Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Uruguay: legale wiet, maar geen Mekka voor dopeheads

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Uruguay: legale wiet, maar geen Mekka voor dopeheads

    Korting op 420shop
    Wiet kopen en verbouwen: Uruguay is het eerste land ter wereld waar dat mag. Maar een drugsparadijs wordt het niet, zegt de president: "We pakken het veel beter aan dan Amerika".
    "Kopers moeten een vergunning hebben, en mogen maximaal tien gram per week kopen. Daar gaan we streng op controleren", zegt president Jose Mujica, beter bekend als de armste presidentter wereld.
    "Verslavingen zijn nooit goed. We proberen niet meer mensen aan de wiet te krijgen, maar juist het gebruik te controleren. Het mag namelijk geen ziekte worden."
    De marihuana bevat maximaal 15 procent THC, de stof waar je high van wordt. Dat is ongeveernet zoveel als in onze nederwiet.


    Apotheken

    Inwoners mogen zelf weten of ze de wiet kopen bij een apotheek of dat ze zelf plantjes in hun tuin zetten. Maar ook daar zijn voorschriften voor.
    Bedrijven die wiet willen produceren kunnen zich over twee weken melden bij de overheid. In december verkopen apotheken wiet voor minder dan een dollar per gram.
    Mensen die thuis wiet verbouwen, mogen maximaal zes plantjes hebben. Per huishouden, niet per persoon, zoals veel mensen hadden gehoopt.


    Hypocriet

    President Mujica vindt zijn beleid veel eerlijker en transparanter dan dat van Amerika. Daar mag je wiet kopen op doktersvoorschrift. "Dat is hypocriet", zegt Mujica tegen persbureau AP. "Er zijn plekken waar de doktersformulieren al klaar liggen, inclusief handtekening. Zeggen dat je wiet nodig hebt omdat je oren pijn doen, is genoeg."
    "Je hebt een vergunning nodig als je wilt verkopen en produceren, maar niet als je wilt kopen", zegt Mujica over het VS-beleid.
    In de Amerikaanse staat Colorado bijvoorbeeld mag je 28 gram per keer kopen. Maar volgens Mujica is er helemaal geen controle: "Je koopt 28 gram, en vervolgens loop je naar een andere apotheek en haal je weer 28 gram."


    Legaliseren

    Vorig jaar besloot de regering van Uruguay om wiet legaal te maken. De overheid pakte drugsgebruik de afgelopen jaren hard aan, maar zonder succes. Legaliseren is de oplossing, denkt de overheid.

    http://nos.nl/op3/artikel/644533-uru...dopeheads.html

    #2
    Re: Uruguay: legale wiet, maar geen Mekka voor dopeheads

    En ze gaan 0 procent belasting heffen \o/

    edit:
    url'tje erbij natuurlijk, http://www.reuters.com/article/2014/...A4I0CJ20140519
    Last edited by EViLSLT; 20 May 2014, 10:52.

    Comment


      #3
      Re: Uruguay: legale wiet, maar geen Mekka voor dopeheads

      inderdaad gewoonweg TOP !!!

      Comment

      Bezig...
      X