Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

    Korting op 420shop
    Hoi allemaal voor degen die graag wensen hun eigen weedje te kweken geef ik hier een uitgebreide uitleg hoe je het kan doen en wat uitgebreide info in 1 topic zo moet je niet her en der gaan snuisteren. Heb speciaal voor jullie dit al gedaan en mooi uitgelegd in deze topic veel succes.

    veel lees - en leerplezier

    Zaden kiemen
    15-20 graden celcius.
    Voorkiemen in natte watten, servet of doek. Dompel deze in het water en wring het licht uit en verdeel de zaden er in. Leg ze daarna in een bord of klein bakje met folie er overheen en maak er een paar kleine gaatjes in voor een beetje zuurstof.

    Laat alles een paar dagen rusten (controleer regelmatig de vochtigheid). Als het witte worteltje 3 tot 5 mm. lang is, stop het dan in de (pot)grond of in steenwol: 1 cm. diep. Het ene soort zaad ontkiemt makkelijker dan het ander.

    Zaden planten in de grond
    Stop de zaadjes met de kiemwortel naar beneden in de grond (ongeveer 1 cm diep) en dek ze voorzichtig toe. Na 3 tot 7 dagen komen de eerste steeltjes boven de grond uit. De eerste dagen geen voeding bij geven, maar wortelstimulator kan handig zijn in deze fase.
    Zet de plantjes onder een in de hoogte verstelbare TL-lamp (even zelf in elkaar knutselen). De TL-lamp wordt steeds 5 tot 10 cm boven de top van de plantjes gehouden. Hierdoor krijgen de jonge plantjes een korte, stevige stengel. Pas op dat de grond in de potjes niet uitdroogt.
    Laten we de planten_TL-lamp achterwege en plaatsen we een bak voor het raam op de zuidzijde, dan zullen de planten lange, slappe stengels ontwikkelen die snel omvallen.

    Wanneer moet ik voeding bij gaan geven na de ontkieming
    Als de stekken 5 tot 10 cm hoog zijn en er komen zijtakjes en blaadjes aan kan je voorzichtig beginnen met wat voeding bijgeven. Een ander kenmerk wanneer je moet gaan bijvoeden is als de randen van de bladeren wat beginnen te verkleuren.

    Groei en Bloei
    In een hok/kast bestaat de kweekperiode uit 2 fasen: groeifase (vegatieve fase) en de bloeifase.
    Groeifase:
    In de groeifase is er een lichtcyclus van 18 uur licht en 6 uur volledig donker; kieren/naden/spleten moeten dus lichtdicht gemaakt zijn en de luchtinlaat/uitlaat mogen ook geen licht doorlaten (kan je voorkomen door het maken/plaatsen van een labyrinth(cfr growbox
    Bloeiperiode:
    Na de groeiperiode komt de bloeiperiode.
    In deze periode wordt de lichtcyclus veranderd van 18 uur licht naar 12 uur licht.
    Nu is het gebruik van een kwiklamp ook af te raden (deze is alleen voor de groei),
    De bloeifase doe je dus met een natriumlamp (HPS), voorkeur 400, 600 of 1000 Watt.

    In de bloeiperiode groeien de eerste circa 3 weken de planten nog door en gaat de plant beginnen met de bloemvorming. Zolang er nog geen toppen zijn ontwikkeld is het nog mogelijk om de planten indien gewenst bladvoeding te geven; als de toppen zich gaan ontwikkelen is het raadzaam te stoppen met het geven van bladvoeding.

    De duur van deze periode is afhankelijk van de soort plant, de periode groei en het mogelijk wel/niet toppen van de plant; maar als richtlijn kan tussen de 8 en 12 weken aangehouden worden. In deze periode zal men de luchtvochtigheid moeten laten zakken, deze houdt men dan meestal tussen de 50 en 70%; afhankelijk van voorkeur, mogelijkheden en kweekschema. Dit terugbrengen gaat in stappen. Ook is er in deze periode een verandering in de Ph en Ec waarden van het toe te voegen voedingswater, hier kan per kweekschema verschil inzitten. Raadzaam is het om voor de begin van de kweek een kweekschema uit te kiezen en je hier aan te houden.

    De meest geschikte temperatuur is tussen de 20 en 28 graden, zowel met licht aan, als met licht uit, een temperauurverschil van meer dan 5 graden moet men zien te voorkomen. Bijverwarmen als de lampen uit zijn is een goede mogelijkheid. Goede ventilatie en luchtcirculatie speelt hier ook een grotere rol.

    In deze periode neemt de behoefte aan stikstof (N) af en heeft de plant meer fosfor (P) en kalium (K) nodig, zie hiervoor je kweekschema.

    Als alles goed gaat en je krijgt niet te maken met ziektes en/of ongedierte dan komt een geslaagde oogst in zicht. Raadzaam is het om minimaal 1 week (liever 2) voor het oogsten te stoppen met het geven van voeding. Je kan de grond dan spoelen. Dit bevordert de kwaliteit en smaak van de wiet volgens velen.

    Als circa 80 % van de haartjes bruin zijn is het de tijd om je planten te gaan knippen en vervolgens de planten/toppen te laten drogen.


    pH

    Met dit getal wordt de zuurgraad aangegeven.
    Het is de negatieve logaritmische schaal van vrije waterstofionen (H+), en wordt ook wel de waterstofexponent genoemd.
    Is dat getal 7, dan is die grond neutraal. Is dat getal lager dan 7, dan is die grond zuu
    r. Is dat getal hoger dan 7, dan is die grond zoet.
    Hennep houdt van een neutrale wat zoete grond. maakt kalk voedingsstoffen beter opneembaar voor planten. Vooral het voor de bloei zo belangrijke Fosfor wordt eigenlijk pas goed opneembaar bij een Ph van 6,5 of hoger.

    Ec
    EC is de afkorting van 'Electrical Conductivity'; in het Nederlands is dit 'Elektrische geleidbaarheid' ofwel kort 'Geleidbaarheid'.

    Dit meet de elektrische weerstand van een vloeistof en aan de hand daarvan kun je bepalen hoeveel voedingsdeeltjes er in je voedingswater zijn opgelost. In kraanwater zit al een bepaalde vervuiling (oa in de vorm van magnesium en kalk).
    Het kan handig zijn eerst te weten wat de EC waarde van jouw kraanwater is.
    Sommige kwekers gebruiken ontkalkers en andere filters om hun kraanwater nog schoner te maken, waardoor de EC naar nagenoeg nul gaat (osmose). Aan dit water zul je dus meer voeding toe moeten/kunnen voegen om op EC 1.4 te komen, wat dan ook meestal de begin waarde is waar je op moet zitten als je stekken het natriumlicht zien. (eventueel aangevuld met wortelstimulator.)

    Een juiste EC waarde betekent niet automatisch dat je voeding in orde is!
    Alleen als je met vers aangemaakte voeding in de juiste verhoudingen werkt, kun je conclusies aan de EC waarde verbinden.
    Je zou met bijvoorbeeld alleen stikstof of keukenzout een vloeistof kunnen maken met de 'juiste' EC waarde, alleen je planten gaan er wel aan dood! Beter is het dan ook deze omhoog te brengen met N en P, K

    De 'ideale' EC waarde ligt tussen de 1.4 en 2.0, afhankelijk van het toe te passen kweekschema en de fase (men laat de waarde gedurende de kweek oplopen).
    Geef geen sterkere voeding in de hoop op 'vettere' planten. Als de EC van het wortelmedium te hoog is gaat de plant dood aan uitdroging! Er ontstaan dan door overvoeding voedingszouten/kristallen in het groeimedium waardoor de wortels geen water/voeding meer kunnen opnemen en afsterven.

    De Ec is te meten met een Ec-meter, deze zijn in elke growshop te verkrijgen en kosten circa 90-100 euro (en het is de moeite (en het geld) van de investering waard).

    LV
    LV = Luchtvochtigheid
    Al

    Een kweekschema op grond
    Eerste Week Tweede Week
    Als alles okay is dan kunnen de lampen nu op 12 uur licht. De lampen kunnen lager gehangen worden om het licht te intensiveren, ongeveer 40 tot 60 centimeter boven de plant. Handhaaf dit, dus wanneer de plant verder groeit moeten de lampen mee omhoog. Houd daar rekening mee bij het bouwen van je hok.

    Geef om de dag schoon water (0.3 liter) en controleer de waarden, ruimte temperatuur (die meet je bij de plant) maximaal 28 C, luchtvochtigheid ongeveer RV 70 en zuurgraad van het water pH 6.8 tot 7.2

    Derde Week
    De planten zijn nu al flink gegroeid dus denk aan de lampen. Blijf alles controleren ook op eventuele binnengeslopen ongedierte. Verder de planten gewoon laten gaan maar zorg ervoor dat je de waterbeurten goed doseert. Per beurt geef je nu ongeveer 0,4 liter water per plant. Voel aan de pot hoe zwaar hij is dan krijg je vanzelf de feeling voor het bepalen van de volgende water beurt. Te nat is niet goed voor de plant. Te droog betekent dat bij de volgende keer water geven het water te snel langs de kuit loopt en daardoor niet voldoende opgenomen wordt. Afhankelijk van het klimaat in je ruimte geef je om de 1 a 2 dagen water.

    Vierde Week Vijfde Week
    De planten bloeien en het gaat goed. Spoel nu flink door met schoon water en nu kan de dosis opgevoerd worden tot Ec 1.8. Denk aan de watertemperatuur en pH. De luchtvochtigheid mag wat omlaag RV 50 tot 60. Handhaaf de ruimte temperatuur.

    Zesde Week
    Ga op dezelfde voet verder, maar controleer of de wietgeur die nu wel heel duidelijk begint te worden geen overlast veroorzaakt bij omwonende. Dit is te voorkomen door voor goede koolstoffilters te zorgen. Gebruik liever geen filters die werken op basis van geuren, want die luchtjes zijn net zo veracht als de Geur zelf.

    Zevende Week
    Zorg dat alles constant verloopt en geef nu voeding met een Ec van 2.1

    Achtste Week
    Nu zitten er in de planten dikke toppen en de geur is onweerstaanbaar, tijd om te stoppen met voeding. Dus alleen schoon water geven. Omdat de toppen nu gevoelig zijn voor budrot is het zaak om de luchtvochtigheid niet hoger meer op te laten lopen dan RV 50.

    Negende Week
    De planten beginnen nu behoorlijk te rijpen (de haartjes van de toppen worden bruin) en het blad begint afstervingsverschijnselen te vertonen. Haal geel en lelijk blad vast weg. Geef minder water en ondersteun de plant waar nodig met plantstokken. Denk aan de RV

    Tiende Week http://www.hydrohobby.nl


    Nog een ander kweekschema
    1e week:
    Eerste dag: Plaats je stekje in de grond zodat het steenwol blokje niet bovenuit de aarde steekt. hang je lamp(en) hoog (60-80cm) en zet de timer op 18 uur. Stekken een goede scheut water met WBG CONCENTRAAT geven. Maar niet te nat houden, probeer niet meer dan zo'n 200ml op de eerste dag te geven.



    2e week:
    Na 7 dagen kun je beginnen met een normale dosering TERRA VEGA. Zet de tijdklok voor het licht na ongeveer 10 a 14 dagen op 12 uur.(Nu gaan ze bloeien). Kijk of de lampen niet te dicht op de planten komen. Zonodig de lampen hoger hangen. (Dit blijven doen tot de planten uitgegroeid zijn.) Blijf temperatuur en luchtvochtigheid controleren.

    3e week:
    Nu de planten gaan bloeien moet je een Bloeivoeding gebruiken. Hiervoor gebruiken we TERRA FLORES Houdt de temperatuur op peil, maar zorg ervoor dat de luchtvochtigheid naar beneden gaat.(60%) Zorg ervoor dat de grond niet te droog maar zeker niet te nat is. Ook kunnen we nu eventueel beginnen met het toevoegen van WBG E70

    4e week idem als 3e week:

    5e week:
    Geef 3 weken voor de oogst, een week lang PK 13/14 mee aan het voedingswater.Afhankelijk van de bloeitijd begin je dus ongeveer in deze week.

    6e week idem als 5e week:
    Nu zitten er al flinke toppen in de planten met mooie witte haren en wordt het tijd dat de luchtvochtigheid streng gecontroleerd wordt.(ideaal is nu 50%.)

    7e week:
    Stop nu met voeding, alleen nog water geven.(Dit komt ten goede van de smaak) Controleer temperatuur en luchtvochtigheid.

    8e week:
    Stop nu ook met water geven.(Dit zet de plant aan tot verhoogde THC produktie . (Tetrahydrocannabinol) De plant is nu ongeveer uitgebloeid en de haren beginnen mooi bruin te worden. Houd de luchtvochtigheid laag. Laat de planten afrijpen en snoei ondertussen de bladeren.

    9e week:
    Knip de toppen mooi schoon en hang de planten ondersteboven in een goed geventileerde niet te warme ruimte. De wiet is droog.

    TIPS

    - Geef om de dag tussen de 0.25 en 0.50 liter per plant, voel aan de grond of je teveel of te weinig water geeft. Een volwassen plant kan per dag tussen de 0,5 en 1 liter water per dag gebruiken.
    - Spoel om de twee weken de potten met alleen water door.
    - Zorg ervoor dat de PH ongeveer 7 is voor de ideale opname van voeding. De EC houd je op 1.5 a 1.6.

    - De ene aarde is de andere niet. Goede aarde bestaat uit een combinatie van voldoende mest, goede grond-structuur en een watervasthoudend vermogen. Hoe goedkoper de aarde hoe minder deze drie in balans zijn! Vaak is goedkopere aarde ook nog eens onvoldoende bemest en heeft daardoor de neiging dicht te slibben.



    - De hoeveel water die je planten nodig hebben is een combinatie van de behoefte van je planten, het medium waarop ze groeien en de omstandigheden waarin ze groeien.
    - Check regelmatig op ongedierte! De beestjes zitten vaak onderop de bladeren maar laten slijm- of vleksporen na.

    - Leer je planten goed kennen! Je kan er nog zoveel boeken over lezen en adviezen over krijgen. Uiteindelijk zijn je planten zelf hun beste meetinstrument. Bekijk ze dus elke dag zorgvuldig.
    - Het drogen van het eindproduct duurt tussen de 7 en 14 dagen. Zorg ervoor dat je de planten laat drogen in een donkere ruimte. Licht tijdens het droogproces zorgt ervoor dat THC in suiker word omgezet. Dat willen we niet! Als je de takjes waar topjes aanzitten breekt en je hoort echt een krakend geluid, dan weet je dat je eindproduct klaar is voor consumptie.


    FAQ
    Kan je kweken onder een gewone lamp of spaarlamp ?
    Nee, lichtsterkte (aantal lumen) en kleur is onvoldoende.

    Kan je kweken onder een zonnebank ?
    Behalve dat dit erg prijzig zal zijn, nee.

    Kan je kweken onder een broedlamp ?
    Nee, deze geeft warmte, geen licht.

    Kan je kweken onder halogeen ?
    Nee (al zijn er bij die het doen), deze geeft teveel warmte af,
    te weinig lumen en het verkeerde spectrum
    (wel beter als de gewone- / spaarlampen)

    Kan je kweken onder straatlantaarns ?
    Nee, dit zijn wel natriumlampen, maar lage druk
    en geven een te eenzijdig soort licht

    Kan je kweken onder TL ?
    Ja, kan wel maar dan met name voor de groei, beter niet voor bloei.
    lichtkleuren 11 (daylight), 21 (coowhite), 31, 33 (coolwhite), 82 (warmwit, bloei)
    en er zullen meerdere kleurcodes zijn geschikt, dit zijn meest gebruikte.
    Je hebt in TL-buizen verschillende lengtes:
    - 59cm => 18W
    - 90cm => 30W
    - 120cm => 36W
    - 150cm => 58W (circa 5200 lumen)
    (combinaties 1:2 warm/koelwit schijnen beter te werken)
    Bij TL is het raadzaam om afstand lamp-plant 5, max 10 cm te houden.

    Waar kan je het best onder kweken ?
    Wit licht bevordert gezonde groei; geel licht is belangrijk voor de bloeifase.
    TL-buizen kunnen worden gebruikt als witte lichtbron
    voor geel licht zijn er de Natrium-hogedruklampen
    TL wordt voor de bloei altijd afgeraden,
    het lukt wel (met juiste kleurcode) maar opbrengst zal lager zijn
    dus groei: natrium of TL, bloei voorkeur natruim

    Hoeveel uur licht hebben de planten nodig ?
    18 uur licht per 24 uur tijdens de groeifase.
    12 uur licht per 24 uur in de bloeifase.
    Deze periodes moeten aaneengesloten zijn !

    Hoe lang je stekken in groeifase ?
    meest voorkomend is 1 week op 18 uur licht,
    dit kan korter als je planten kleiner wil houden,
    toch minimaal 3 dagen (plantje moet zich kunnen "zetten").
    Langer kan ook, worden planten groter en voller,
    moet je echter wel ruimte voor hebben
    (voorbeeld is moederplant, die blijft onder 18 uur licht)

    Hoeveel lumen (lichtsterkte) geeft een natriumlamp ?
    150 Watt -> 14500 Lumen, ? (wel zeldzaam)
    250 Watt -> 31000 Lumen, effectief oppervlakte 0,5 m2
    400 Watt -> 55000 Lumen, effectief oppervlakte 0,7 m2
    600 Watt -> 98000 Lumen, effectief oppervlakte 1,2 m2
    1000 Watt -> 115000 Lumen, effectief oppervlakte 1,7 m2

    Afstand tussen lamp en plant ?
    250Watt: minimaal 20cm
    400 Watt: minimaal 40 cm
    600 Watt: minimaal 50 cm
    1000 Watt: minimaal 90 cm
    Gebruik je extra koeling (luchtgekoelde kappen, watergekoelde lampen, extra pc-fannetjes onder je bulb) dan kun je ze lager hangen.
    TL tussen 5-10 cm.

    Wanneer kan je je lamp(en) het best laten branden ?

    #2
    Last edited by Jointjedraaien; 23 August 2011, 12:32.

    Comment


      #3
      Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

      Veel teveel fouten... sorry

      1e voorbeeld ideale ontkiemtemperatuur is tussen de 21/25C

      Wit licht bevordert gezonde groei; geel licht is belangrijk voor de bloeifase. /blauw licht groei en rood lichtbloei


      Kan je kweken onder halogeen ?
      Nee (al zijn er bij die het doen), deze geeft teveel warmte af,
      te weinig lumen en het verkeerde spectrum
      (wel beter als de gewone- / spaarlampen) --> spaarlampen zijn veel beter geschikt dan halogeen lampen
      Q. If there are two potheads in the back of a car, then who is driving?

      A. The cop!

      Comment


        #4
        Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

        Dit topic heeft een behoorlijk "Diekstra-gehalte."

        Comment


          #5
          Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

          En wat bedoel je daarmee Xtreme?

          Comment


            #6
            Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

            Diekstra is een psycholoog (of psychiater), die een "standaardwerk" heeft geschreven dat grotendeels is ontleend aan eerdere schrifturen van andere wetenschappers op zijn vakgebied. Hij wordt thans door zijn vakgenoten verguisd.
            Last edited by Xtreme; 6 May 2010, 18:11.

            Comment


              #7
              Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

              Rene diekstra rofl
              Q. If there are two potheads in the back of a car, then who is driving?

              A. The cop!

              Comment


                #8
                Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                Lijkt er niet op.
                Pas het aan of verwijder het bericht.

                Comment


                  #9
                  Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                  Het is leuk, algemeen is handiger, want iedere plant/genetica is weer anders, ieder heeft weer een iets anders indoor klimaat, en ieder heeft weer een eigen smaak en voorkeuren.
                  Ook voor de beginnende kweker is algemene informatie een stuk makkelijker om te lezen. Bijv EC is aan iedereen zelf wanneer ze dat verhogen danwel verlagen.
                  Het is voor de beginner/voor mij veel te lang.

                  Doe het opnieuw in je eigen woorden en inderdaad bij letterlijk copieren, vermeld dan op z'n minst bronnen.
                  Informatie moet ook niet te veel dubbel voorkomen op een forum vind ik. Gewoon in ABC Faq, duidelijke en overzichtelijk.

                  Comment


                    #10
                    Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                    Tja we kunne hem wel allemaal gaan lopen afzeiken maar volgens mij heeft hij het hier met de beste bedoeling ge plaatst.

                    Groetjes belladonna
                    God was never on your side..

                    Comment


                      #11
                      Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                      Zeker Bella, we gaan de info zelf niet afbreken maar de manier waarop kon toch een klein beetje anders (en die mening wordt gedeeld blijkbaar). Ik zou zeggen: herwerk dit stuk volgens de raad en comments die gemaakt werden en dan heb je een reuze topic

                      Comment


                        #12
                        Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                        Ik heb het topic verplaatst naar cannabis chat.
                        Veel gestelde vragen over het forum

                        JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
                        420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

                        Comment


                          #13
                          Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                          Vind het een heel slecht stuk .

                          Als je nu wat knip en plak oke , maar zorg dan dat het goede info is , en dit is geen goede info.

                          Greetzz GG

                          Comment


                            #14
                            Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                            Komt dan ook van een ander forum...

                            Dat moest er echt effe uit

                            Comment


                              #15
                              Re: hoe kweek ik wiet uitgebreide uitleg en info

                              Kunnen wij dat forum dan .

                              Dat moest er even uit hoor .

                              Greetzz GG

                              Comment

                              Bezig...
                              X