc wordt afgebroken door warmte en licht waardoor het vervalt in oxidatieproducten zoals cbd,cbc,cbn, enz. ->
wordt je erg duf stoned van ipv lekker high. Licht (en warmte) gaat dus niet alleen ten koste van de kwaliteit maar ook van de smaak. Je moet de oogst ook niet vochtig leggen/hangen anders gaat ze schimmelen.
2)
wiet geurt heel erg als die rijp geoogst is, dus een koolstoffilter is geen overbodige luxe, zal eerder zeggen noodzaak. Ventilatie is tevens belangrijk voor het voorkomen van toprot en andere schimmels. En een beetje wind is ook bevorderlijk voor het droogproces (kijk maar naar wasgoed), zorg er wel voor dat deze niet rechtstreeks op je toppen staat.
3)
wiet laat je het best minimaal 2 weken drogen. Probeer het drogen niet te snel te doen want dit zal uitsluitend ten koste gaan van de kwaliteit !! wiet bevat zetmelen en die worden tijdens het drogen omgezet in suikers (lekker en zoet) ,Voor die tijd smaakt je wiet naar gras (chlorofielsmaak) en dus niet lekker. Dit proces van zoet worden van wiet blijft lange tijd doorgaan. Als je wiet goed bewaart zodat het niet uitdroogt dan zal je merken dat de werking beter wordt en het (nog) lekkerder smaakt.
Laat de wiet ook weer niet te lang drogen, want dan zal deze scherp worden (op de keel) en kan je er flink van gaan hoesten (gebeurd ook als wiet te snel gedroogd wordt). Als je wiet na 2 weken nog niet droog is (takjes knakken niet) dan moet jij even extra aandacht besteden aan de luchtvochtigheid. Het gaat er namelijk niet om dat je wiet 3 weken (of langer) te drogen hangt, maar je wiet moet gewoon 3 weken belegen hebben zodat de zetmelen in suikers omgezet kunnen worden.
4)5)6)
Laat de wiet drogen totdat de takjes knakken als je ze ombuigt en dus niet meer meebuigen, Dan is de wiet droog genoeg om in sealbags (ofzo) te doen. Controleer dan wel de eerste dagen die zakken en zet ze weer (een dagje) open als je wiet weer vochtig wordt/de zak gaat beslaan (kan/zal gebeuren). Is alle vocht eruit dan kan de wiet in een wekpot, of iets anders luchtdichts (tupperwarebakken ofzo) en dan koel en donker wegzetten. Dan hou je het heel lang goed (en gaat het steeds beter smaken).
Comment