Kikkerbilletjes en schildpadsoep.
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Ik eet uit principe geen of niet meer:
Collapse
X
-
Re: Ik eet uit principe geen of niet meer:
ganzelever (foie gras!) en tonijnLast edited by gifkikker; 21 September 2012, 17:51.
Comment
-
Re: Ik eet uit principe geen of niet meer:
Er bestaat ook diervriendelijke ganzenlever van ganzen met vrije uitloop: onlangs nog op 3 manieren gegeten: gepocheerd, terrine en poeder (poeder was gemaakt van gebakken lever en die daarna bij lage temperatuur in de oven werd gedroogd). Echt een smaaksensatie.
Comment
-
Re: Ik eet uit principe geen of niet meer:
Balkenbrij is een oud Belgisch, Duits en Nederlands gerecht dat vooral in het najaar en in de winter wordt gegeten, oorspronkelijk in het oostelijke en zuidelijke deel van Nederland. Traditioneel wordt het gemaakt van in bouillon (en soms bloed) gekookt slachtafval van het varken (onder meer kop of ribbetjes, spek en lever), en boekweitmeel of tarwebloem, en speciale kruiden (piment of rommelkruid), die een zoete smaak afgeven. Het gerecht wordt verkocht in blokken en gebakken in de koekenpan in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Vergelijkbare, van slachtresten gemaakte gerechten in omringende landen zijn het Duitse 'Panhas' en het Amerikaanse 'scrapple'.balken bah.jpg
Comment
Comment