Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe gezond is eigen kweek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Hoe gezond is eigen kweek?

    Korting op 420shop
    Best interessant artikel voor de buitenkwekers, geurillakwekers en moestuinkwekers, lees bij Eos => https://eoswetenschap.eu/artikel/hoe...-eigen-kweek-0

    #2
    Re: Hoe gezond is eigen kweek?

    Daarom schuif ik de 'eigen teelt' maaltijden van de meeste stadbewoners direct bij het vuil. Als je daar de vensterbanken eens af doet na een paar dagen droogte, damn. De meeste viezigheid zijn huidschilfers en pluis uit kleding, maar er zit zoveel meer rommel bij. En dan nog die hemelratten. Bah.

    Vooral voor de guerillatelers die graag nogal eens naast een drukke weg kweken; je weet nu waarom het afgeraden wordt.
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


      #3
      Re: Hoe gezond is eigen kweek?

      Zeker Ganjax. Ik heb even een stukje gequote:

      Bovendien werden de sterkst verontreinigde groenten in de studie gekweekt op minder dan tien meter afstand van een drukke weg. Bijna letterlijk in de berm dus. Het spreekt voor zich dat gewassen die daar groeien verontreinigd zijn.' 'Uit eigen onderzoek weten we dat het risico op vervuiling heel sterk afneemt naarmate de tuin zich verder van een drukke straat bevindt. De belangrijkste metalen cadmium, koper, zink en lood komen vooral van slijpsel van remschijven en autobanden, dat als straatstof rondwaait. Het zijn vaak vrij grote deeltjes, ze waaien dus niet zo heel ver. Vooral de eerste tien tot vijftig meter is kritiek. Daarna neemt de vervuiling zeer sterk af. Op een afstand van honderd tot driehonderd meter van een drukke weg vinden we vaak geen verontreiniging van het autoverkeer meer. Dat is een gemiddelde afstand. Als je tuin op vijftig meter van de drukke weg ligt en er staat een appartementsgebouw met vijf verdiepingen tussen, dan blokkeert die het inwaaiende stof.
      Veel gestelde vragen over het forum

      JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
      420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

      Comment

      Bezig...
      X